Connect with us

Social

Olanda își menține poziția de top, ca destinație de studiu academic. Creștere masivă a aplicațiilor pentru universitățile din Marea Britanie.

Published

on

Olanda se menține pe locul 1 ca destinație de studiu, în ceea ce privește numărul de aplicanți, urmată de Marea Britanie, Belgia, Italia, Spania și Irlanda. În același timp, se așteaptă la o creștere aplicațiilor la universitățile din Germania, unde nivelul taxelor se situează între 0 și 1500 euro pe semestru pentru universitățile de stat și între 10.000 și 30.000 euro pe an pentru universitățile private, dar unde există și multe programe de studiu în limba engleză.

Deputatul Sorin Moldovan a absolvit prestigiosul program de educație executivă de la Harvard

Topul țărilor pe care studenții le aleg pentru universitățile de prestigiu

Programele de studiu în Marea Britanie revin în trend, fie că vorbim de zona liceală sau universitară. La nivelul aplicațiilor universitare se înregistrează o creștere de 60% a dosarelor depuse, față de februarie 2023. “Explicația acestei reveniri este legată de faptul că anumite universități din UK acordă burse de studiu consistente pentru studenții europeni, care să acopere exact cuantumul creșterii taxelor pentru tinerii din țările europene. Din acest punct de vedere, instituțiile britanice acordă cele mai consistente burse la acest moment. Aici putem nominaliza University of Portsmouth care a redus taxa de școlarizare de la 19.200 lire la 9250 lire pe an, Coventry University, care a păstrat taxa de școlarizare la 9250 lire, Unversity of Essex, care acordă o bursă de 5000 de lire, reprezentând un discount din taxa pentru studiile de licență sau Greenwich care acordă 3000 de lire reducere din taxa de licență.

De asemenea, Middlesex University a pregătit 5 burse în valoare 5000 de lire pentru aplicanții IntegralEdu. După momentul BREXIT, din cauza incertitudinilor legate de taxe, a existat un val de reticiență a tinerilor doar față de instituțiile de învățământ superior, pentru că la nivelul liceelor cererea de aplicații a crescut în fiecare an”, declară Alexandra Bădescu, Deputy General Manager IntegralEdu.

Unele dintre cele mai importante universități din străinatate vor fi prezente la București, pe 17 februarie, în cadrul târgului educațional World Education Fair (WEF), unde se vor acorda burse substanțiale pentru tinerii din România. Spre exemplu, EU Business School Barcelona oferă pentru participanții la WEF burse și reduceri care pot însemna între 10% și 30% din taxa de școlarizare, iar Universidad Europea a pregătit burse de 3000 de euro pentru tinerii cu potențial în zona academică.

World Education Fair are și două ediții locale la Iași și Craiova pe 15 și respectiv 16 februarie, unde tinerii și familiile acestora pot discuta direct cu reprezentanții instituțiilor de învățământ, dar și cu consultanții educaționali IntergralEdu.

“Și Olanda s-a confruntat în ultima perioadă cu un context controversat legat de zona studiilor universitare, generat în principal de lipsa locurilor de cazare pentru studenți, dar și a disensiunilor la nivel politic legate de încercarea de a impune universităților o serie de limitări în ceea ce privește ofertele educaționale pentru străini. În ciuda acestui context, nivelul taxelor de 2530 euro pe an, sistemul de granturi oferite de statul olandez, precum și numărul mare de programe de studiu în limba engleză, mențin Olanda în topul preferințelor tinerilor români. În ciuda acestor realități, din experiența noastră de consultanți educaționali, credem că toate situațiile pot fi gestionate favorabil, dacă procesul de aplicare se începe din timp. Spre exemplu, în cazul aplicanților Integraledu, putem spune că am oferit asistență tututor candidatilor în identificarea unui loc de cazare, iar toți studenții care au aplicat cu noi au găsit soluții”, mai precizează Alexandra Bădescu.

Aproximativ 40% din tinerii interesați de studii în străinătate apelează la testele de orientare profesională pentru o înțelegere mai clară a opțiunilor universitare, în perspectiva succesului în carieră

Cele mai căutate domenii de studiu de către tinerii români rămân în continuare cele din zona Computer Science și Business. Perspective importante de dezvoltare, legate și de cererea de pe piața muncii sunt în zona de Inginierie, Art & Design și Psihologie.

