Connect with us

Tech

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): cel mai versatil laptop!

Published

on

ASUS a redefinit modul în care vom folosi laptopurile pe viitor cu incredibilul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul model cu ecran tactil de 17.3 inch care poate fi împăturit rapid într-un laptop cu o carcasă compactă de doar 12.4 inch, o arie mai mică decât o coală de hârtie A4, facilitând transportarea acestuia și oferind, în același timp, experiența de utilizare pe care o asociem cu un laptop cu ecran de diagonală semnificativ mai mare.

ASUS rămâne fidel tradiției de a inova fără limite cu laptopul  Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs practic, foarte original, dar și extrem de ingenios datorită ecranului de 17.3 inch cu rezoluție 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect înalt 4:3 care poate fi îndoit la mijloc la diverse unghiuri intermediare, formând două ecrane diferite cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli, perfect alăturate, fără rame vizibile în câmpul tău vizual.

Revoluția ecranelor flexibile a început

Noua tehnologie de ecrane pliabile aduce o serie de avantaje originale care oferă un nivel de versatilitate remarcabil, prin adăugarea mai multor moduri de utilizare noi, pe lângă cele facilitate de prezența tastaturii detașabile ASUS ErgoSense Bluetooth, un model care oferă un feedback tactil superb prin tastele de dimensiune completă și cursă de 1.4mm.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este tipul de laptop care se adaptează rapid în orice situație, permițând tranziția rapidă între mai multe moduri de lucru, în funcție de necesitățile de moment ale utilizatorului. Printre aceste moduri se găsesc formatul de laptop cu tastatură virtuală sau fizică, desktop, tabletă, eReader digital sau cu ecranul deschis la 180 de grade pentru vizualizări multimedia sau fluxuri de lucru complexe. Posibilitățile reale sunt limitate doar de imaginație și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. La tranziția între două moduri de lucru aplicațiile se reconfigurează automat pe ecran cu ajutorul software-ului ScreenXpert.

ASUS nu s-a rezumat la utilizarea unui banal ecran pliabil, ci a proiectat un excelent panou cu margini incredibil de subțiri NanoEdge ce oferă un raport ecran-corp excelent de 87%. Nu doar atât, dar acest panou integrează tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode), și implicit toate avantajele cu care ne-au obișnuit deja de câteva generații ecranele ASUS OLED. Nu lipsește, bineînțeles, rezoluția ridicată 2.5K capabilă să redea cele mai fie detalii, culorile vii facilitate de gamă dinamică extinsă HDR, calibrarea individuală PANTONE care garantează acuratețea acestora în mediile de lucru profesionale, dar și experiența cinematică oferită de standardul Dolby Vision. La toate acestea se adaugă protejarea sănătății ochilor și a somnului prin emisii mult scăzute de radiație luminoasă dăunătoare în spectrul albastru.

De la primul contact cu ecranul, vei fi învăluit de cele 1.07 miliarde de culori care pot fi redate la un contrast senzațional care atinge valoarea de 1.000.000:1, la o luminozitate maximă de 500 niți și extrem de fluent, fără întreruperi, datorită timpului de răspuns rapid care măsoară doar 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): noul standard pentru laptopurile premium

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este, în același timp, și un produs deosebit de elegant care redefinește semnificația cuvântului premium, pentru că utilizează materiale de calitate în construcția șasiului și a accesoriilor sale. Prima interacțiune va fi una memorabilă pentru că vei fi întâmpinat de noua monogramă ASUS, întipărită subtil în suprafața sticlei de nuanță albastru închis.

Șasiul este unul compact, măsurând 0.87 cm grosime când ecranul este complet deschis, și este totodată foarte rezistent datorită construcției din aliaj de magneziu finisat în nuanța Tech Black, îmbrăcat parțial de suportul ergonomic din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua care controlează închiderea și deschiderea ecranului OLED pliabil a fost supusă celor mai stringente teste, fiind astfel garantată pentru 30.000 de cicluri complete de deschidere, ca tu să te poți bucura în liniște de mulți ani de utilizare.

Imposibil până recent, suprafața de lucru cu care ne-am obișnuit de la un laptop voluminos de 17 inch este astăzi disponibilă într-un format extrem de portabil care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg împreună cu tastatura inclusă ErgoSense. Când stă închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) poate fi mascat discret de o simplă coală de hârtie A4, deci poate fi transportat cu ușurință în eleganta husă inclusă în pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu compromite performanță de dragul designului, motiv pentru care este un model ce dispune de cele mai rapide componente care sprijină utilizatorii în mișcare pentru finalizarea celor mai pretențioase fluxuri de lucru: procesoare Intel din generația a 12-a, până la un puternic model Core i7, ajutat de un cip grafic integrat Iris Xe. Transferurile rapide de date sunt asigurate de două porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze amețitoare de 40 Gbps și de conectivitatea wireless la viteze WiFi 6E. Bateria încăpătoare de 75 Wh care se încarcă prin USB-C este capabilă să alimenteze acest ansamblu timp de 9.5 ore de utilizare neîntreruptă.

https://youtu.be/pHmwv6wcMC4

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tech

Contabilitatea în era digitală: Cloud-Saga transformă gestionarea finanțelor afacerii

Published

on

În era digitală, tehnologia nu doar că evoluează, ci redefinește și modul în care afacerile își gestionează finanțele. În lumina acestei transformări, ne îndreptăm atenția către o soluție inovatoare: Cloud-Saga. Descoperă cum această platformă schimbă paradigmă contabilității și aduce o serie de beneficii pentru afacerile moderne.

