Connect with us

Muzica si filme

Anul 2023 vine cu premiere cinematografice. Care sunt cele mai așteptate filme

Published

on

Sursa foto: Pexels

Pandemia de COVID-19 a amânat lansarea a numeroase producții cinematografice. 2023 se anunță a fi un an important pentru numeroase case de producție care vor lansa nu doar ecranizări ale propriilor scenarii, dar și ale unor romane cunoscute, informează agerpres.ro.

„The Lying Life of Adults”

Seria de șase episoade în limba italiană care va avea premiera în ianuarie pe Netflix este o adaptare după romanul omonim publicat în 2019 de scriitoarea italiană Elena Ferrante. 

Este povestea unei tinere, Giovanna, interpretată de Giordana Marengo, care se confruntă cu dificultăţile perioadei de tranziţie către adolescenţă. Actrița Valeria Golino o interpretează pe mătuşa fetei. Acţiunea se petrece în orașul Napoli, în anii 1990. 

„A Man Called Otto”

Tot în prima lună a anului, va avea loc o ecranizarea unui alt roman celebru ”A Man Called Ove” (”Un bărbat pe nume Ove”), publicat de Fredrik Backman în 2012. 

Rolul personajului principal, Otto, este interpretat de Tom Hanks. Romanul spune povestea unui bărbat morocănos care decide să se sinucidă, dar ale cărui tentative repetate sunt dejucate de vecini zgomotoşi care îi devin în cele din urmă prieteni.

„Mayfair Witches”

Serialul este o ecranizare a trilogiei ”Lives of the Mayfair Witches” publicată în anii 1990 de scriitoarea americană Anne Rice. Acțiunea are în centrul său o familie de vrăjitoare al căror destin este ghidat timp de generaţii de Lasher, un spirit demonic şi provocator. 

Serialul va putea fi urmărit începând cu 8 ianuarie pe postul AMC.

„Lockwood & Co”

Începând cu 27 ianuarie, fanii seriei lui Jonathan Stroud ”Lockwood & Co” vor putea urmări și ecranizarea. Acţiunea se desfășoară în Londra şi are în centru un trio de adolescenţi vânători de fantome care se aventurează în escapade nocturne în urmărirea spiritelor morţilor care au invadat oraşul.

„Knock At The Cabin”

Este filmul care aduce pe marile ecrane acțiunea romanului ”The Cabin At The End Of The World” publicat în 2019 de autorul american Paul Tremblay. Este vorba despre un cuplu gay – Andrew şi Eric – şi fetiţa lor adoptată, Wen, care sunt luaţi ostatici pe când îşi petreceau vacanţa la o cabană.

„Daisy Jones & The Six”

Romanul ”Daisy Jones & The Six” va putea fi urmărit pe marile ecrane începând cu 3 martie, după patru ani de când se află în producție. Este vorba despre o serie de interviuri realizate în stil documentar care spun povestea unei trupe rock fictive din anii 1970 – Daisy Jones & The Six. Acțiunea transportă telespectatorii în furtunoşii ani 1970, adaptarea trasează ascensiunea meteorică şi, într-un final, eşecul, presărat cu drame apărute între membrii trupei pe fundalul atmosferei de ”sex, droguri, rock’n’ roll” caracteristică epocii.

„Wellmania”

Va fi lansat pe 31 martie pe Netflix și reprezintă ecranizarea unui memoir publicat în 2017 de jurnalista Brigid Delany în care aceasta examinează diverse tendinţe din domeniul wellnessului: de la sucuri presate la rece la yoga, mindfulness, detoxifiere sau dieta paleo.

„Salem’s Lot”

Este vorba despre lansarea celui de-al doilea roman publicat de maestrul genului horror Stephen King, în 1975. Deși lansarea ar fi trebuit să aibă loc în 2022, premiera a fost amânată pentru 2023, dar data nu a fost anunţată încă.

„Are You There God? It’s Me, Margaret”

Este ecranizarea romanului lui Judy Blume publicat în 1970, iar premiera este preconizată pentru luna aprilie a anului viitor. Protagonista poveştii este Margaret Simon, o fetiţă de 11 ani care explorează noi sentimente şi prietenii odată cu debutul adolescenţei.

„Killers of the Flower Moon”

La Festivalul de Film de la Cannes va avea loc premiera ecranizată a volumului de nonficţiune ”Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI” semnat de jurnalistul David Grann.

„Harold and the Purple Crayon”

Premiera filmului va avea loc pe 30 iunie și este o ecranizare a cărţii pentru copii cu același nume care a fost publicată în 1955 de desenatorul american Crockett Johnson şi spune povestea unui băieţel care porneşte într-o misiune magică cu ajutorul creionului său.