“Un rol important în alegerea domeniului de studiu îl are consultantul educațional, care, prin experiența și conexiunile academice internaționale, poate identifica cele potrivite opțiuni pentru un tânăr care își dorește un traseu de studiu și profesional la nivel internațional. Pe lângă expertiza proprie, consultantul educațional are la îndemână și alte instrumente pentru evaluarea unui candidat, cum sunt testele de orientare profesională. Prin complexitatea metodei, aceste teste au un rol revelator în ceea ce privește identificarea celui mai potrivit domeniu de studiu pentru un tânăr. Trebuie înțeles și acceptat faptul că doar studiile la o universitate în străinătate nu garantează și succesul în carieră. Alegerea domeniului de studiu trebuie să se facă în concordanță cu capabilitățile reale ale tânărului, pasiunile sale, dar și oportunitățile din piața muncii. Altfel, orientarea doar către domenii care sunt la modă sau impuse de anumite contexte familiale, ar putea afecta negativ traseul academic și profesional al unui tânăr”, explică Alexandra Bădescu.

Competiții pentru elevii de gimnaziu

Competiție de burse pentru elevii români interesați de continuarea studiilor la liceele din Marea Britanie. Primul clasat beneficiază de o bursă de 70%, restul burselor acoperind până la 50% din taxa de școlarizare
Un grup de colegii din Marea Britanie lansează, în colaborare cu IntegraleEdu, o competiție pentru elevii români din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a, care sunt interesați să își continue studiile liceale in UK începând cu anul școlar 2024- 2025. Lansarea competiției are loc în cadrul World Education Fair, iar primul elev clasat poate obține o reducere de 70% a taxei de școlarizare. Restul burselor acoperă până la 50% din taxă. În cadrul WEF, reprezentantul grupului educațional va susține o prezentare despre oferta educațională a liceelor, procedura de participare la competiție și va modera un workshop despre compunerea scrisorii de motivație, adresat elevilor participanți.

“În fiecare an, numeroase școli și licee independente din Europa și SUA își alocă bugete pentru a oferi burse de merit candidaților cu abilități speciale atât la admitere cât și pe durata studiilor. Cuantumul burselor variază pornind de la 5% reducere din taxele de școlarizare și ajungând, în unele cazuri, și la 100% reducere din taxele de școlarizare. Tipurile de burse oferite sunt academice, sportive, sau artistice și se acordă elevilor care dau dovadă de performanțe deosebite într-una dintre aceste arii. Bursa academică se oferă în urma testării candidatului la una, două sau mai multe materii pe care urmează să le studieze, în funcție de programul de studiu ales și de gradul de selectivitate al scolii. Pentru bursa sportivă se ia în calcul palmaresul competițional al candidatului pe lângă probele sportive, iar pentru acordarea burselor artistice este foarte important portofoliul candidatului”, explică Raluca Niculae, Manager Departament Tabere și Licee.

Edutaberele, primul contact cu mediul educațional internațional. Destinații >> din Europa până în Asia și America de Nord. Primul grup de elevi români pleacă în aprilie la Tokyo într-o tabără cu profil: cultură, istorie niponă și STEM
Pregătirea studiilor în străinătate începe de la vârste din ce în ce mai mici. Atât liceele cât și universitățile de elită cer candidaților, pe lângă rezultate academice bune și un nivel ridicat de cunoaștere al limbii străine, o experiență cât mai largă în domeniul de studiu dorit. Pe de altă parte, decizia continuării studiilor în străinatate poate ridica o serie de provocări (academice, culturale, sociale etc.) pentru unii elevi, această schimbare implicând o doză semnificativă de adaptabilitate la noul context. Pe aceste coordonate, taberele educaționale și internship-urile constituie o etapă esențială premergătoare plecării la studiu în străinătate. Elevii experimentează domenii, dobândesc cunoștințe importante, dar și certificate și rapoarte eliberate de către centrele lingvistice și specialiști din industrie.

Din ce în ce mai multe domenii de studiu pot fi experimentate de către elevi în cadrul taberelor academice și de orientare în carieră organizate în campusuri precum UCL, Imperial College, Oxford, Cambridge, Yale, Berkeley: law & politics, performing arts, media production, banking, computer science & AI etc. Acestea se alătură domeniilor deja consacrate pentru taberele educaționale precum: arhitectură, medicină, inginerie, antreprenoriat, psihologie etc.