Cloud-Saga: Modernizarea Contabilității pentru Afaceri

 

  1. Mobilitate și Accesibilitate Totală

Contabilitatea evoluează cu Cloud-Saga, oferind acces la informații financiare esențiale oriunde și oricând. Documentele fizice devin istorie, iar posibilitatea de a accesa datele în timp real aduce o agilitate remarcabilă în gestionarea finanțelor de afaceri.

 

  1. Securitatea Datelor: O Prioritate Absolută

Cu o atenție deosebită la securitatea datelor, Cloud-Saga se distinge prin măsuri de protecție de ultimă generație. Criptarea avansată asigură confidențialitatea informațiilor, iar accesul este restricționat doar utilizatorilor autorizați.

 

  1. Automatizare Pentru Eficiență Maximă

Eficiența devine o realitate cu Cloud-Saga, prin integrarea unor funcționalități puternice de automatizare. Procesele manuale devin istorie, iar reconcilierea tranzacțiilor și generarea rapoartelor se desfășoară în timp real, eliberând timp prețios pentru strategii de creștere a afacerii.

 

  1. Colaborare Simplificată pentru Echipe Distribuite

Colaborarea nu mai este restricționată de locația fizică. Cloud-Saga facilitează comunicarea între membrii echipei financiare, indiferent unde se află aceștia.

 

  1. Implementare Ușoară, Beneficii Imense

Cloud-Saga se integrează ușor în rutina zilnică, oferind o experiență intuitivă pentru toți utilizatorii.

 

Descoperă mai multe la www.cloud-saga.ro

Dacă vrei să afli mai multe despre această revoluție în contabilitate, te invităm să explorezi pe cont propriu. Descoperă cum poți transforma modul în care îți gestionezi afacerea și profită de flexibilitatea oferită de Cloud-Saga, liderul în revoluția digitală a finanțelor de afaceri.

 

Continue Reading

Tech

Cum poți economisi bani la factura de curent: Experții dezvăluie ce dispozitive să scoți din priză când nu le folosești

Published

on

Descoperă metode simple de a economisi la factura de curent!

Ai obiceiul de a lăsa electrocasnicele în priză chiar și când nu le folosești? Descoperă cum poți reduce factura la curent eliminând „energia fantomă”. Experții au dezvăluit ce dispozitive consumă cel mai mult și cum poți economisi sute de dolari anual!

Ce dispozitive trebuie să scoți din priză pentru a reduce factura la curent

Departamentul de Energie din SUA recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor neutilizate, sfat ce poate aduce economii semnificative consumatorilor. Totuși, unele dispozitive consumă mai multă „energie fantomă” decât altele, iar experții oferă soluții.

Specialiștii avertizează că 5-10% din factura de curent poate proveni din „energia fantomă”. Un studiu recent indică că scoaterea din priză a dispozitivelor ar putea economisi 8 miliarde de dolari anual în SUA și ar reduce poluarea cu dioxid de carbon cu 44 de tone metrice.

Dispozitivele care consumă cel mai multă „energie fantomă”:

1. Dispozitive cu surse de lumină sau display-uri
2. Computere aflate în modul sleep
3. Încărcătoarele care consumă chiar și fără dispozitiv conectat
4. Dispozitivele cu actualizări pe fundal
5. Telefoanele cu display-uri, precum telefonul fix
6. Electrocasnice smart, precum mașinile de spălat, care au un display deschis constant și care sunt conectate la Internet

Optimizarea utilizării dispozitivelor

Scoate din priză dispozitivele neutilizate frecvent, precum televizoarele.
Deconectează încărcătoarele când nu le folosești pentru a reduce „energia fantomă”.
Folosește prize smart pentru a controla dispozitivele la distanță sau a programa opriri selective în anumite perioade.
Descoperă și cum poți cumpăra electrocasnicele mai ieftin în anumite perioade. Optează pentru soluții inteligente pentru a economisi energie și bani într-un mod ecologic!

 

Continue Reading

Tech

Comenzile vocale pentru ChatGPT devin disponibile și pentru utilizatorii care folosesc un cont gratuit

Published

on

Sursa foto: Pexels

Utilizatorii care folosesc gratuit ChatGPT vor avea acum acces la opțiunea de comenzi vocale. Deși a fost lansată în septembrie, doar utilizatorii care plăteau un abonament aveau acces.

Opțiunea de a comunica vocal cu ChatGPT este una dintre cele mai noi actualizări ale chatbot-ului. Pentru cei care au fost dispuși să plătească 10 dolari/lună, această opțiune a devenit accesibilă în luna septembrie. Compania a anunțat însă ca va deveni disponibilă și pentru cei care folosesc un cont gratuit.

Citește și: Utilizatorii Youtube vor asculta muzică generată de inteligența artificială. Ce artiști celebri vor fi imitați

Utilizatorii pot comunica verbal cu ChatGPT

Funcţia vocală permite utilizatorilor ca, în locul întrebărilor în scris, să poarte o conversaţie vorbind direct cu ChatGPT, care, la rândul lui, va răspunde vocal. 

Pentru asta, ChatGPT foloseşte un model text-to-speech, care generează o voce ce seamănă cu cea a unui om, pe baza a doar câtorva secunde dintr-un eşantion audio.

Pentru lansarea acestei opțiuni, OpenAI a lucrat cu diverşi actori pentru a produce cinci voci diferite pentru ChatGPT.

Funcția de comenzi vocale este deja disponibilă în aplicaţiile iOS şi Android, urmând să fie accesibilă tuturor utilizatorilor în zilele următoare.

Continue Reading

Trending