Connect with us

Politica

Sorin Chiriță, despre traficul de coșmar din Capitală: „Unde e formula matematică a lui Nicușor Dan? Unde e expertul de la New York?”

Published

on

Sorin Chiriță, fost city manager al Bucureștiului, a precizat în emisiunea „Gândul Exclusiv” că Nicușor Dan nu a reușit să vină cu soluții pentru fluidizarea traficului. „Unde este formula matematică de rezolvare a traficului, unde sunt experții de la New York?”, se întreabă Sorin Chiriță.

Ce spune Sorin Chiriță despre traficul din București:

  • a crescut numărul de mașini în ultimii trei ani;
  • numărul de intersecții introduse în sistemul inteligent de monitorizare a traficului a scăzut;
  • senzorii din mai multe intersecții s-au stricat și nu au mai fost înlocuiți:
  • Nicușor Dan nu a venit cu „formula matematică” pentru fluidizarea traficului;
  • primarul general nu a adus specialiștii în trafic de la New York;

„Numărul de autoturisme a crescut, iar numărul de intersecții aflate în BTMS (Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală – n.r.) a scăzut în mandatul lui Nicușor Dan (…) acest sistem temporizează semafoarele. Sistemul ar trebui să fie o prioritate, el astăzi are mai puține intersecții și nu i se mai dă importanță”, a declarat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Sorin Chiriță: „Senzorii de monitorizare din mai multe intersecții s-au stricat”

Fostul city-manager al Capitalei mai precizează că senzorii de monitorizare a traficului din mai multe intersecții s-au stricat, și nu ar fi fost înlocuiți.

„Sunt mai puține intersecții pentru că s-au stricat senzorii, și nu s-au mai preocupat să introducă intersecții în Sistemul de Mangement al Traficului. Este un fenomen care s-a petrecut în cei trei ani și jumătate de mandat al lui Nicușor Dan. Probabil că el nici nu știe”, a precizat Sorin Chiriță în emisiunea „Gândul Exclusiv”.

Invitatul emisiunii „Gândul Exclusiv” de marți seară a mai precizat că Nicușor Dan s-ar fi lăudat în campania electorală cu o formulă matematică pentru rezolvarea traficului în București.

Sorin Chiriță: „Nicușor Dan spunea că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat”

„Nicușor Dan spunea că problema traficului este una de matematică și că există o formulă pe care el o va introduce în prima zi de mandat și se va rezolva cu traficul, va fi fluidizat instant. Așa a zis și de sistemul de termoficare, că va interveni de a doua zi, și va rezolva problema (…) unde este acel specialist de la New York, unde este formula matematică a lui Nicușor Dan? În primul rând, minciuna are picioare scurte”, a mai precizat Sorin Chiriță.

Vezi mai multe deatlii despre acest subiect pe gandul.ro.

Politica

Surpriză majoră în Sectorul 1: Ramona Bruynseels a depășit-o în sondaje pe Clotilde Armand. La ce diferență se situează în procente

Published

on

Photo: 60m.ro

Într-un sondaj recent efectuat în Sectorul 1 al Capitalei, Ramona Bruynseels din partea AUR se află în frunte cu 29% din intențiile de vot, depășind-o pe actualul primar, Clotilde Armand de la USR, care acumulează 27%. George Țuță, candidatul comun al PSD și PNL, despre care se vorbește că ar fi fost adus de serviciile speciale, e pe locul al treilea cu 16% din preferințele electoratului.

Clotilde Armand, depășită în sondaje la Sectorul 1, din București

Situația este complicată pentru Clotilde Armand, ale cărei acțiuni în calitate de primar sunt puternic criticate; aproximativ 70% din rezidenții Sectorului 1 exprimându-și nemulțumirea față de mandatul său, conform ultimelor cercetări sociologice. Aceasta este acuzată și de nereguli în alegerile din 2020, ceea ce a afectat grav imaginea sa publică.

Candidații mai puțin cunoscuți, Liviu Negoiță de la PUSL și Mircea Andrei de la AD, înregistrează scoruri de 6%, respectiv 4%. Ion Bobescu din partea SOS și independentul Dan Podaru sunt cotati fiecare cu 3% din voturi, în timp ce aproape 12 din locuitorii din sectorul 1 spun că ar vota un candidat independent.

Rezultatele sondajului arată o luptă intensă pentru primăria Sectorului 1, cu Ramona Bruynseels având o poziție consolidată datorită notorietății sale dobândite în urma unei candidaturi anterioare la alegerile prezidențiale, unde a obținut un rezultat remarcabil. Această competiție electorală se anunță a fi una dintre cele mai urmărite în contextul actual politic din București.

Sondajul a fost realizat de către Centrul pentru Studii Politice și Sociologice.

Reprezentând un eșantion demografic divers, sondajul a acoperit o gamă largă de subiecte, de la preferințele partidelor politice până la problemele prioritare pentru alegători.

Sondajul a fost realizat în perioada 10.04.2024-15.04.2024. Marja de eroare a sondajului este de 2%. La sondaj au fost chestionate 2088 persoane. Analiza este una descriptivă.

Preluare 60m.ro.

Continue Reading

Politica

DOSARUL DRAGNEA-TRUMP – Judecatorii CAB Laurentiu Modoran si Adriana Pencea au constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale si inculpare a fostului lider PSD Liviu Dragnea in dosarul vizitei la fostul presedinte SUA Donald Trump

Published

on

Preluare www.luju.ro | DOSARUL DRAGNEA-TRUMP A FOST O MIZERIE – Judecatorii CAB Laurentiu Modoran si Adriana Pencea au constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale si inculpare a fostului lider PSD Liviu Dragnea in dosarul vizitei la fostul presedinte SUA Donald Trump, fabricat de procurorul DNA Jean Uncheselu si avand binecuvantarea fostului sef al Sectiei a II-a DNA Paul Silviu Dumitriu. Cauza a fost restituita definitiv la parchet (Minuta).