În cadrul târgului educațional World Education Fair, participanții interesați de taberele educaționale, vor regăsi propuneri pentru noi programe de studiu, destinații la mare căutare în anii anteriori precum UK, SUA, Elveția, Spania, Germania, Franța, Singapore, dar și noutăți precum Japonia.

În vacanța din aprilie va pleca primul grup de elevi români într-o tabără de o saptămână cu profil cultural, istorie niponă și STEM în Tokyo, urmând ca în vară alt grup să petreacă două săptămâni în Japonia respectiv în Tokyo și Kyoto. Familiile interesate să își trimită copiii în tabere în străinătate vor beneficia la WEF și de o prezentare susținută de consultanții Integraledu pe tema alegerii celei mai potrivite tabere educaționale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Entertainment

N-ai idee ce urmează: Netflix dezvăluie viitoarele seriale, filme și jocuri din 2025

Published

on

„Indiferent de lucrurile pe care le aștepți cu nerăbdare în acest an, cu certitudine te vom lua prin surprindere cu producțiile care urmează să apară pe Netflix”, a declarat Bela Bajaria, directoarea de conținut de la Netflix, în cadrul prezentării anuale a filmelor, serialelor și jocurilor care vor apărea în 2025.

Evenimentul a avut loc la Egyptian Theatre din Los Angeles și i-a avut ca invitați speciali pe superstarurile WWE CM Punk și Rhea Ripley, Guillermo del Toro, Ben Affleck, John Mulaney, Tina Fey și frații Duffer. Prezentarea a fost difuzată simultan în direct în 12 țări în care au avut loc și evenimente locale.

„Cu peste 700 de milioane de oameni care ne urmăresc, nu putem să ne prezentăm în fața lor doar cu o singură idee. Trebuie să venim cu cele mai bune variante ale unei întregi palete de idei”, a spus Bajaria, „de la seriale TV și filme la jocuri”. Împărtășind cele mai importante aspecte ale viitorului portofoliu, ea a prezis că 2025 ar putea fi cel mai de succes an al Netflix.

URMĂREȘTE VIDEOCLIPUL CU NOUTĂȚI AICI.

Printre alte titluri, portofoliul va include:

Filme noi, precum Frankenstein al cineastului Guillermo del Toro, premiat cu Oscar®, un proiect care s-a aflat pe lista de dorințe a acestuia timp de 50 de ani. „De-a lungul deceniilor, personajul a fuzionat cu sufletul meu, proiectul transformându-se cumva într-o autobiografie. Nu poate fi mai personal de atât”, a spus Guillermo del Toro într-un mesaj video prezentat la eveniment. Un alt film din portofoliu este RIP, un thriller polițist cu Ben Affleck și Matt Damon în rolurile principale. Affleck a numit filmul „o plimbare cu adevărat distractivă, captivantă, care te face să-ți pui întrebări”.

Comedii noi, care au ca punct de plecare succesul unor seriale precum Nimeni nu vrea asta și Un om în interior, cărora li se vor adăuga, printre altele, serialul semnat de Tina Fey, Patru anotimpuri, o adaptare a filmului din 1981 cu un scenariu scris de Alan Alda. Fey a spus că au putut „să adune o distribuție de actori de comedie îndrăgiți care ar putea crea aceeași atmosferă caldă și umană ca originalul”.

Producții fără scenariu (unscripted) noi, care merg dincolo de ceea ce oferă portofoliul actual al Netflix de emisiuni matrimoniale și sportive cu acces în culise. Lista de producții fără scenariu (unscripted) va include emisiuni concurs, precum Formație pe nevăzute și de tip experiment social, precum Secret de un milion de dolari.

Bajaria a mai anunțat că, în viitor, abonații vor putea vota în direct, chiar de pe ecranul lor, ceea ce va deschide noi oportunități.

Evenimente live noi se vor adăuga celor deja anunțate, precum WWE, premiile anuale Screen Actors Guild și meciurile NFL în ziua de Crăciun. Bajaria a anunțat că TUDUM, evenimentul Netflix global pentru fani, va fi transmis în direct din Los Angeles pe 31 mai și că Toată lumea e live, cu John Mulaney, un nou show săptămânal de noapte unic, va avea premiera LIVE pe 12 martie. „Vom fi live la nivel global fără întârziere. Nu vom fi niciodată sursa ta de știri. Vom fi mereu nesăbuiți”, a spus Mulaney.

