WhatsApp vine cu noutăți pentru utilizatori în ceea ce privește posibilitatea de ștergere definitivă a mesajelor. Aplicația prelungește perioada în care această acțiune este posibilă.
O dată cu lansarea în 2017 a opțiunii de ștergere a mesajelor trimise – Delete for Everyone, utilizatorilor WhatsApp li s-au impus anumite reguli în ceea ce privește timpul permis pentru ca un mesaj să fie șters, menționează sammobile.com.
Publicația wabetainfo.com menționa recent că timpul va fi extins semnificativ. În acest moment, utilizatorii au posibilitatea de a folosi opțiunea Delete for Everyone doar timp de o (1) oră, 8 minute și 16 secunde după trimiterea mesajului. Actualizarea va extinde timpul la două (2) zile și 12 ore.
Utilizatorii vor avea, astfel, posibilitatea de a șterge definitiv un mesaj pe care nu-l mai consideră de actualitate sau pe care nu-și mai doresc să-l regăsească în conversația cu o anumită persoană. Actualizarea Delete for Everyone de pe WhatsApp încă se află în stadiul beta, în versiunea 2.22.15.8 și momentan nu este disponibilă la nivel global. Urmează să vedem dacă va fi adoptată pentru toți utilizatorii.
Decizia WhatsApp de a prelungi timpul pentru opțiunea Delete for Everyone ar putea fi influențată și de avantajul competitorului său – Telegram în ceea ce privește această funcție. Aplicația oferă deja utilizatorilor 48 de ore pentru ștergerea definitivă a mesajelor. Dacă WhatsApp va adopta această schimbare, va oferi cu 12 ore mai mult.
Opțiunea presupune o actualizare și pentru administratorii de grupuri. Aceștia vor putea să șteargă mesajele pentru toți membrii.
O altă schimbare pe care își propune WhatsApp să o introducă, venită din surse neoficiale, este legată de posibilitatea de editare a mesajelor, menționează useit.ro. Funcția va fi foarte ușor de utilizat, fiind vorba despre câțiva pași simpli de urmat. Încă nu se cunoaște dacă persoana căreia i se va trimite mesajul va putea vedea dacă mesajul a fost editat sau dacă va avea acces la un istoric de editare a mesajelor. Informații suplimentare vor fi disponibile atunci când aplicația va lansa oficial această nouă funcție.