Sorina, fetița adoptată de familia din America: „Mami mi-a zis să nu vorbesc cu voi niciodată pentru că altfel...”

Ramona Săcărin a vorbit despre Sorina, fetița pe care a adoptat-o pentru a o duce în America. Asistenții maternali din Baia de Aramă au sfătuit-o să nu vorbească cu ea și soțul ei.

Sorina, fetița adoptată de familia din America: „Mami mi-a zis să nu vorbesc cu voi niciodată pentru că altfel...”

Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a făcut noi dezvăluiri legate de cazul care a ajuns pe primele pagini ale presei și a revoltat toată România. Conform declarațiilor făcutea chiar de ea, fetiță de 8 ani nu fusese pregătită pentru mutare de către familia din Baia de Aramă la care locuia. Se pare că ea era ținută de două luni în mod ilegal de Mariana Șărămăt.

Întrebată de ce părere are despre modul în care a fost luată Sorina din casa în care crescuse, Ramona Săcărin s-a arătat și ea afectată. „Îl văd supărător. Dar mai supărător mi se pare ce a dus la acea situație. Faptul că a fost reținută ilegal timp de aproximativ două luni de niște persoane care aveau niciun drept. I-au indus acestui copil o stare de spaimă că o luăm să-i facem rău.. Din fericire, Sorina a înțeles că lucrurile stau altfel. De când e cu noi e foarte bine, mănâncă, se joacă, povestește. Am fost martoră la niște imagini scandaloase. Dar mai important e ce a condus la această situație”, a declarat ea într-un interviu.

Sorina: „Mami mi-a zis să nu vorbesc cu voi niciodată pentru că altfel...”

Ramona Săcărin a dezvăluit că asistenții maternali i-au spus micuței Sorina să nu vorbească și să nu se apropie de familia adoptivă.

„Un copil de opt ani nu are capacitatea să discearnă că merge în familia lui, unde va fi bine. Pentru că acest copil nu a fost pregătit pentru adopție. Mai mult decât atât, a fost pregătită împotriva acestui moment. Avem dovezi.. că pe toată perioada de potrivire.. în permanență o pregătea pe Sorina să nu interacționeze cu noi. Sorina mi-a spus în seara asta că „mami mi-a zis să nu vorbesc cu voi niciodată pentru că altfel mă luați. Sorina va face consiliere psihologică atât cât vom considera noi că va fi nevoie. Această familie nu numai că nu a pregătit-o, dar a pregătit-o împotriva noastră”, a mai declarat Ramona Săcărin.