Noi seriale și filme de prestigiu, printre care Sirene, semnat de Molly Smith Meltzer, creatoarea serialului Menajera, Death by Lightning, de la David Benioff și D.B. Weiss, Zero Day, cu Robert De Niro în rol principal, Black Rabbit, cu Jason Bateman și Jude Law în rolurile principale, cât și în cele de producători executivi și The Beast in Me, cu Claire Danes și Matthew Rhys.

Bajaria a subliniat că serialele și filmele de prestigiu au fost întotdeauna fundamentale pentru activitatea Netflix, iar anul trecut producțiile platformei au avut mai multe nominalizări la Emmy® și la Globurile de Aur decât orice altă rețea.

De asemenea, în 2025 vor reveni pe ecrane multe seriale preferate de public, inclusiv cele mai de succes seriale ale noastre — Stranger Things, Wednesday și Squid Game. Bajaria a dezvăluit că producția la Wednesday tocmai s-a încheiat și că lansarea noului sezon va avea loc în cursul acestui an. Ea a mai anunțat și că sezonul final al serialului Squid Game va fi lansat pe 27 iunie.

Atunci când vine vorba despre ultimul sezon din Stranger Things, co-creatorul Ross Duffer a spus: „Acesta este cel mai mare și mai ambițios sezon al nostru de până acum”. Fratele său, Matt, a adăugat: „În același timp, credem că este cea mai personală poveste a noastră. A fost super intens și emoționant să filmăm – atât pentru noi, cât și pentru actorii noștri”.

Frații Duffer au vorbit și despre două noi seriale pe care le produc: The Boroughs și Something Very Bad is Going to Happen. „Rămânem alături de Netflix, care a fost casa noastră în ultimii 10 ani”, a spus Ross. „Nu am putea cere parteneri mai buni. Dacă vrei să spui povești originale, așa cum facem noi, acesta este cu adevărat locul potrivit”.

În cele din urmă, jocurile oferă fanilor o modalitate de a pătrunde și mai adânc în universurile lor preferate. Cu Squid Game: Unleashed pe cale să devină cel mai descărcat joc Netflix din toate timpurile, abonații se pot aștepta în 2025 la și mai multe jocuri bazate pe serialele pe care le iubesc, de la Ginny și Georgia și Dulcile magnolii la Dragoste pe nevăzute și Iadul celor singuri. Bajaria a anunțat, de asemenea, că Netflix va fi gazda exclusivă a emblematicelor jocuri video pe mobil WWE 2K în cursul acestui an.

La finalul prezentării de o oră, Bajaria a transmis publicului un mesaj simplu:

„Nu ne pricepem doar la un singur lucru. Suntem cei mai buni în materie de filme, emisiuni TV, documentare, stand-up, animații și evenimente live, totul în 50 de limbi. Nu ne este teamă să pariem puternic pe voci convingătoare și idei noi, fie că este vorba de o răsturnare de situație într-un scenariu, o poveste originală sau un mare eveniment live.

Despre asta este vorba la Netflix. Alegeri îndrăznețe. Creativitate. Surprize. Fani. Divertisment pentru întreaga lume. Asta îi face pe abonații Netflix să revină săptămână după săptămână, lună după lună, an după an. Și asta vom face și în 2025”.

Continue Reading

Entertainment

Pe 31 ianuarie se pun în vânzare primele bilete pentru cel mai așteptat film de comedie al anului, comedia “MENTORII”

Published

on

Vineri, 31 ianuarie, se dă startul campaniei de vânzare în avans a biletelor pentru comedia MENTORII, primul lungmetraj produs de UNTOLD Universe. Cei care vor să vadă primii cea mai așteptată comedie a anului 2025, își pot cumpăra deja biletele și își pot alege cele mai bune locuri în sălile de film. Primele bilete puse în vânzare sunt disponibile pe website-ul oficial al filmului www.mentoriifilmul.roPână pe 18 februarie, fanii comediei se mai pot înscrie într-un concurs care le poate aduce invitații duble VIP la avanpremiera filmului sau experiențe backstage unice la UNTOLD X 2025. Comedia MENTORII intră în cinematografele din toată țara pe data de 28 februarie.

