Connect with us

Auto

Tesla reduce prețul automobilelor electrice cu până la 20%. Care este prețul pe care îl vor achita cumpărătorii

Published

on

Sursa foto: Pexels

Tesla a anunțat o reducere de până la 20% a prețului automobilelor sale, pentru cumpărătorii la nivel global, informează Reuters, citat de news.ro.

Decizia de reducere a prețului vine după un anunț al CEO-ul Elon Musk care susține că prețurile sunt „îngrozitor de ridicate” și ar putea afecta cererea, iar perspectiva recesiunii şi a ratelor dobânzilor mai mari înseamnă că Tesla ar putea reduce preţurile pentru a susţine creşterea în detrimentul profitului.

Tesla reduce prețul vehiculelor în SUA, Europa și Orientul Mijlociu

Astfel, Tesla și-a anunțat decizia de a reduce prețurile în SUA, Europa și Orientul Mijlociu, după ce în Asia au fost anunțate reducerile săptămâna trecută. 

Noile prețuri vor oferi șansa persoanelor care nu și-au putut achiziționa o mașină electrică din cauza prețului ridicat, să facă această investiție. 

Sursa citată anterior arată că reducerile de preţ în SUA pentru cele mai vândute produse Tesla, sedanul Model 3 şi SUV-ul crossover Model Y, sunt între 6% şi 20%. Astfel,  modelul Y care avea un preț inițial de 65.990 de dolari va fi putea achiziționa acum cu 52.990 de dolari. 

Pe lângă reducerile pentru modelele preferate de americani, Tesla a anunțat reduceri de preț și pentru anumite modele de lux, cum ar fi SUV-ul crossover de lux Model X şi sedanul Model S.

Reducere de aproape 10.000 de euro pentru Modelul Y

Și în Europa, cumpărătorii vor beneficia de reduceri importante. În Germania, Tesla a redus preţurile cu aproximativ 1% până la aproape 17% pentru Model 3 şi Model Y.

Astfel, cei care vor dori să achiziționeze cel mai bine vândut Model Y vor beneficia de o reducere de 9.100 de euro, achitând doar 44.890 de euro.

De asemenea, compania a redus preţurile în Austria, Elveţia şi Franţa.

SUA și Franța oferă credite fiscale federale pentru cei care cumpără mașini electrice

Pe lângă aceste reduceri, cumpărătorii din SUA şi Franţa ar putea profita şi de creditele fiscale federale disponibile pentru anumite achiziţii de vehicule electrice. Este vorba despre creditul fiscal federal pentru americani de 7.500 de dolari care ar putea aduce reduceri de peste 30%. Francezii vor beneficia de o subvenție guvernamentală de 5.000 de euro pentru o schemă de vehicule electrice cu un prag de 47.000 de euro.

Într-o declarație a analistul Wedbush, Dan Ives, preluată de Reuters, acesta menționează că această măsură ar putea creşte livrările globale ale Tesla cu 12% până la 15% în acest an şi arată că Elon Musk răspunde la concurenţa în creştere.

Auto

Ce înseamnă inscripțiile M+S, M.S. sau M&S de pe cauciucurile de iarnă. Acestea fac diferența în situații limită

Published

on

Semnele M+S, M.S. sau M&S pe cauciucurile de iarnă indică că acestea sunt proiectate pentru condiții de iarnă, precum zăpadă sau gheață.
Photo: Pexels.com

Alegerea corectă a anvelopelor pentru mașina ta devine o prioritate esențială pentru siguranța pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață. Dacă ai observat inscripțiile M+S, M.S. sau M&S pe cauciucurile de iarnă sau ai auzit despre ele, acest articol îți va dezvălui semnificația lor și te va ajuta să faci o alegere informată pentru sezonul rece.

