Tineri morţi în Bacău, după ce băiatul ar fi cumpărat o maşină defectă

Doi tineri din judeţul Bacău au fost găsiţi morţi într-o maşină cumpărată de doar câteva ore. Tânărul de la volan şi-ar fi invitat prietena la o plimbare, deşi nu avea permis.

Tineri morţi în Bacău, după ce băiatul ar fi cumpărat o maşină defectă
Tineri morţi în Bacău

Când au tras pe dreapta, au lăsat motorul pornit, iar o defecţiune a maşinii i-a ucis. Noxele au fost evacuate în interior. Dacă tânărul ar fi mers la service cu autoturismul, ar fi descoperit uşor capcana mortală, spun specialiştii.

Cel mai probabil, tânărul nu a verificat maşina înainte să o cumpere. Orice mecanic ar fi văzut defectul mortal. Primele cercetări arată că ţeava de evacuare a noxelor era spartă, aşa că circuitul monoxidului de carbon a fost inversat, iar evacuarea s-a făcut în interior.

Radu Munteanu, mecanic auto: Se poate să fie spartă ţeava şi să intre miros în maşină şi automat gazele dar e puţin ciudat că trebuia să simtă miros de gaze.

Chiar dacă autoturismul vechi arată bine la exterior, este importantă o verificare amănunţită înainte de a bate palma cu vânzătorul. În România, trei din patru maşini sunt mai vechi de 10 ani.