Connect with us

Politica

Victor Pițurcă este eliberat, iar fiul Alexandru Pițurcă este arestat pentru 24 de ore de DNA. Ce învinuiri li se aduc

Published

on

Sursa foto: Facebook Alexandru Piturca

Marți, Victor Pițurcă a fost eliberat după ce a fost reținut pentru 24 de ore la sediul DNA, dar va fi cercetat în continuare sub control judiciar. Tot marți, fiul său, Alex Pițurcă a fost reținut de DNA, iar după audieri, procurorii au decis să emită pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ambii membri ai familiei Pițurcă sunt cercetați în dosarul privind achiziţii ilegale în timpul pandemiei de COVID, informează digi24.ro.

Care sunt învinuirile care i se aduc lui Victor Pițurcă 

Victor Pițurcă a fost reținut luni, împreună cu directorul Romarm, Gabriel Țuțu, într-un dosar privind achiziţia unor linii de producție neconforme și vânzare de măști către MApN în perioada pandemiei de COVID-19.

Informațiile prezentate de sursa citată anterior arată că în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție. Astfel, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Conform documentelor DNA, preluate de news.ro, Victor Piţurcă a asigurat din resurse proprii finanțarea operațiunii- achitarea furnizorilor, transportului mărfurilor, consiliere juridică şi a altor servicii aferente introducerii în România a mărfurilor.

Cei doi însă, au fost eliberați marți, după mai multe ore de audieri și 24 ore reținere. 

Citește și: Anamaria Prodan îndeamnă clasa politică la colaborare pentru „a scoate țara din colaps”. Care sunt propunerile vicepreședintelui APP pentru dezvoltarea României

Alex Pițurcă este reținut pentru 24 de ore și transferat la arestul central

În aceeași zi, DNA l-a reținut și pe fiul lui Victor Pițurcă, Alex Pițurcă, fiind învinuit în același dosar. Acesta a fost audiat mai multe ore, iar ulterior procurorii au decis să emită pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Alex Pițurcă a fost transferat în arestul central. 

Conform informațiilor publicate de digi24.ro, fiul lui Victor Pițurcă deține una dintre firmele care au făcut livrările de măști. 

Una dintre firmele care a făcut aceste livrări aparţine fiului fostului selecţioner, Alex Piţurcă.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

Este oficial. S-a lansat proiectul politic conservator inițiat de parlamentarul Ben-Oni Ardelean

Published

on

Colecția Redacției NewsOne.ro

Astăzi 29 septembrie 2023, a avut loc lansarea oficială a platformei politice „Mișcarea Speranței”, platformă ce dorește să aducă o schimbare pozitivă în peisajul politic național.

Deputatul Ben-Oni Ardelean este unul dintre inițiatorii acestei platforme politice, iar alături de el, o echipă impresionantă de profesioniști, și-a adus contribuția la lansarea acestei mișcări cu perspective ideologice, de centru-dreapta, ambițioase.

Evenimentul de lansare al acestei mișcări a avut loc la București și a atras atenția unei audiențe variate de lideri, jurnaliști și cetățeni preocupați de viitorul țării. Cu un comitet de inițiatori remarcabili, Mișcarea Speranței se bazează pe un set de valori fundamentale, inclusiv transparența, demnitatea și responsabilitatea pentru a aduce reforme într-o varietate de domenii cheie.

Deputatul Ben-Oni Ardelean a luat cuvântul în deschiderea evenimentului și a subliniat unitatea și determinarea echipei Mișcării Speranței. „Suntem aici pentru a construi un viitor mai bun pentru toți românii, indiferent de domeniul lor de interes. Cu această mișcare, ne dorim să reconstruim autoritatea publică bazată pe merit și profesionalism.” Lansarea platformei politice are loc într-un moment cheie în politica românească și atrage atenția asupra nevoii de leadership și strategie pentru a aborda provocările și oportunitățile viitorului.

Continue Reading

Politica

Demisie răsunătoare din PNL. Un lider important pregătește un nou partid

Published

on

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a anunțat că demisionează din partid și își face propria formațiune politică.

„Este o mișcare politică de amploare, așteptată de toată zona politică, care să coaguleze oameni de bine din toate sferele din societate, profesioniști care să vină cu expertiză, dar și leadership de valoare. Consider că este nevoie de o nouă construcție politică în România, care să ofere un T0 politicii românești și să aducă o reformă profundă în fiecare sistem. Cred că partidele de mainstream și-au pierdut mult din anvergură, lăsând loc extremismului, datorită faptului că există o lipsă acută de leadership și viziune”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

„Informațiile care au început sa curgă cu privire la un nou construct politic de amploare, în România, sunt adevărate.

Această inițiativă vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România.

Mai multe detalii despre noul proiect politic pe care îl inițiez, vă voi pune la dispoziție în cursul zilei de vineri.

Dumnezeu să binecuvânteze România!” Ben-Oni Ardelean

 

Continue Reading

Politica

Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă PNL nu va vota noile măsuri fiscale menite să acopere deficitul bugetar

Published

on

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Măsurile fiscale dure propuse de PSD au devenit subiectul unor tensiuni la nivelul coaliției de guvernare. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că dacă deputații PNL nu-l vor susține, el își poate depune demisia. iar guvernarea poate fi preluată de liberali.

România se confruntă cu un deficit bugetar extrem de grav care ar putea duce la pierderea investițiilor europene. Pentru a evita escaladarea situației, Guvernul a propus o serie de măsuri fiscale menite să reducă cheltuielile bugetare și să asigure anumite venituri din creșterea taxelor și impozitelor. Ordonanța de urgență este în discuții în cadrul executivului, dar se pare că nu se bucură de susținerea liberalilor. 

Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă măsurile fiscale nu vor fi votate

În contextul tensiunilor din cadrul coaliției de guvernare, premierul Marcel Ciolacu a declarat că-și poate depune demisia și lasă PNL-ul să conducă. „Nu m-a înjurat nimeni. Eu mi-aș dori să mă critice direct. Eu spun ca și președintele Nicolae Ciucă, și la PSD mai sunt oameni care mai comentează. Marea majoritate înțeleg cât de importantă este stabilitatea politică și cât de important e să depășim acest moment, care nu este catastrofal. Noi avem și vom avea creștere economică. România nu intră în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește deficitul. Sunt ferm convins că îl vom depăși (…) Eu mi-am pus mandatul pe masă. Și să revină ei, să conducă singuri sau cu USR”, a anunțat premierul într-o emisiune de la la Aleph News.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai menționat: „România va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut, de peste 6,2% dacă România nu ia măsuri. Automat va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari de împrumut pentru acoperirea deficitului și, cum e și normal, va duce mult mai devreme decât alegerile din 2024, la instabilitate politică”, a mai afirmat Ciolacu.

PNL nu susține măsurile fiscale impuse de PSD 

Drept răspuns, liberalii au anunțat că sunt gata să meargă până la alegeri anticipate dacă PSD va forța adoptarea măsurilor fiscale. Totuși, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL a declarat: „Ne-am străduit atât de mult timp să asigurăm stabilitate, ne-am străduit să asigurăm trecerea țării prin aceste momente dificile, ca acum, când este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică, de stabilitate economică să discutăm de astfel de chestiuni? Deci nu se pune problema. Eu sunt convins că premierul Marcel Ciolacu, așa cum îl cunosc, nu cedează la un astfel de moment.”

Continue Reading

Trending