Tu ai aceste litere M+S, M.S. sau M&S  pe cauciucurile de iarnă? Iată la ce ar trebui să fii atent când achiziționezi sau schimbi anvelopele mașinii tale

Dacă dorești să fii sigur că ai cauciucuri de iarnă adecvate pentru anumite condiții, ar trebui să verifici și să cauți simboluri suplimentare pe acestea. Un simbol important pentru cauciucurile de iarnă de înaltă performanță este simbolul fulgului de zăpadă într-un munte cu trei vârfuri, ceea ce indică că acele cauciucuri au fost testate și aprobate pentru utilizare în condiții severe de iarnă. Este întotdeauna recomandat să consulți informațiile furnizate de producătorul cauciucurilor pentru a înțelege exact pentru ce condiții sunt potrivite.

Ce înseamnă M+S?

Primul lucru de înțeles este că aceste sigle M+S provin de la „Mud and Snow” (în traducere liberă, noroi și zăpadă). Această marcă indică faptul că anvelopele sunt concepute pentru a face față condițiilor de iarnă moderate. Cu alte cuvinte, ele sunt potrivite pentru utilizarea pe drumurile acoperite de zăpadă sau gheață în situații obișnuite, precum zăpada proaspăt căzută sau suprafețele ude și alunecoase.

Cu toate acestea, trebuie să știi că inscripția M+S nu specifică standardele exacte pe care anvelopele trebuie să le îndeplinească. Aceasta înseamnă că nu toate anvelopele cu marcarea M+S sunt la fel de performante în condiții de iarnă. Prin urmare, pentru a te asigura că dispui de anvelope de iarnă adecvate, trebuie să fii atent la alte semne și simboluri de pe cauciucuri.

Simbolul fulgului de zăpadă cu trei vârfuri

Dacă dorești să fii sigur că dispui de anvelope de iarnă de înaltă performanță, ar trebui să cauți simbolul fulgului de zăpadă într-un munte cu trei vârfuri. Acest simbol indică faptul că anvelopele au fost testate și aprobate pentru utilizare în condiții severe de iarnă. Testele includ aderența la zăpadă și gheață, performanța la frânare și manevrabilitatea pe drumuri alunecoase.

Atunci când vezi acest simbol pe anvelopele tale, poți avea încredere că acestea sunt pregătite să facă față condițiilor iernii în cele mai exigente situații. Este important să menționăm că anvelopele cu acest simbol sunt recomandate în special pentru zonele cu ierni aspre și condiții dificile de condus.

Consultă informațiile de la producător

În cele din urmă, pentru a face cea mai bună alegere pentru mașina ta, este întotdeauna recomandat să consulți informațiile furnizate de producătorul anvelopelor. Aceste informații pot include specificații detaliate despre performanța anvelopelor în condiții de iarnă, precum și recomandări pentru dimensiunea și presiunea potrivite.

Astfel, semnele M+S, M.S. sau M&S pe cauciucurile de iarnă indică faptul că acestea sunt adecvate pentru condiții de iarnă moderate, dar nu specifică în detaliu performanța lor. Pentru o siguranță maximă în sezonul rece, caută anvelopele cu simbolul fulgului de zăpadă cu trei vârfuri, care sunt testate și aprobate pentru condiții severe de iarnă. Cu aceste informații, vei putea face cea mai bună alegere pentru mașina ta și vei putea conduce în siguranță pe drumurile de iarnă.

Continue Reading

Auto

„Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto

Published

on

VARTA, una dintre mărcile de top ale liderului mondial în producția de baterii de joasă tensiune Clarios, în colaborare cu Inter Cars, anunță lansarea campaniei„Viitorul Pornește Azi”, un proiect dedicat atât experților, cât și debutanților din industria auto. Această inițiativă își propune să îmbunătățească metodele de predare și să ofere materiale moderne școlilor profesionale din România, favorizând creșterea tinerelor talente în profesia de mecanic auto.

