Cultura
CarteTeca2023: 35 de unități de învățământ din România au primit din partea Libris și Salvați Copiii 6400 de cărți, donație în valoare totală de 200.000 lei
Published
1 an agoon
Libris.ro și Salvați Copiii donează în cadrul ediției a cincea a proiectului CarteTeca 6400 de cărți. În urma concursului desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2023, prin care librăria online oferă unităților de învățământ oportunitatea de a câștiga cărți pentru biblioteca proprie, volumele donate au ajuns la peste 13.000 de elevi, din 35 de unități de învățământ din toată țara.
Prin proiectul CarteTeca, inițiat în 2019 în parteneriat cu Salvați Copiii România și prin generozitatea cititorilor care aleg să doneze șanse la finalul fiecărei comenzi, Libris.ro își propune să doteze unitățile de învățământ din România cu volume actuale, care să îi atragă pe copii și adolescenți către lectură. Până acum, în cadrul proiectului CarteTeca au fost donate peste 27.000 volume care au ajuns la peste 130.000 de elevi din 237 de unități de învățământ.
CarteTeca se adresează atât unităților de învățământ care dispun de o bibliotecă, unde se va întineri stocul de carte cu titluri actuale, dar și celor care nu au încă o bibliotecă funcțională, însă manifestă interes pentru lectură.
Volumele cu care sunt dotate bibliotecile școlilor câștigătoare sunt noi, actuale și atractive, titluri interesante, cu care copiii și adolescenții rezonează și pe care doresc să le descopere dincolo de lecturile din programa școlară.
„Există multe biblioteci școlare care nu reușesc să asigure nici măcar necesarul pentru bibliografia școlară. Acest lucru îngreunează procesul de educație, mai ales în acele comunități în care nevoile de bază sunt acoperite cu dificultate, iar achiziția unei cărți școlare presupune un efort financiar considerabil, iar în alte cazuri este chiar peste posibilitățile unei familii. Pentru prea mulți copii din România anului 2023 achiziția unei cărți noi, cu povești și ilustrații atrăgătoare, rămâne doar un vis frumos. Prin intermediul proiectului CarteTeca, reușim să aducem o pată de culoare în lumea unora dintre copiii care au nevoie de sprijin și de cărți noi pentru a putea înțelege mai bine lumea, pentru a se dezvolta armonios și a-și împlini potențialul” declară Laura Țeposu, CEO Libris.
Premii în valoare de 200.000 lei. 35 de câștigători.
În ediția din 2023 s-au înscris 345 de unități de învățământ dintre care au fost selectați 35 de câștigători. Fondul de carte alocat pentru ediția din acest an a fost în valoare de 200.000 lei, iar valoarea totală a premiilor oferite în cele 5 ediții se ridică la peste 850.000 lei. 237 de biblioteci au fost dotate în total, în cadrul celor cinci ediții.
„Cărțile fac parte din ceea ce dă putere unui om: puterea de a înțelege, de a pune lucrurile în context, de a deosebi adevărul de manipulare. Or, tocmai cartea e cea care de multe ori lipsește din casele copiilor care provin din medii socio-economice vulnerabile. Așa că, acest program, parteneriatul cu Libris, dă, de fapt, putere acestor copii, garantându-le accesul la cunoaștere. . Mai mult, exersarea imaginației este cea care dezvoltă empatia. În urma experienței pe peste 25 de ani a Salvați Copiii în școlile din comunități vulnerabile, atât din orașe, cât și din mediul rural am distins nevoia copiilor de a citi, de la povești până la istorie, geografie. Cu toate acestea, investiția în bibliotecile școlare este mică sau, uneori inexistentă. Cu toții știm că, atunci când vine vorba despre buget, cultura și educația stau la urmă” spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
„Fiecare înscriere în proiect spune o poveste. Deschide o fereastră către o lume care, de multe ori din păcate, poate fi departe de realitatea frumos zugrăvită în mediul unora dintre noi, de lumea decupată artificial de social media. Dincolo de cifrele colectate prin intermediul formularelor de înscriere, cifre ce surprind partea dureroasă a sistemului de învățământ, căci observăm în fiecare an că fondurile pentru carte (și nu numai) nu sunt niciodată suficiente sau nu există, ne impresionează oamenii din spatele poveștilor, cadrele didactice care în ciuda propriilor vicisitudini, eforturilor nerecunoscute, continuă să se dedice întru totul misiunii de educare a copiilor” spune și Laura Țeposu.
Cele mai cerute titluri
Conform datelor CarteTeca 2023, cele mai dorite titluri în bibliotecile școlare, pot fi grupate în trei categorii.
Pe primul loc se regăsesc volume actuale de pe rafturile literaturii universale și române, respectiv literatura fantasy, povești, basme, legende, poezie, dar și romane grafice sau inspirate de Holocaust.