„Oppenheimer”

Producția cinematografică prezintă viaţa şi activitatea fizicianului american J. Robert Oppenheimer, supranumit ”părintele bombei atomice”, unul dintre contributorii la Proiectul Manhattan în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, creditat pentru dezvoltarea primelor arme nucleare. FIlmul este o adaptare a unui volum premiat cu Pulitzer şi semnat de Kai Bird şi Martin J. Sherwin, ”American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”.

„The Last Voyage of Demeter”

Este un film bazat pe un singur capitol din romanul clasic ”Dracula”, de Bram Stoker, publicat în 1897. Acțiunea are în centrul său corabia Demeter, bântuită de o prezenţă malefică și va avea lansarea în luna august. 

„A Haunting in Venice”

Un film care va fi lansat în luna septembrie și prezintă continuarea peliculelor ”Murder on the Orient Express” (2017) şi ”Death on the Nile” (2022) şi are la bază romanul din 1969 al Agathei Christie ”Hallowe’en Party” (”Petrecerea de Halloween”). Deși s-a pensionat, Hercule Poirot are o nouă misiune, să rezolve moartea misterioasă a unui invitat la o şedinţă de spiritism.

„The Exorcist”

Premiera filmului va avea loc pe 13 octombrie și are la bază romanul omonim publicat de William Peter Blatty în 1971, despre o fată de 12 ani posedată de o entitate demonică misterioasă.

„Dune: Part Two”

Producția cinematografică vine în continuarea ecranizării romanului SF „Dune” și completează prima parte care a apărut în 2021. Lansarea oficială va avea loc în luna decembrie a anului viitor. 

„Wonka”

În decembrie va fi lansat un prequel musical la ”Charlie and the Chocolate Factory”, inspirat din romanul lui Roald Dahl, cu Timothee Chalamet în rolul lui Willy Wonka.

Alte premiere ale anului 2023 sunt: ”Three Women”, ”The Summer I Turned Pretty”, „Bridgerton”, adaptarea serialului ”Lessons in Chemistry” de către Apple TV, ”Red, White & Royal Blue”, ”The Power”.

Muzica si filme

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” ajunge de luni în avanpremieră la cinema

Published

on

Animația „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” poate fi urmărită încă de luni, 22 iulie, la cinema, în format 3D, dublat în limba română

Titlul original: Boonie Bears: Back to Earth

Titlu localizat: Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ

Gen: Animație 3D, dublată în limba română

Regia: Huida Lin

Scenariul: Jiang Lin, Qin Wan, Rachel Xu

Producători: Huiqi Huang, Ziyan Huang, Xiaohong Li

Distribuţia: Adrian Venete, Ruxandra Gherman, Gabriel Răuță, Mina Cristiana, Bogdan Olaru, Tudor Morgovan

Casa de producţie: Fantawild Animation

Premiera: 26 iulie 2024

Rating: AG

Durata: 87 minute

Avi, un extraterestru misteriors, aterizează pe muntele Pine Tree și îl înțâlnește pe ursul Bramble, cu care se împrietenește foarte rapid. Astfel ursul nostru află că poporul lui Adi provine de fapt tot de pe Pământ. Cu milioane de ani în urmă, avansata civilizație Rhyotans trăia în prosperitate spre dauna mediului înconjurător. Planeta și-a revenit abia după ce această specie a fost alungată.

Când Avi îi arată lui Bramble ruinele antice ale poporului său, o armată de roboți malefici îi atacă.

De ce s-a întors Avi pe Pămânț? Își va putea proteja căminul de această dată? Toate răspunsurile vor veni alături de aventura animată „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ” din 26 iulie, în format 3D, doar la cinema.

În film, vocile actorilor s-au împărţit astfel: Adrian Venete este Bramble , Ruxandra Gherman este Avi, Gabriel Răuță este Dl. Cruz, Mina Cristiana este Dna. Cruz, Bogdan Olaru este Briar, iar Tudor Morgovan este Tiki.

Continue Reading

Muzica si filme

Primele informații despre filmul „F1” cu Brad Pitt în rolul principal

Published

on

Aceasta este „F1”. Cu Brad Pitt în rolul principal. În cinematografe din vara anului 2025. Un film distribuit pe marile ecrane din ţară de Vertical Entertainment, începând cu 27 iunie 2025.