O continuare firească a competiţiei „Young Car Mechanic” organizată de Inter Cars, proiectul „Viitorul Porneşte Azi” are acelaşi scop: atragerea interesului tinerilor cu privire la ocupația de mecanic auto, împărtășirea experienței și a metodelor de învățare, în vederea modernizării sistemului educațional de profil în România şi încurajarea tinerelor talente.

Anul acesta, peste 140 de elevi din 34 de școli profesionale din 8 județe s-au întrecut la concursul „Young Car Mechanic”, trecând prin trei etape dificile: două etape teoretice şi una practică. Aşa au fost selecționaţi 10 concurenți care au luat parte la Finala Competiției „Young Car Mechanic” din cadrul EXPO Inter Cars 2023 – desfăşurată la Academia Hagi, în perioada 16- 17 iunie 2023.

Podiumul din acest an a fost ocupat de Ethan Daniel Ciucă (Liceul Tehnologic “Vlădeasa”, Huedin), Alexandru Nicolae Târșă (Liceul “Dimitrie Leonida”, Constanţa) şi de Ştefan Drăgan (liceul “Alexandru Borza”, Cluj Napoca, ocupantul locului 1), iar primul clasat a avut onoarea de a-şi reprezenta colegii români la Finala Internaţională desfășurată în Ungaria.

Ca urmare a succesului acestei competiţii în rândul tinerilor, Clarios, producătorul mărcii VARTA şi partener internaţional al proiectului „Young Car Mechanic” a ales ca în România să îşi extindă implicarea şi în afara programului competiţional.

Astfel, VARTA și Inter Cars România şi-au unit forţele din nou şi şi-au propus să facă un prim pas în această direcţie, şi anume să pornească într-un tur de vizitare a şcolilor finaliste Young Car Mechanic 2023.

“Toţi conducătorii de maşini îşi doresc un specialist, un om de service bun. Însă nivelul de excelenţă în domeniu nu se dobândeşte atât de simplu. La nivel liceal, viitorii specialişti trebuie să aibă acces la informaţii şi echipamente actuale, care să îi pregătească pentru cariera ce urmează să înceapă. Cum domeniul auto evoluează atât de rapid şi spectaculos în diferite direcţii – oferind multiple soluții de mobilitate precum vehiculele de tip xEV – specialistul auto va fi într-un proces de învăţare continuu pe parcursul întregii sale cariere, pentru că altfel nu va putea să menţină nivelul de performanţă impus de complexitatea domeniului şi de cerinţele consumatorilor. Este un proiect pentru experți și debutanți deopotrivă”, a declarat Luiza Popa – Marketing Manager Adria, Bulgaria, România și Ungaria la Clarios.

În cadrul evenimentelor ce se vor desfăşura în perioada 13-20 noiembrie 2023, elevii celor 7 instituţii de învăţământ se vor întâlni cu echipa Centrului de Training Inter Cars România şi cu alţi invitaţi speciali – reprezentanţii VARTA în România – şi vor avea parte şi de câteva surprize. VARTA și Inter Cars România au pregătit și un kit de echipare pentru aceste unități de învățământ, compus din aparatura specifică pentru verificarea și diagnosticarea bateriilor auto. Astfel, pentru ca tinerii să aibă o carieră de succes în domeniu, este foarte important ca la şcoală conţinutul de informaţii, echipamentele şi metodele de învăţare să fie mereu actualizate, iar pedagogii să fie cu adevărat încurajaţi să adapteze metodele de predare la vremurile moderne.

“În decursul acestui an, Echipa de Training Inter Cars a discutat cu peste 250 de unități de învățământ din sistemul profesional și dual, identificând astfel nivelul de echipare și spațiile tehnice de care acestea dispun.” – Petrisor Covaciu – Training Manager Inter Cars.

Cu prilejul acetor evenimente, cei doi parteneri vor ava un dialog cu profesorii, dar mai ales cu viitorii specialişti, privind  cerințele pieței auto.