S-a batut in cuie: rechizitoriul procurorului DNA Jean Uncheselu impotriva fostului lider PSD Liviu Dragnea (foto 1) in legatura cu vizita acestuia din 2017 la presedintele SUA din acel moment, Donald Trump, este prea prost intocmit ca sa poata fi analizat pe fond de catre instanta.

Nu o spunem noi, ci judecatorii Laurentiu Modoran si Adriana Pencea de la Curtea de Apel Bucuresti, cei care vineri, 12 aprilie 2024, au dispus definitiv restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a actului de acuzare semnat de Uncheselu (luat intre timp de Laura Kovesi la Parchetul European) si confirmat de catre seful din 2021 al Sectiei a II-a din DNA, procurorul Paul Silviu Dumitriu, devenit intre timp adjunct al parchetului anticoruptie (vezi facsimil). Ne referim la dosarul in care Dragne a fost trimis in judecata pentru asa-zise fapte de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Astfel, completul Modoran-Pencea a mentinut solutia pronuntata la 26 aprilie 2023 de catre magistrata Amalia Andone-Bontas de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

Uncheselu si Dumitriu au incasat-o mai zdravan la CAB decat la TMB

Totusi, trebuie sa subliniem ca, spre deosebire de minuta Tribunalului Bucuresti (care s-a referit doar despre restituirea cauzei la parchet), solutia pe scurt a Curtii de Apel Bucuresti prevede si excluderea din dosar a unor mijloace de proba efectuate de catre procurorul de caz Jean Uncheselu timp de aproape trei ani: intre 19 martie 2018 si 12 ianuarie 2021. Mai mult: CAB a constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale (adica de inceperea urmaririi penale in personam) si de punere in miscare a actiunii penale (adica de inculpare) fata de Liviu Dragnea si ceilalti inculpati.

Incheiem, mentionand ca fostul sef PSD a beneficiat de apararea avocatei Flavia Teodosiu, membra in Consiliul UNBR si in Consiliul Baroului Bucuresti, precum si in Comisia Permanenta a UNBR.

Iata minuta incheierii CAB nr. 205/2024 din cauza nr. 14451/3/2021/a1:

In baza art. 347 C.pr.pen admite contestatiile formulate de catre contestatorii inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntate de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1.

Desfiinteaza in parte Incheierea atacata si in rejudecare:

Dispune excluderea mijloacelor de proba efectuate de procuror fata de contestatorii inculpatii din prezenta cauza, in perioada 19.03.2018 – 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de continuare a urmaririi penale fata de suspectii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de punere in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 01.03.2021.

Mentine dispozitia de restituire a cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art 347 C.pr.pen respinge contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntata de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 12.04.2024”.

Amintim minuta incheierii TMB:

In baza art. 346 alin. (3) lit. a) C. proc. pen. restituie la parchet cauza privind pe inculpatii Dragnea Nicolae-Liviu, Burci Cristian-Ionel, Burci Carlo-Robert, Belcea Dan-Valentin si Dimitrescu Gheorghe, trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 130/P/2018 din data de 14.05.2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 26.04.2023”.

Continue Reading

Politica

Deputatul Sorin Moldovan a absolvit prestigiosul program de educație executivă de la Harvard

Published

on

Politicienii români sunt recunoscuți pentru doctoratele plagiate și diplomele cumpărate, însă, cu toate acestea, există și excepții. Este cazul deputatului Sorin Moldovan, care a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a finalizat săptămâna trecută programul de educație executivă Senior Executives in National and International Security de la Harvard Kennedy School.

”Un program de nivel înalt, renumit pentru curriculumul său riguros, care se adresează exclusiv persoanelor care se află în serviciul public în domeniul apărării și securității naționale (profesioniști seniori din întreaga lume – oficiali militari de rang înalt, diplomați, familii regale, politicieni, etc.) și doresc să aprofundeze cunoștințele avute în domeniul securității internaționale.”, a precizat Sorin Moldovan.

Potrivit deputatului, programul oferă participanților oportunitatea de a dobândi cunoștințe aprofundate în domeniul securității internaționale.

Cursurile acoperă o gamă variată de subiecte, inclusiv problemele de securitate din Europa în contextul conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina, competiția tehnologică și economică dintre China și SUA, situația din Orientul Mijlociu.

”Am avut ocazia să văd perspective diferite asupra subiectelor deja cunoscute, dar abordate într-o manieră diferită de corpul profesoral de elită de la Harvard. Cursurile au cuprins subiecte precum: problemele de securitate din Europa de la începutul războiului dintre Federația Rusă și Ucraina, competiția tehnologică și economică dintre China și SUA, situația din Orientul Mijlociu, dar și subiecte ce țin de tehnologiile emergente, inteligența artificială și armele letale autonome ale viitorului.

Sunt recunoscător pentru faptul că am avut posibilitatea de a participa la un asemenea program, organizat de prestigioasa Universitate Harvard, fiind ferm convins că noile perspective mă vor ajuta în desfășurarea activității.

De săptămâna viitoare ne întoarcem la situațiile din politica națională”, a mai transmis deputatul, potrivit puterea.ro.

Continue Reading

Trending