Topul este completat de cărțile non-ficțiune, respectiv enciclopedii, atlase, dicționare, cărți de referință și materiale de sprijin pentru efectuarea temelor sau documentare. La mare căutare au fost și cărți de psihologie practică, povești terapeutice, volume de pe rafturile inteligență emoțională și dezvoltare personală.
Printre alegeri se numără și volume în limba engleză și cărți în limba maghiară.
“Știm cu toții cât de important e să ai alături pe cineva care te susține și care crede în tine, acceptându-te așa cum ești și încurajându-te. E important la orice vârstă, însă poate face o diferență uriașă în procesul formării. Sunt atâția copii cu potențial care se pot pierde pe drum pentru că sunt invizibili acasă, invizibili la școală, iar uneori îndrumarea venită din partea unui profesor și cartea potrivită la timpul potrivit pot schimba macazul unui destin. Iar cine a fost la rându-i marcat și influențat puternic în copilărie de o carte, știe că „puterea și magia cărților” e ceva real, nu doar o frază folosită de Crăciun într-un film de sezon”, completează Laura Țeposu.
Roald Dahl, J.K. Rowling și Jeff Kinney – cei mai doriți autori
Roald Dahl, autorul volumului „Matilda”, se regăsește pe primul loc al alegerilor câștigătorilor din acest an.
- K. Rowling, cu aventurile pline de magie ale lui Harry Potter, continuă să fie la mare căutare în rândul elevilor.
Jeff Kinney este de asemenea un autor apreciat, care a stârnit interesul micilor cititori cu volumele din seria „Jurnalul unui puști”.
Topul celor mai „aleși” autori români contemporani
Alec Blenche, Alex și Cristina Donovici, Ioana Chicet-Macoveiciuc domină topul celor mai apreciați autori români. Din categoria autorilor români contemporani care se regăsesc în alegerilor câștigătorilor din acest an și nu sunt incluși în bibliografia școlară obligatorie se remarcă și Alina Arsene, Adina Popescu, Adina Rosetti sau Lavinia Braniște.
You may like
Libris, librărie online de referință pe piața din România, a vândut în 2024 cu peste 20% mai multe cărți decât în 2023, cu o medie a comenzii înregistrate la nivel național de 135 lei. Cele mai active județe în privința achiziției de carte se mențin București, Brașov și Cluj, iar „Cărțile pentru copii” domină topul categoriilor, urmate de Beletristică și Științe Umaniste.
Printre surprizele acestui an se remarcă revenirea unor titluri și autori clasici, F.M. Dostoievski dominând topul celor mai vânduți autori datorită viralizării pe Tik-Tok a volumului „Nopți albe”.
Astfel, unul dintre cele mai interesante fenomene literare ale anului 2024 a fost popularizarea masivă a nuvelei „Nopți albe” de F.M. Dostoievski pe TikTok, care a captat atenția generației Z prin teme legate de dragoste, singurătate și conexiune umană.
De altfel, datorită acestui fenomen, „Nopți albe” de F.M. Dostoievski a devenit și cel mai bine vândut titlu clasic al editurii Penguin și în Marea Britanie, devansând în vânzări volume consacrate ca lider în vânzări precum „Mândrie și Prejudecată” (Jane Austen) sau „1984” (George Orwell).
Comunitatea BookTok a promovat intens povestea romantică și melancolică a lui Dostoievski, care a atras generația Z prin teme de singurătate și vulnerabilitate emoțională.
„Noile generații descoperă literatura clasică nu doar prin școală sau familie, ci și pe platformele sociale. Popularitatea lui Dostoievski pe TikTok demonstrează relevanța lecturii în era digitală. Temele sale, precum opoziția față de capitalism, dificultatea conexiunilor autentice și fragilitatea relațiilor, rezonează profund cu tinerii de azi. Nuvela „Nopți Albe”, apreciată ca poveste de dragoste, atrage și datorită popularității genului romance în social media. Acest interes viral pentru operele lui Dostoievski s-a reflectat și în creșterea vânzărilor noastre”, afirmă Loredana Tudor, Marketing Manager Libris.
„Nopți Albe” nu este singurul exemplu de titlu clasic care a ajuns în topurile din 2024 datorită TikTok. Volumul „De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger a fost de asemenea un favorit al booktok-urilor de anul trecut, romanul plasându-se pe prima poziție în topul Young Adult și pe Libris.ro.
Creșteri alimentate de trendurile din social media au avut și categoriile Carte în limba engleză (+10%) și Young Adult (+18%), care reflectă un interes în creștere al tinerilor de a descoperi lectura ca formă de relaxare și autodezvoltare, dar și de a pune cartea în centrul conversațiilor din comunitățile online.
