Cea mai simplă masă pentru Postul Paștelui

Cîteva ingrediente îți pot asigura o masă gustoasă chiar în Postul Paștelui. O rețetă de paste este una dintre cele mai simple soluții pentru o masă gustoasă și sățioasă.

Cea mai simplă masă pentru Postul Paștelui
Postul Paștelui

Postul Pastelui poate reprezenta și o plăcere din punct de vedere culinar dacă ești dornic să păstrezi tradiția. Pe lângă faptul că te va costa infinit mai puțin decât o masă obișnuită, masa de Post poate fi și gustoasă.

Care este rețeta de vis pentru Postul Pastelui

Pentru această rețetă de post, poți folosi orice tip de paste (tagliatelle, penne, spaghetti, farfalle, bucatini, fusilli, tortellini sau chiar tăiței). Dacă nu ai prea mult timp să stai în bucătărie, poți să gătești această rețetă de paste cu sos de roșii și măsline. Iată de ce ai nevoie.

Ingrediente:

– 300 g paste

– 1 ceapă mare

– 2-3 căței de usturoi

– 400 g roșii decojite în suc de roșii

– 100 ml vin alb

– 150 g măsline negre

– oregano, sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet

Într-o tigaie adaugă ulei și pune la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După ce ceapa a devenit sticloasă, adaugă vinul îndoit cu apă și lasă să fiarbă înăbușit timp de 10 minute.

Adaugă și măslinele, sucul de roșii și roșiile tăiate cubulețe. Lasă totul la foc mic 15-20 de minute, până se îngroașă, după care se adaugă sare, piper și oregano după gust.

Pune pastele fierte într-un bol, adaugă sosul de roșii cu măsline și amestecă ușor. Poți să le servești călduțe sau reci.

Nu ne mai rămâne decât să vă urăm „Poftă bună!”