„Având în vedere că în fiecare an peste 6.000 de elevi finalizează aceste cursuri, ne dorim să îmbunătățim nivelul de retenție în atelierele auto din România. În acest sens, oferim posibilitatea elevilor să participe la interviuri de angajare în rețeaua de ateliere de reparații Q-Service. Ne bucurăm că VARTA este primul partener care împărtășește viziunea noastră despre implicarea în acest segment educațional.” – Victor Gavronschi – Director Evenimente și Proiecte Speciale la  Inter Cars România.

 

Continue Reading

Auto

Noul Santa Fe de la Hyundai, mașina perfectă pentru orice tip de activitate, de la utilizarea de zi cu zi la experiențe de camping. Ce dotări are

Published

on

Hyundai Motor Company a dezvăluit primele detalii despre cea de-a cincea generație Santa Fe.
Pentru transformarea radicala a modelului, Hyundai a adoptat o abordare neconvențională, cu o tipologie de design bazata pe stilul de viață al clienților, care maximizează capacitatea de încărcare
și oferă mai multa flexibilitate (atât pentru traseele urbane, cât și pentru călătoriile dedicate momentelor petrecute în natura). Prin urmare, noul Santa Fe are un exterior robust, dar rafinat, precum și un interior spațios, care se extinde prin deschiderea portbagajului de mari dimensiuni.

„Noul Santa Fe este un SUV care asigura un echilibru intre utilizarea de zi cu zi și călătoriile în natura – de la excursii în familie, la experiențe de camping”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice
President and Head of Hyundai Global Design Center.

Hyundai IONIQ 5 N – debut in cadrul Goodwood Festival of Speed

„Cu un ampatament mai lung și un interior mai spațios, noul Santa Fe se bazează pe propriile puncte forte – caracteristice unui SUV, pentru a oferi mai multa flexibilitate decât oricând, precum și o experiență premium pentru clienți”.

Design exterior distinctiv

Silueta distinctiva a noului Santa Fe reprezintă rezultatul ampatamentului lung și a portbagajului
spațios. Personalitatea puternica a modelului este accentuata de capota înalta, luminile în forma
literei „H”, aripile proemiente și ascuțite, precum și de designul frontal care include simbolul „H”.
Linia îndrăzneață a plafonului, volumul semnificativ în jurul aripilor, pasajelor roților puternic
conturate și jantele de 21 de inchi conferă SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost
simplificata, fiind definita de hayonul de mari dimensiuni, luminile în forma literei „H” subliniind
aspectul general armonios.

Lider în segment în privință spațiului interior

Noul Santa Fe dispune de un habitaclu încăpător, cu scaunele complet pliabile (al doilea și al
treilea rand) fiind lider în segment în privință spațiului interior. În contrast cu exteriorul impunător,
eleganta habitaclului este subliniata de liniile orizontale și verticale, tema de design „H” fiind
evidențiată de planșa de bord și de orificiile de ventilație. Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, inclusiv: display-ul panoramic curbat și sistemul dual pentru încărcare wireless. Display-ul panoramic curbat conectează instrumentarul digital de 12,3 inchi și sistemul de infotainment, contribuind la îmbunătățirea vizibilității pentru conducătorul auto. În plus, culorile utilizate pentru tapițeria scaunelor accentuează senzația de spațialitate, iar garnitura din lemn și scaunele din piele Nappa cu broderie delicata subliniază aspectul sofisticat.

Pentru noul SUV au fost utilizate, de asemenea, materiale durabile: plastic reciclat (plafon; covorașe; spătarele scaunelor – al doilea & al treilea rand) și piele ecologica (panou de bord &
portiere).

Noul Santa Fe va fi prezentat în premiera mondiala, în luna august, pe canalul YouTube – Hyundai.
Cea de-a cincea generație a modelului vă fi disponibila pe piață locala începând cu a doua
jumătate a anului 2024.

Continue Reading

Trending