Business
International Work Finder raportează o cifră de afaceri de peste 12,3 milioane de euro pentru anul 2023
Published
6 luni agoon
International Work Finder, unul dintre liderii pieței de recrutare a personalului UE și non-UE și management al resurselor umane din România, a închis anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 12,3 milioane de euro, de 5,5 ori mai mult decât în anul anterior. Creșterea se datorează introducerii unor noi linii de business – outsourcing și leasing de personal – care se adaugă serviciilor deja consacrate ale companiei.
Outsourcingul implică externalizarea anumitor procese sau servicii către o terță parte, în timp ce leasingul de personal se referă la închirierea de angajați pentru o perioadă determinată, conform nevoilor specifice ale companiilor. Diferența principală între cele două constă în faptul că, în cazul outsourcing-ului, întreaga responsabilitate pentru o anumită funcție este transferată de la client către International Work Finder, în timp ce leasingul de personal presupune furnizarea de angajați, care rămân sub supravegherea directă a companiei angajatoare.
Compania care oferă servicii complete de recrutare și plasare a forței de muncă, întocmirea documentației, obținerea vizelor și avizelor de muncă, precum și a permiselor de ședere în România pentru personalul non-UE, asigură, de asemenea, la cerere, și cazarea, transportul și integrarea angajaților în societate și colectiv, menținând o relație strânsă între angajator și angajat.
„Este esențial să oferim servicii complete, fiindcă astfel asigurăm un grad de retenție mai mare al angajaților.”, a declarat Marius Ștefănescu, cofondator International Work Finder.
Acest aspect este cu atât mai valoros în prezent, întrucât, odată cu aderarea la Spațiul Schengen, România își poate pierde statutul de țară de destinație, pentru forța de muncă din afara Europei și se poate transforma într-o țara de tranzit, o poartă de intrare spre Occident. Pentru a evita o astfel de situație și a asigura stabilitatea forței de muncă și, implicit, a afacerilor lor, agențiile de recrutare și angajatorii trebuie să ofere angajaților oportunități corecte, care să le satisfacă atât nevoile financiare, cât și pe cele culturale și de apartenență la grup.
“Noi, în cadrul International Work Finder, am adus în România primii angajați non-UE, în 2019. Unii dintre ei sunt încă în țară, datorită condițiilor bune pe care le-am oferit și a eforturilor noastre de a-i integra atât în societate, cât și în colectiv. Faptul că reușim să recrutăm persoane de încredere și să le menținem motivate e ceea ce ne diferențiază de competiție și ne încredere în potențialul nostru de dezvoltare.” a declarat Marius Ștefănescu, cofondator International Work Finder.
International Work Finder a adus în România aproape 2.500 de angajați, în 2023
În 2023, International Work Finder a adus în România aproape 2.500 de angajați non-UE, predominant din Nepal (65%), Sri Lanka (20%) și India (9%). Cei mai mulți dintre aceștia, peste 25%, sunt muncitori necalificați, care au fost plasați în cadrul proiectelor de construcții, fabrici și logistică. În plus, compania a adus aproape 300 de angajați pentru asamblare și montare piese, 165 de operatori prelucrare cauciuc, 155 de manipulanți depozit, peste 130 de operatori mașini unelte și peste 100 de instalatori. Industria agricolă și sectorul HoReCa au beneficiat, de asemenea, de personal necalificat pentru diverse lucrări și poziții în bucătărie.
Pentru anul 2024, International Work Finder își propune o creștere semnificativă a numărului de personal non-UE adus în România. „Obiectivul nostru este să aducem în România, până la finalul anului, 10.000 de persoane, muncitori calificați și necalificați, care să susțină dezvoltarea unor industrii cheie, cum sunt construcțiile, producția, logistica, agricultura, HoReCa și nu numai. Deși această creștere poate părea ambițioasă, la șapte ani de la fondarea companiei, avem resursele necesare pentru a o realiza. Am consolidat parteneriate puternice cu agenții de top din Asia, beneficiem de expertiză locală și internațională, avem persoane dedicate pe partea de autorizații și legislație și am creat un flux operațional eficient care ne ajută să asigurăm atât satisfacția clienților noștri B2B, cât și a angajaților aduși în România.”, a adăugat Marius Ștefănescu.
