Connect with us

Cultura

„Bioterorismul”, volum lansat la Bookfest 2022. Autori: Catalin HIDEG si Daniela GOLEA

Published

on

„Bioterorismul – Introducere in problematica bioterorismului; Origini, manifestari, cauze, substrat economic si financiar” , volum scris de Catalin Robertino HIDEG, fondator SANIMED si Daniela Georgiana GOLEA, a fost lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2022.

Catalin HIDEG este economist si antreprenor in domeniul medico-farmaceutic, dezvoltator al unui ambitios proiect la nivel national si international privind obtinerea de noi produse farmaceutice – medii de cultura, colagen si alte produse noi si inovative-, in baza unor tehnologii de ultima ora si permitand realizarea de tratamente destinate unei palete largi de patologii.

Produsele si tratamentele puse la punct si dezvoltate de acesta sunt cat mai putin invazive sau fara efecte secundare asupra organismului uman, fiind totodata fabricate pe baze ecologice, cu limitarea drastica a oricaror componente chimice nocive. In sensul celor aratate mai sus, Catalin HIDEG a reusit sa atraga importante fonduri europene si sa realizeze astfel, in colaborare cu cercetatori de prestigiu din lumea stiintifica a biologiei celulare si moleculare, microbiologiei, biochimiei, fizicii si tehnologiei materialelor, chimiei aplicate, a medicinei umane si veterinare, primul veritabil institut privat de cercetare-dezvoltare in biotehnologii avansate cu aplicatii in domeniul biomedical din Romania. Totodata, abordarea unui management de inalta competenta a rezultat in constructia si dezvoltarea unei baze stiintifice de cercetare si productie de exceptie.

Adiacent, Catalin HIDEG a reusit sa acumuleze o bogata experienta in domeniu, la nivel international, cautand astfel sa preconizeze evolutia viitoare a situatiei in domeniul sanatatii publice si a securitatii nationale, din aceasta perspectiva.

Daniela Georgiana GOLEA, doctorand in domeniul politicilor de securitate nationala si specialist in Managementul dezvoltarii, si-a desfasurat activitatea profesionala din ultimii ani, in cadrul Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romania-Luxembourg, in calitate de Vice-presedinte. Activitatea stiintifica a inglobat, pe de o parte, publicarea a 5 carti in domeniul apararii si securitatii nationale si alte 2 in curs de publicare, in domeniul Apararii si Biosecuritatii, iar pe de alta parte, a peste 40 de studii/articole stiintifice publicate in reviste nationale si internationale, dar si in volume care au aparut sub egida editurii Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si a editurii Academiei Romane. In ultimii ani, preocuparile sale s-au indreptat cu precaderecatre managementul securitatii nationale si tranzitia catre societatea digitala, abordand inclusiv domeniul securitatii digitale. Din aceasta perspectiva, atentia i-a fost atrasa de tehnologiile hibride si tendintele actuale de amplificare a riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, prin aparitia si proliferarea unor armamente si metode atipice, hibride. In lucrarea de fata, s-a aplecat catre studierea substratului economic al fenomenului bioterorist.

„Din imbinarea activitatii a doi economisti ale caror preocupari au tangente cu domeniul securitatii nationale a rezultat o lucrare cel putin interesanta. Cei doi autori, punand cap la cap experienta lor, au decis sa intocmeasca un set de lucrari stiintifice dedicate bioterorismului, cautand sa surprinda situatia actuala a acestui fenomen, dar si sa intuiasca posibilele tendinte de evolutie in viitorul apropiat si pe termen mediu. Astfel, lucrarea de fata coroboreaza experienta unui intreprinzator in domeniul cercetarii si productiei din domeniul bio-farmaceutic cu activitatea de cercetare a unei economiste ce a vizat cu precadere managementul securitatii nationale. Ca o consecinta iminenta, a rezultat o lucrare stiintifica interesanta, bazata pe o abordare cel putin inedita: din perspectiva economica, incluzand impactul fenomenului coruptiei asupra pietei medico-farmaceutice globale”.