Caravana MENTORII – opt orașe, întâlniri speciale cu actorii

Tot în etapa de presale, spectatorii își pot rezerva locul la proiecțiile speciale care vor avea loc în cele 8 mari orașe din țară cuprinse în turneul național de promovare al filmului. Cei care achiziționează bilete la aceste evenimente vor putea viziona filmul alături de unii dintre cei mai îndrăgiți actori din distribuție (Cătălin Bordea, Dorian Popa, Radu Bucălae, Tina Duceac, Doina Teodoru sau Bogdan Drăcea). Prezența lor în cadrul caravanei va oferi spectatorilor o experiență unică, transformând fiecare proiecție într-un eveniment memorabil.

Turneul național de promovare al comediei „MENTORII” se va desfășura între 19 și 28 februarie, cu proiecții speciale pentru care se pot achiziționa deja bilete, în următoarele orașe:

19 februarie – Cluj-Napoca, Cinema City Iulius și Cinema City Vivo

20 februarie – Timișoara, Cinema City Iulius și Cinema City Shopping City

21 februarie – Craiova, Inspire Electroputere și Cineplexx Promenada

22 februarie – Brașov, Cinema City AFI și Cinema One

23 februarie – Constanța, Cinema City VIVO și Cinema City PARK

26 februarie – București, AFI Cotroceni

27 februarie – Iași, Cinema City

28 februarie – Botoșani, Cinema Unirea și Cinema Happy

Până pe 18 februarie, fanii comediei se pot înscrie într-un concurs care le poate aduce invitații VIP la avanpremierǎ sau experiențe backstage unice la UNTOLD X 2025

Producătorii filmului au pregătit și un concurs pentru fanii comediei „MENTORII”.  Aceștia au ocazia să câștige o mulțime de premii atractive precum:

  • 10 invitații duble VIP la avanpremiera filmului, alături de actorii din distribuție
  • 2 abonamente duble VIP la UNTOLD X 2025
  • Experiențe backstage unice

Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe site-ul oficial al filmului www.mentoriifilmul.ro și vor intra automat în tragerea la sorți pentru premii.

MENTORII, o comedie inspirată de realitățile cotidiene

MENTORII este primul film de lungmetraj produs de UNTOLD Universe. Ideea și scenariul filmului aparțin Magic Maker Media House. Scenariul comediei este inspirat din situații cotidiene, și abordează cu umor și ironie fenomenul „specialiștilor” de pe rețelele sociale, mereu pregătiți să ofere sfaturi rapide și soluții care să îți transforme viața peste noapte. Regizorul Adrian Tapciuc a creat un film care promite să facă publicul să râdă și să reflecteze asupra influenței acestor „mentori” moderni. Acestui proiect cinematografic s-a alăturat în calitate de co-producător și Headline Management, cea mai mare agenție de stand up Comedy din România, care reunește peste 30 de comedianți.

Continue Reading

Entertainment

DISNEY+ LANSEAZĂ ASTĂZI SERIALUL PLIN DE MISTER ȘI INTRIGI, ”PARADISE”

Published

on

Astăzi, Disney+ a lansat serialul original „Paradise”, in care creatorul Dan Fogelman („This is us”) face din nou echipă cu actorul Sterling K. Brown. Trei episoade din acest serial dramatic sunt deja disponibile, urmând ca în fiecare săptămână un nou episod să aibă premiera.

Acțiunea „Paradise” se desfășoară într-o comunitate senină, locuită de unii dintre cei mai proeminenți oameni din lume. Dar această liniște se destramă atunci când are loc o crimă șocantă și începe o investigație cu mize mari.

Din echipa de distribuție a acestui serial plin de mister și intrigi fac parte și James Marsden, Julianne Nicholson, Sarah Shahi, Nicole Brydon Bloom, Aliyah Mastin și Percy Daggs IV. „Paradise” este produs de Dan Fogelman, Sterling K. Brown, John Requa, Glenn Ficarra, John Hoberg, Jess Rosenthal și Steve Beers. Serialul este o producție 20th Television.

Datorită funcției de control parental, Disney+ rămâne o experiență de vizionare adecvată pentru toți membrii familiei. Abonații pot stabili limite de acces la conținut pentru adulți și pot crea profiluri protejate prin PIN, alături de profilurile deja existente pentru copii.

Continue Reading

Trending