Despre International Work Finder
Fondată în 2017, International Work Finder oferă servicii complete de recrutare, plasare, integrare, leasing și outsourcing de personal UE și non-UE. Până în prezent, compania a adus peste 15.000 de angajați în România. Printre industriile deservite se numără construcțiile, auto, HoReCa, logistica, energia verde, merchandising-ul, producția, agricultura, spa-urile, baby sitting-ul, reciclarea, curățenia și asistența socială. Clienții International Work Finder, includ companii precum Mercedes, Continental, KFC, Profi, Marriott, Chocolat, Bergenbier, Erbașu, Remat Holding și alții.
You may like
Business
Trei români au lansat SymptoChat, aplicația 100% românească menită să redefinească diagnosticarea medicală
Published
4 zile agoon
31/10/2024Trei specialiști IT români au lansat SymptoChat, o aplicație inovatoare dedicată sănătății, creată integral în România, ce vine în sprijinul pacienților și profesioniștilor medicali prin servicii rapide și confidențiale de prediagnosticare, bazate pe inteligență artificială generativă. SymptoChat este prima aplicație românească de acest fel, disponibilă acum pe iOS App Store, oferind o soluție sigură și accesibilă pentru gestionarea simptomelor și o mai bună navigare în sistemul medical.
SymptoChat: Partenerul sănătății digitale, dedicat pacienților și medicilor
„SymptoChat nu își propune să înlocuiască profesioniștii medicali, fie că vorbim de doctori, asistenți sau farmaciști, ci să faciliteze gestionarea eficientă a cazurilor ce necesită îngrijire medicală și să susțină un sistem medical deja suprasolicitat. Pentru utilizatori, aplicația oferă un prediagnostic rapid, care reduce temerile și îndrumă pacienții către specialitatea medicală potrivită, încă de la primele simptome. Medicii, în schimb, beneficiază de o opinie secundară, validată de inteligența artificială, care completează experiența lor sau le sugerează noi perspective asupra anumitor simptome, facilitând astfel traseul pacientului în sistemul medical și reducând numărul vizitelor necesare pentru un diagnostic corect”, a declarat Victor Constantinescu, cofondator SymptoChat.
Aplicația, ajunsă la versiunea 2.0, este disponibilă pentru publicul larg prin iOS App Store și vine cu o serie de funcționalități extrem de utile. Prima, este cea de memorie, care permite aplicației să rețină simptomele fiecărui utilizator și, astfel, să coroboreze informații din perioade diferite, pentru o mai bună prediagnosticare și pentru o experiență mai fluidă, fără fricțiune. Cea de-a doua este capacitatea de a analiza imagini ale unor afecțiuni vizibile pe corp sau a unor documente medicale. De exemplu, utilizatorii care încarcă imagini cu diferite răni sau reacții ale pielii beneficiază de o evaluare vizuală rapidă și eficientă, care să completeze analizarea simptomelor descrise prin text, pe când cei care aleg să își introducă documentele medicale vor primi interpretări specifice.
Pentru accesare, utilizatorii se pot autentifica prin Gmail sau Apple ID, trebuie să își introducă informații de bază precum vârsta și sexul, și să descrie simptomele resimțite. Algoritmul AI analizează aceste date pentru a genera un prediagnostic. Experiența este complet conformă normelor de confidențialitate, întrucât SymptoChat oferă anonimitate utilizatorilor. Aplicația nu are nevoie de nume, prenume, adresă de email, datele personale nu sunt corelate direct cu prediagnosticul oferit, ea utilizând doar informațiile esențiale pentru a asigura confidențialitatea maximă.