Un film semnat Apple Original Films, în „F1”, Brad Pitt joacă în rolul unui fost pilot care se întoarce în Formula 1, alături de Damson Idris, coechipierul său la APXGP, cu care formează o echipă fictivă. Acest material este filmat în weekendurile de la Grand Prix, în timp ce echipa concurează împotriva titanilor ai acestui sport.

Distribuția plină de actori de top include, de asemenea, nominalizatul la premiul Oscar Kerry Condon, câștigătorul Premiului Oscar Javier Bardem și câștigătorul premiului Emmy și nominalizat la Globul de Aur Tobias Menzies, nominalizata la premiul Emmy Sarah Niles, Kim Bodnia și Samson Kayo.

Joseph Kosinski („Top Gun: Maverick”) regizează și produce lungmetrajul alături de Jerry Bruckheimer și Chad Oman de la Jerry Bruckheimer Films; Pitt, Dede Gardner și Jeremy Kleiner pentru Plan B Entertainment; și Lewis Hamilton sub steagul său Dawn Apollo Films.

Filmul este realizat în colaborare cu Formula 1® și comunitatea F1, inclusiv cele 10 echipe de F1 și piloții acestora, FIA și promotorii curselor. CEO-ul Copper, Penni Thow, este producător executiv.

„F1” va fi distribuit în cinematografele din întreaga lume și în IMAX® de Warner Bros. Pictures, lansând doar în cinematografele din America de Nord pe 27 iunie 2025 și la nivel internațional începând cu 25 iunie 2025. Realizat în colaborare cu Formula 1®, noul film este cufundat în lumea emoționantă și cinematografică a F1, deoarece filmările au loc la cursele din calendarul acestui sport.

Teaser trailer oficial: https://youtu.be/r67rYlCudPE

Continue Reading

Muzica si filme

ADDA a făcut prea multe VALURI

Published

on

La 14 zile de la lansare, piesa ADDEI „Valuri” a… deranjat puțin prea mult încât a dispărut de pe YouTube.

Ca într-o investigație demnă de filmele cu detectivi, plină de emoție și speranță, ADDA împreună cu toată echipa din spatele piesei încearcă zi și noapte să recupereze clipul oficial lansat pe YouTube în data de 14 iunie.

Cum a început totul? 

În noaptea de 28 iunie, trecut de miezul nopții, artista a fost bombardată de mesaje din partea fanilor care nu mai găseau piesa pe platforma de streaming.

Fără nicio urmă și nicio explicație plauzibilă, videoclipul a fost șters direct de pe platformă de o persoană neautorizată.

Din acel moment, până astăzi inclusiv, videoclipul este de negăsit, iar echipa lucrează constant la recuperarea acestuia.

Piesa Valuri continuă să fie disponibilă pe toate celelalte platforme Spotify, Apple Music și chiar TikTok unde ADDA își ține comunitatea la curent cu statusul investigației.

Cine nu o cunoaște pe ADDA?

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” – toate piese care au bătut timpul și au rămas semnătura ADDA, sau ai citit povestea pusă în paginile cărții „Cele 3 ADDA”, sau poate ai susținut-o în super-producțiile TV „Asia Express” sau „Te cunosc de undeva”, n-ai cum să nu te îndrăgostești de omul și artistul ADDA.

Despre incidentul unic în cariera artistei, ADDA spune „Am făcut multe premiere de-a lungul timpului. Dar la premiera asta absolută nu m-am gândit niciodată. Cred că nimeni nu a pățit asta, efectiv să i se șteargă un videoclip și să pară că a fost făcut de “bună voie”, adică fix de titularul contului de Youtube! E dureros pentru că la fiecare proiect muncește o echipă mare de oameni. Și pe lângă asta, videoclipul piesei “Valuri” îmi este foarte drag pentru că e personal. A fost filmat cu membrii familiei mele. Mai multe nu pot sa mai zic… sunt pur și simplu Adda Baladda Suparadda!

Piesa „Valurile” este o co-producție Baladda Records și HaHaHa Production.
MUZICĂ: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Lucian Nagy, Flavius Filipescu (Cally Roda)

TEXT: Rizea Alexandra Ada (ADDA), Flavius Filipescu (Cally Roda)

PRODUCȚIE: Lucian Nagy

MASTER: 2ProBeats

Urmărește-o pe ADDA:

Facebook: https://www.facebook.com/addaofficialmusic

Instagram: https://www.instagram.com/addabaladda/

YouTube: https://www.youtube.com/@ADDA.  

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1lYjAYTw1QBVxIwVrZ1eTy

TikTok: https://www.tiktok.com/@addabaladdaofficial

Continue Reading

Trending