Referent Stiintific, Medic Cercetator Christian COZMA

(Centre de Consultation Pluridisciplinaire, Hopital de Chateauroux)

„Bioterorismul, flagelul mileniului III, comporta consecinte semnificative la adresa securitatii nationale si globale. Asa cum s-a demonstrat, fara echivoc, in contextul pandemiei SARS-Cov-2, o criza in domeniul sanatatii publice, fie ea de sorginte naturala sau provocata de interventia factorului uman,  poate avea un impact incalculabil -variabil ca extindere spatio-temporala- pe mai multe paliere, respectiv cel societal, financiar, economic, politic, inclusiv de securitate nationala. In acest context, lucrarea de fata reprezinta efortul conjugat al unui antreprenor cu experienta in domeniul cercetarii si productiei din domeniul bio-farmaceutic si al unei economiste, doctorand in domeniul politicilor de securitate nationala cu o vasta activitate de cercetare, ce a vizat cu precadere managementul securitatii nationale si globale. Rezultatele cercetarii s-au consacrat intr-o lucrare stiintifica captivanta, atat pentru critica de specialitate cat si pentru publicul larg, prin prisma unei abordari multidisciplinare: din perspectiva economica-financiara, incluzand impactul fenomenului coruptiei asupra pietei medico-farmaceutice globale”.

Referent Stiintific, Dr. Ec. Andreea Florina RADU
(Consilier Afaceri Europene, Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala)

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Editura Nemira și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță o nouă specie pe cale de dispariție: cititorul

Published

on

La aniversarea a 33 de ani pe piața locală, Editura Nemira, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, anunță lansarea unei noi campanii, un demers inedit și necesar, care își dorește să pună din nou pe agenda publică de discuții problema scăderii dramatice a interesului pentru lectură în România.

Nu întâmplător, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Această statistică alarmantă reflectă un declin major în ceea ce privește obiceiul lecturii, un fenomen atribuit în principal lipsei de timp, dar și interesului scăzut pentru cărți.

Campania „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție” își propune să abordeze această problemă printr-o expoziție temporară care implică activ și comunitățile de cititori, scriitori, editori, profesioniști ai industriei de carte, creatori de conținut și jurnaliști.

Aceștia vor fi invitați, în perioada 27-28 iulie, între orele 12:00 – 18:00, să ocupe un loc în spațiile special amenajate în puncte-cheie ale muzeului și să citească o carte, în funcție de preferințe. Astfel, fiecare dintre ei vor ilustra imaginea cititorului contemporan, în încercarea de a preveni tocmai extincția acestuia.

Mai mult, demersul de a aduce cititorii în muzeu și de a-i expune vizitatorilor își propune să contribuie la conștientizarea importanței obiceiului de a citi și susține nevoia de a promova și proteja valorile culturii scrise.

„Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție” este un proiect creat de Saatchi Creative Hub pentru Nemira și este o continuare firească a campaniei Bookvertising, demarată în 2022. Bookvertising a adus primul mesaj de interes public care promovează lectura, obiectivul principal al proiectului fiind acela de a încuraja lectura și de a promova autorii români, invitând brandurile prezente în România să plaseze în propriile reclame cărți scrise de aceștia din urmă. Și alte edituri s-au alăturat inițiativei Nemira, iar platforma Bookvertising rămâne deschisă în continuare tuturor editurilor și brandurilor care doresc să se alăture demersului. Campania a fost distinsă cu numeroase premii naționale și internaționale în 2022 și 2023.

Continue Reading

Cultura

„Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)”, de Mădălina Maftei – Un ghid esențial pentru asumarea propriei vieți

Published

on

Mădălina Maftei, tânără autoare și psihoterapeut, şi-a lansat cu determinare, curaj şi talent, prima sa carte!

„Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)” reprezintă un ghid esențial pentru asumarea responsabilității personale, pentru redobândirea încrederii în sine și pentru învățarea puterii personale. Cartea oferă cititorilor săi nu doar cunoștințe, ci și instrumentele necesare pentru a transforma aceste concepte în acțiuni practice.

Caietul de lucru care însoțește cartea se dovedește a fi un instrument extrem de util, facilitând, prin cele 36 de exerciții propuse, punerea în practică a ideilor și principiilor prezentate.

Mădălina Maftei și-a ales de la bun început drumul spre profesia de psihoterapeut. A fost pasionată de scris încă din liceu și a avut prima sa publicație în Revista Cercurilor de Lectură la doar 17 ani. A combinat cele două pasiuni ale sale, psihologia și scrisul, din care a rezultat prima sa carte: „Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)”.