În faza de prelansare, platforma a fost testată de profesioniști cu expertiză în diverse domenii medicale, precum medicină generală, cardiologie, medicină sportivă, ortopedie, gastroenterologie, psihiatrie și nu numai, pentru a valida acuratețea prediagnosticelor oferite. Această etapă de validare a permis fondatorilor trecerea la următorul nivel – înregistrarea și acceptarea aplicației pe App Store. Procesul de testare alături de medici cu expertiză va continua pe măsură ce echipa SymptoChat va dezvolta noi funcționalități.
SymptoChat – o soluție disruptivă, pentru gestionarea ciberhondriei
Conform unui studiu emis în 2020 de către Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (APPA), 7 din 10 români apelează la motoarele de căutare pentru a-și verifica simptomele și pentru a-și pune singuri diagnosticul. Această practică, deși comună, poate conduce la diagnosticări greșite și la anxietate intensificată. Fenomenul cunoscut sub numele de „ciberhondrie” descrie această tendință compulsivă de a căuta informații medicale care generează anxietate, și este recunoscut internațional ca o manifestare modernă a hipocondriei.
„În calitate de aliat al sistemului medical, SymptoChat își propune să combată fenomenul de ciberhondrie, să descurajeze autodiagnosticarea și să organizeze informațiile medicale disponibile online. Practic, pacientul nu mai trebuie să navigheze pe nenumărate site-uri greu de verificat și să-și folosească discernământul pentru a ajunge la un pseudodiagnostic, care deseori este eronat sau alarmist. Platforma noastră integrează baze de date medicale validate și este testată încontinuu de profesioniști pentru a asigura relevanța și precizia prediagnosticelor oferite de AI. Până acum, nivelul de acuratețe al aplicației este de aproape 90%, iar testele și feedback-urile primite confirmă utilitatea sa”, a completat Victor Constantinescu.
SymptoChat: Tehnologie AI proprietară, pentru diagnosticare personalizată
SymptoChat folosește un algoritm AI proprietar, generativ, pentru a analiza simptomele utilizatorilor și a furniza recomandări precise. Procesul de diagnosticare cu SymptoChat parcurge patru pași simpli:
- Introducerea simptomelor: Utilizatorii introduc simptomele și preocupările de sănătate prin intermediul unei interfețe intuitive.
- Analiza AI: Algoritmul utilizează baze de date medicale, validate pentru a identifica posibile cauze și recomandări relevante.
- Întrebări suplimentare: Interfața bazată pe inteligență artificială adresate întrebări suplimentare pentru rafinarea diagnosticului.
- Prediagnostic și recomandări: Aplicația oferă o listă de posibile afecțiuni, detalii și îndrumare către consultații de specialitate.
SymptoChat își propune să evolueze într-o platformă completă de sănătate, 360 de grade
SymptoChat are în vizor piața globală a aplicațiilor de sănătate mobilă (mHealth), care se estimează că va înregistra o creștere semnificativă în 2024 și că va depăși 68 de miliarde USD, reflectând o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de aproximativ 24.3% față de anii anteriori.
Pe măsură ce aplicația SymptoChat va evolua, fondatorii planifică lansarea de noi funcționalități care vor transforma platforma într-un instrument esențial pentru managementul sănătății. Printre noile funcții se vor număra monitorizarea pe termen lung și analiza predictivă a stării de sănătate.
„Prioritatea noastră a fost să livrăm o versiune de produs care să demonstreze acuratețea și potențialul algoritmului AI pe care l-am dezvoltat in-house. Validarea aplicației de către profesioniști și utilizatori ne oferă încrederea de a atrage investitori și de a trece în etapele următoare de dezvoltare, pentru a transforma SymptoChat într-un sprijin real și continuu pentru sănătate atât pentru utilizatorii din România, cât și pentru cei din Europa și SUA. Planul nostru este să scalăm această afacere și să ducem produsul la nivel internațional”, a concluzionat Victor Constantinescu.