La nivel național, traficul înregistrat de pe dispozitivele mobile a fost de peste 3 ori mai mare decât de pe desktop, cu vârfuri în Cluj (84%), urmat de Timiș și București, cu 83%.
Harta României în Cărți Citite. Brașovenii au comandat cu 35% mai multe cărți față de 2023.
Datele Libris arată că Brașov este județul care a înregistrat cea mai creștere în ceea ce privește achiziția de carte, cu 35% mai multe volume comandate în 2024 față de 2023. O creștere similară s-a înregistrat și în Iași (+33%).
Topul județelor către care s-au livrat cele mai multe comenzi plasate pe Libris se menține similar ca în anii precedenți. Astfel, locuitorii din București, Brașov, Cluj, Iași și Ilfov au comandat mai multe volume decât în 2023, creșterile înregistrate fiind între 20 și 35%.
Raportat la populația fiecărui județ, datele Libris din 2024 arată că cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor s-au făcut din Ilfov, București și Brașov, la polul opus aflându-se județele Harghita, Covasna și Teleorman.
Românii din străinătate au plasat anul trecut cu 10% mai multe comenzi. La nivel internațional cele mai active țări în ceea ce privește achiziția sunt Germania, SUA, Franța, Belgia și Marea Britanie, cu o medie a comenzilor de 240 lei. Volumele expediate de Libris în 2024 au ajuns și la români din Coreea de Sud, Kuwait sau Taiwan.
Top 5 județe la achiziția de carte
- București – 430,321 cărți vândute (+20% față de 2023)
- Brașov- 141,448 cărți vândute (+35% față de 2023)
- Cluj- 115,071 cărți vândute (+25% față de 2023)
- Iași- 111,559 cărți vândute (+33% față de 2023)
- Ilfov- 106,818 cărți vândute (25% față de 2023)
„An de an, alegerile de lectură ale românilor conturează o radiografie autentică a intereselor și valorilor societății. Observăm în 2024 o tendință de echilibru între literatura clasică și titlurile contemporane, dar și între lecturile de dezvoltare personală și beletristică, semn că cititorii români caută în lecturile lor atât profunzime, cât și relevanță, introsepecție, răspunsuri la provocările cotidiene sau desigur relaxare și self-care prin lectură”, adaugă Loredana Tudor.
Ce au citit românii în 2024
Care sunt cele mai citite volume, numărul de cărți comandate, traficul de pe dispozitive mobile și date despre comenzile celor mai fideli cititori din fiecare județ pot fi consultate pe harta interactivă creată de Libris prin prelucrarea datelor* de vânzări la nivelul anului 2024, disponibilă pe România în cărți citite, Ediția 2024.
*Pentru o relevanță sporită privind preferințele reale de lectură ale românilor, analiza exclude vânzările de manuale și carte școlară sau inclusă în bibliografia școlară.
Top 10 cele mai vândute cărți
- Micul prinț – Antoine de Saint-Exupery
- Nervul vag. Adio stres, inflamații, tulburări digestive și probleme imunitare – Yann Rougier, Marie Borrel
- Ține-ți copiii aproape – Gordon Neufeld, Gabor Mate
- Cât timp înfloresc lămâii – Zoulfa Katouh
- Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel
- Revoluția glucozei. Echilibrarea glicemiei poate să-ți schimbe viața – Jessie Inchauspe
- Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl
- Puterea extraordinară a subconștientului tău – Joseph Murphy
- Hoțul de cărți – Markus Zusak
- Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Fumitake Koga, Ichiro Kishimi
Top 10 cei mai vânduți autori
- F. M. Dostoievski
- Eric-Emmanuel Schmitt
- Geronimo Stilton
- Roald Dahl
- Gabor Mate
- Lise Bourbeau
- Marc Levy
- Gabriel Garcia Marquez
- Colleen Hoover
- Ioana Chicet-Macoveiciuc
Top 10 cei mai vânduți autori români
- Ioana Chicet-Macoveiciuc
- Niculina Gheorghiță
- Dan-Silviu Boerescu
- Pimen Vlad
- Petronela Rotar
- Radu Paraschivescu
- Leon Dănăilă
- Ovidiu Dragoș Argeșanu
- Alec Blenche
- Lavinia Bârlogeanu
Top 5 cei mai vânduți autori din Bibliografia școlară pe Libris.ro în 2024
- L. Frank Baum
- Ion Creangă
- Mihail Sadoveanu
- Mark Twain
- Mircea Eliade
Top 5 cele mai populare categorii și cele mai vândute 5 titluri din fiecare
Categoria „Cărți pentru copii” își menține locul fruntaș în topul celor mai vândute categorii, urmată de „Beletristică”, „Științe Umaniste”, „Dezvoltare Personală”, și „Spritualitate și Ezoterism’. De asemena, interesul tinerilor cititori continuă să crească, categoria „Young Adult” fiind una dintre cele mai dinamice și accesate categorii în ultimii ani.