În prezent, Mădălina își dedică viața sesiunilor individuale de psihoterapie, atât în cabinet, cât și online, scrisului și realizării de cursuri de dezvoltare personală.

Ceea ce m-a determinat să scriu această carte este dorința mea de a crea o lume în care nimeni nu dă vina pe nimeni și în care fiecare persoană este inspirată să își asume propria viață. Sunt convinsă că rănile noastre nu sunt din vina noastră, dar este responsabilitatea noastră să le alchimizăm, iar aceasta o putem face doar prin asumarea acestora.”, afirmă autoarea.

Ne construim încă de când suntem copii o poveste despre cine suntem, dar adesea aceasta este una negativă. Cartea „Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)” invită cititorul să recunoască faptul că el însuși și-a creat această poveste și că se poate elibera oricând de ea. Prin această lectură, veți descoperi că este posibil să nu aveți dreptate în legătură cu ceea ce ați crezut despre voi înșivă și să vă oferiți șansa de a crea o poveste în care să nu mai fiți propriii voștri sabotori.

Cartea „Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)” este disponibilă atât în format tipărit, cât și în format PDF pe site-ul oficial al autoarei, https://madalinamaftei.ro/.

Continue Reading

Cultura

HILS Development susține Crucea Roșie în cadrul concertului caritabil Summer Choir 2024

Published

on

Concertul caritabil „Summer Choir 2024” are loc pe data de 20 iulie, la Ateneul Român, în parteneriat cu Crucea Roșie Română. Evenimentul are scopul de a susține activitatea Crucii Roșii Române pentru combaterea abandonului școlar prin centrele de zi E.G.A.L., destinate copiilor și adolescenților din medii vulnerabile.

HILS Development este alături de Crucea Roșie Română, pentru combaterea abandonului școlar, în cadrul concertului caritabil Summer Choir 2024. Inițiativa face parte din pilonul strategic de implicare în comunitate prin educație al HILS Development. Dezvoltatorul de proiecte rezidențiale și mixed-use, sub conceptul orașului de 15 minute, cu 6 proiecte de mari dimensiuni și o comunitate de peste 25.000 de oameni are misiunea de a oferi acces la un trai de calitate cât mai multor locuitori. Implicarea în comunitate dincolo de dezvoltarea rezidențială, de la noi facilități până la susținerea de noi demersuri pentru educație, sănătate și sport contribuie la crearea unor comunități moderne, sănătoase și durabile.

În perioada 15-20 iulie 2024, Summer Choir 2024 devine centrul muzicii corale europene, găzduind coriști din toată Europa care se vor perfecționa sub îndrumarea unor muzicieni de renume internațional precum Christian Ciucă (director muzical și dirijor), Steffen Schlandt (organistul Bisericii Negre) și Liliana Faraon (soprană a Operei din Paris). La finalul acestor cursuri intensive și sesiuni de tehnică vocală, participanții vor susține concertul extraordinar Summer Choir, pe data de 20 iulie, ora 19:00, la Ateneului Român.

Programul muzical al concertului este dedicat bicentenarului aniversar Anton Bruckner și centenarului comemorativ Gabriel Fauré, incluzând lucrările: Anton Bruckner – Psalmul 146 & Virga Jesse și Gabriel Fauré – Requiem & Tantum Ergo.

Printre artiștii ce vor urca pe scena Ateneului Român, în cadrul Summer Choir, se numără:

  • Liliana Faraon, soprană
  • Emanuela Sălăjan, alto
  • Nicolae Simonov, tenor
  • Andrei Cocîrlea, bariton
  • Steffen Schlandt, orgă
  • Christian Ciucă, dirijor

Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate pentru sprijinirea centrelor de zi E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române, contribuind astfel la combaterea abandonului școlar.

Despre HILS Development

HILS Development este o companie fondată de Ionuț Negoiță, având o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar. Misiunea companiei este de a construi noi comunități și de a promova accesul la un trai de calitate pentru un număr cât mai mare de locuitori. Viziunea HILS Development de dezvoltare a comunității prin proiecte mixed-use este concentrată pe zona de Est a Capitalei și se extinde pe un orizont de 20 de ani. În prezent, HILS Development gestionează șase proiecte de mari dimensiuni în București și finalizează peste 1000 de apartamente anual.

 

Continue Reading

Trending