Despre SymptoChat
SymptoChat este aplicația românească de sănătate, bazată pe inteligență artificială generativă, dezvoltată de trei experți IT români, având scopul de a sprijini atât pacienții, cât și profesioniștii medicali. Fondatorii SymptoChat sunt Victor Constantinescu, Robert Vlasiu și Roxana Puf. Împreună, aceștia au o experiență cumulată de 35 ani, în IT, dezvoltare de produse și inteligență artificială.
Aplicația este disponibilă gratuit pentru descărcare pe iOS App Store și include atât funcționalități gratuite, cât și achiziții opționale pentru funcționalități suplimentare.
Evenimente
BOSCO Gourmet Nest își întâmpină oaspeții cu un nou meniu semnat de chef Andrey Korobyak
Published
2 săptămâni agoon
23/10/2024BOSCO Gourmet Nest, unul dintre cele mai noi restaurante din capitală, anunță lansarea unui nou meniu de sezon semnat de către Andrey Korobyak, Executive Chef al localului. Selecția de preparate urmărește spiritul și viziunea localului, care își propune să ofere fine dining abordabil și confortabil, de care oaspeții să se poată bucura în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale.
„La BOSCO, obiectivul nostru este să creăm o experiență gastronomică de neuitat, care să curatorieze cele mai bune produse locale și să le includă în preparate fine, trecându-le prin filtrele bucătăriei nordice și europene. Ce ne dorim este să avem un restaurant de top, care ar putea fi poziționat în orice țară culinară de renume, raportându-ne la cele mai înalte standarde ale industriei”, declară Andrey Korobyak, Executive Chef BOSCO Gourmet Nest.
Noul meniu de la BOSCO este gândit nu doar în funcție de sezonalitatea produselor, ci și de schimbările de temperatură, oferind preparate reconfortante, ideale pentru toamna târzie și iarna. De la aperitive sofisticate la feluri principale savuroase și deserturi memorabile, meniul este o călătorie gastronomică modernă, care include preparate precum tarta tatin cu ceapă, tartarul de miel cu Hoisin, aioli de ciuperci, șalotă marinată, ciuperci King Oyster și pâine artizanală, somonul crud cu apă de roșii, dovlecei, cremă de hrean și grapefruit, supa bisque cu cod, langustină și fenicul, supa cremă de topinambur cu trufe negre, tarta caldă de mere cu înghețată de cardamom și caramel sărat, prăjitură cu miere și smântână acrișoară.
Pe lângă preparatele sofisticate, meniul va fi disponibil și în variante pentru evenimente private sau corporative, oferind o experiență adaptată oricărei ocazii.
Doi chefi cu experiență în restaurante premiate de Michelin aduc excelența gastronomică la București
Andrey Korobyak, un chef estonian cu peste 20 de ani de experiență, a lucrat în diverse restaurante din întreaga lume, inclusiv în localuri cu stele Michelin, precum renumitele Geranium din Copenhaga (3 stele Michelin), The Three Sisters Hotel din Tallinn și La Table du Gourmet din Grand Est, Franța. De-a lungul carierei sale, Andrey a învățat lecții valoroase de la maeștri precum Pierre Gagnaire și Rasmus Kofoed, iar experiența sa vastă se reflectă în felul în care își gestionează echipa și creează meniuri inovatoare.
La BOSCO, chef Korobyak implementează o filosofie culinară inspirată de simplitatea și naturalețea nordică, dar adaptată la piața locală din România. Meniul său pune accent pe „comfort food” de înaltă calitate, preparate cu puține ingrediente, dar realizate la cele mai înalte standarde. O parte importantă a conceptului este colaborarea cu fermierii locali, pe care Andrey îi curatoriază cu atenție, în încercarea de a stabili parteneriate pe termen lung și de a promova produse locale de calitate.
„Fiecare produs pe care îl folosim la BOSCO trebuie să reflecte un standard înalt de calitate. Îmi place să colaborez cu fermieri locali și să construiesc relații durabile, astfel încât meniul nostru să fie mereu proaspăt și autentic”, declară chef Andrey.
