Evenimente

INTERVIU. Laurențiu Sima, tubistul care aduce în România instrumentiști din Germania la masterclass-ul „Instrumente de alamă”

Published

on

„Tuba este un instrument prea puțin cunoscut”, asta spune Laurențiu Sima într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Pedagoteca.ro. Profesor și instrumentist de seamă, Laurențiu Sima organizează evenimente de mare anvergură zilele acestea la București. Este vorba despre un masterclass care va dura două zile și la care vin instrumentiși de elită din Germania. La masterclass-ul care se desfășoară pe 3 și 5 noiembrie, pasionații de instrumente de alamă, vor avea ocazia să învețe de la cei mai buni.

La masterclass s-au înscris deja elevi și studenți de la școlile de profil, iar Laurențiu Sima spune că abia așteaptă să împărtășească din cunoștințele sale. În interviul pe care muzicianul l-a acordat publicației Pedagoteca.ro, el face și o invitație la muzică bună. Mai exact, duminică, 5 noiembrie, la Ateneul Român, are loc „Muzia pe înțelesul tuturor”, un concert cu o orchestrație aparte.

În interviul de mai jos, am vrut să aflăm mai multe despre priectele aflate în desfășurare și despre „omul” Laurențiu Sima.

Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

Laurențiu Sima este tubist de  22 de ani. Unde îl poți asculta

Ești profesor la Conservator și la liceul Dinu Lipati. Cum le îmbini pe cele două? 

Prin pasiune și devotament. Dorința mea este ca generațiile viitoare să poată duce mai departe tradiția acestui instrument, care din păcate este cel mai puțin cunoscut.

Unde te pot găsi oamenii? La ce spectacole/concerte? 

Oamenii mă pot găsi la cocertele simfonice  ale  Filarmonicii,,George Enescu ” unde sunt prim tubist de 22 de ani, la concertele camerale ale ansamblului Athenaeum Brass Quintet și în diverse proiecte educative organizate în București și în țară atât în calitate de solist cât și în calitate de profesor.

Căutând pe internet, am văzut că ești considerat cel mai bun tubist din România. Ce părere ai despre această titulatură?

În principiu, nu consider că există cel mai bun. Pot spune într-adevăr că am primit foarte multe păreri bune din partea cunoscătorilor. Mă consider un om normal. M-am descoperit foarte mult ca  persoană și mi-am pus în valoare abilitățile profesionale și talentul primit de la Divinitate.

Citește continuarea aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Web Design: Dezibel Media Web Hosting: Web Hotel