Filozofia culinară a restaurantului BOSCO este pusă în aplicare alături de Eduard Kisseljov, head chef și colegul estonian al lui Andrey, care a lucrat alături de acesta la renumitul restaurant Geranium. Prezența unui head chef talentat precum Eduard asigură nu doar constanța în calitatea preparatelor, dar și dezvoltarea echipei, care beneficiază de un mentor cu o vastă experiență.
„Sunt fericit că Eduard a răspuns pozitiv invitației mele, pentru că el joacă un rol foarte important în BOSCO. Un head chef experimentat asigură stabilitatea și eficiența în bucătărie și ajută echipa să își dezvolte abilitățile la un nivel înalt”, a adăugat Andrey Korobyak.
Restaurantul BOSCO Gourmet Nest este deschis publicului larg zilnic, între orele 12:00 și 23:00, iar noul meniu va fi disponibil începând din luna noiembrie.
Despre BOSCO Gourmet Nest
BOSCO Gourmet Nest este un restaurant contemporan din București, ce îmbină gastronomia europeană cu influențe nordice și locale. Sub conducerea renumitului chef Andrey Korobyak, restaurantul se distinge prin meniuri sezoniere, ingrediente de înaltă calitate și o abordare modernă a preparatelor tradiționale. BOSCO oferă o experiență culinară complexă, adresată celor care apreciază fine dining-ul accesibil, cu preparate concepute să surprindă prin simplitate, creativitate și rafinament. Cu un accent puternic pe colaborarea cu producători locali, BOSCO este un loc unde mâncarea, atmosfera și serviciul se întâlnesc pentru a crea o experiență memorabilă.
Restaurantul este deschis zilnic, oferind un spațiu primitor atât pentru prânzuri relaxate, cât și pentru cine speciale.
Cultura
Azi începe LIBfest, o ediție dedicată performanței și rezilienței, de la cultură și educație la sport și parenting
Published
2 săptămâni agoon
23/10/2024LIBfest – târg de carte si experiențe culturale organizat de Libris – începe azi și propune invitaților o ediție online specială dedicată performanței și rezilienței, abordate în diverse medii- de la educație și cultură, până la sport, parenting și sănătate mintală. În perioada 22-27 octombrie 2024, iubitorii de cultură din țară, dar și din diaspora, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale. Sănătatea emoțională, dezvoltare personală, psihologia performanței, parentingul și provocările lui, dar și educația civică înainte de alegeri, sunt câteva dintre subiectele dezbătute.
“Ne propunem să aducem împreună oameni, idei și perspective care inspiră și susțin performanța prin dezvoltarea continuă, atât personală, cât și profesională. De la dialoguri despre performanță în sport și psihologia din spatele medaliilor olimpice, la explorări ale literaturii și sănătății mintale, această ediție este dedicată celor care caută echilibrul și reziliența în toate aspectele vieții,” a declarat Augusta Oniță-Bagoly, Director de programe LIBfest.
În lumea literară din România, premiul Dublin Literary Award pentru romanul „Solenoid”, obținut de Mircea Cărtărescu, autorul volumului, alături de Sean Cotter, traducătorul operei, și apariția volumului „Chiajna din Casa Mușatinilor” semnat de Simona Antonescu, care i-a adus scriitoarei Premiul Național pentru Proză 2024 și ample recenzii pozitive, sunt considerate evenimentele anului 2024. Ediția din această toamnă a LIBfest transpune aceste evenimente în dialoguri de profunzime despre experiența scriitorului, respectiv a traducătorului.
În dialogul „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere, iar Simona Antonescu va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.
Astfel, cu o agendă care promovează echilibrul și dezvoltarea personală, LIBfest propune o serie de discuții de interes, explorând subiecte de actualitate, precum sănătatea mintală, provocările parentingului, simțul civic, dar și sacrificiile pe care performanța le cere.
Anduranță la cel mai înalt nivel competițional
Unul dintre momentele de interes ale acestei ediții LIBfest este sesiunea „Psihologia Performanței”, un dialog între Adrian Rădulescu, antrenorul renumitului înotător David Popovici, alături de psihologul sportiv Marcel Ivan, care de asemenea lucrează cu David Popovici și mulți alți sportivi de performanță și dr. psihiatru Sever Gulea.
Aceștia vor aborda rolul preătirii psihologice în sportul de performanță și strategiile prin care sportivii își dezvoltă rezistența mintală și echilibru emoțional. Astfel, publicul va avea ocazia să înțeleagă mai bine ce înseamnă pregătirea mintală în sportul de performanță și cum se construiește reziliența în fața provocărilor de la cel mai înalt nivel competițional.
Alături de Psihologia Performanței, printre temele care vor fi dezbătute la această ediție se numără:
- „Învinge dependența. Ghid de înțelegere, prevenție și recuperare” – cu conf. univ. dr. Radu Țincu și dr. Sever Gulea, o discuție despre dependențe și metodele de prevenție și recuperare;
- „Rolul de mamă și provocările lui” – un dialog alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc și psih. Luiza Vasilescu, care explorează experiențele și provocările parentingului;
- „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – unde traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere;
- „Totul e în regulă în mine și în lume” – o reflecție despre sănătatea emoțională, cu Petronela Rotar și dr. Sever Gulea;
- „Nexus. Scurta istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA” – un dialog susținut de Teodor Baconschi și Cristian Pătrășconiu despre evoluția rețelelor informaționale și impactul inteligenței artificiale.
Educație civică înainte de alegeri
Totodată, LIBfest abordează și teme civice și sociale, precum „Educația civică înainte de alegeri”, un dialog cu Vlad Adamescu și Răzvan Petri, fondatori ai proiectului „Politica la minut”. Discuția lor se axează pe importanța implicării civice în contextul electoral.
Programul LIBfest este completat de discuții despre literatura contemporană, prin sesiuni precum „Simțiri Contemporane: Poezia secolului nostru”, o reflecție asupra poeziei actuale cu Ramona Boldizar, Ioana Zenaida Rotariu și Ștefania Mihalache, sau „Autori în dublă lumină”, unde Andrei Ruse și Sever Gulea discută despre influența biografiei autorului asupra operei sale.
Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului National pentru Proza 2024 vine la LibFEST
LIBfest îi întâmpină, de asemenea, pe iubitorii de literatură cu o prezență remarcabilă – Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului Național pentru Proză 2024 va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară, dar și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.
De asemenea, psih. Ligia Pop va aduce în discuție obiceiuri greșite în viața de zi cu zi prin semnale de alarmă trase de corp.
Lansările și dialogurile pe marginea cărților nu lipsesc nici acestea din ediția LIBfest din această toamnă. Dr. Ioana Constantin Bercean, alături de conf. univ. dr. Ionuț Constantin Cojocaru și dr. Alexandru Ghișa vor discuta pe marginea noului volum “Lebăda Neagră de pe Bosfor.”
Totodată, printre cele mai așteptate lansări de carte se numără „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc, care va intra în dialog cu Laurențiu-Ciprian Tudor despre provocările Orientului de astăzi, despre origini și de ce limba lui Hristos, care este una a iubirii, ar face posibilă coexistența și pacea.
Reduceri până la 86% la 600.000 titluri, cărți cu autograf pentru iubitorii de carte
Pe lângă dialogurile propuse, pe toată durata evenimentului, vizitatorii LIBfest pot explora și achizitiona volume de la cele mai cunoscute edituri din România, dar și internaționale și vor beneficia de discounturi de până la 86% la mii de titluri.
Asadar, LIBfest își propune a fi un loc de întâlnire pentru pasionații de carte și cultură, dar și pentru cei care vor să descopere noi perspective. Programul complet al evenimentului, alături de lista completă a invitaților, este disponibil pe Libris.ro, iar sesiunile de discuții pot fi urmărite live și pe pagina de Facebook Libris.ro.