Astfel, „De veghe în lanul de secară” (J.D. Salinger), 15 zile fără internet (Sophie Rigal-Goular,) „Poveștile deosebiților” (Ransom Riggs), „Darurile noastre ascunse” (Caroline O’Donoghue), „Însemnări din viața mea” (Alfie Deyes) domină topul preferințelor cititorilor tineri.
Când vine vorba de volumele recomandate în Bibliografia școlară, „Dumbrava minunată” (Mihail Sadoveanu) își menține locul fruntaș, urmată fiind de „Amintiri din copilărie” (Ion Creangă). Topul celor mai vândute titluri din categoria “Bibliografie școlară” este completat de “Prinț și cerșetor” (Mark Twain), „Băiatul cu pijamale în dungi” (John Boyne) și „Recreația mare” (Mircea Sântimbreanu).
1.Cărți pentru copii
- Micul prinț – Antoine de Saint-Exupery
- 101 povești de noapte bună
- Poveste de Crăciun – Charles Dickens
- Primele poezii și cântecele pentru cei mai mici pitici
- Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani
2.Beletristică
- Cât timp înfloresc lămâii – Zoulfa Katouh
- Hoțul de cărți – Markus Zusak
- Nopți albe – F. M. Dostoievski
- Ne vedem în august – Gabriel Garcia Marquez
- Insula copacilor dispăruți – Elif Shafak
- Științe Umaniste
- Rușinea. Vocea, experiența și vindecarea rușinii în procesul terapeutic – Lavinia Bârlogeanu, Carmen Beyer, Erik Hygum, Daniela Dumitrescu, Daniela Luca, Corneliu Irimia
- Gânduri către sine însuși – Marcus Aurelius
- Rătăciți în labirint. Chipuri ale bântuirii și mântuirii în procesul terapeutic – Lavinia Bârlogeanu
- Nexus. Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA – Yuval Noah Harari
- Jurnalul Annei Frank – Anne Frank
- Dezvoltare personală
- Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Ichiro Kishimi , Fumitake Koga
- Totul e în regula în mine și în lume – Petronela Rotar
- Mindreader – David J. Lieberman
- Stilurile de atașament – Amir Levine, Rachel S. F. Heller
- Arta manipulării – Kevin Dutton
- Spiritualitate și Ezoterism
- Puterea extraordinară a subconștientului tău – Joseph Murphy
- Corpul cuantic – Deepak Chopra, Jack Tuszynski, Brian Fertig
- Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine – Lise Bourbeau
- Cele patru legăminte, cartea înțelepciunii toltece – Don Miguel Ruiz
- Vindecarea celor 5 răni – Lise Bourbeau.
Top 10 cele mai vândute cărți în limba engleză
- Concise 48 Laws Of Power – Robert Greene
- A Court of Thorns and Roses. A Court of Thorns and Roses #1 – Sarah J. Maas
- Matilda. Special Edition – Roald Dahl
- Powerless. The Powerless Trilogy #1 – Lauren Roberts
- Twisted Lies. Twisted #4 – Ana Huang
- King of Wrath. Kings of Sin #1 – Ana Huang
- Little Book of Jokes for Kids of All Ages – Martin Ellis
- Once Upon A Broken Heart. Once Upon A Broken Heart #1 – Stephanie Garber
- White Nights – Fyodor Dostoyevsky
- War That Saved My Life – Kimberly Bradley
Cultura
Editura Publisol dezvăluie istoria secretă a bombei germane prin volumul RĂZBOIUL LUI HEISENBERG, de Thomas Powers
Published
o săptămână agoon
13/01/2025„Războiul lui Heisenberg va declanșa o furtună de controverse academice… Dar toți cititorii se vor bucura de intriga demnă de romanele de capă și spadă și de profunda dramă umană.”- Timothy Ferris, Autor Galaxies
Editura Publisol lansează cartea Războiul lui Heisenberg. Istoria secretă a bombei germane de Thomas Powers, o lucrare captivantă, care explorează misterele și dilemele etice din jurul programului german de dezvoltare a bombei atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Volumul ofera o perspectivă unică asupra unor întrebări fundamentale ce privesc moralitatea, cunoașterea și responsabilitatea în timp de război.
Germania lui Hitler a încercat in al Doilea Război Mondial, să construiască o bombă atomică. Deși beneficia de reputați savanți, de materii prime și de o tehnologie înaintată, programul nuclear al celui de-l Treilea Reich s-a dovedit un fiasco. Cartea lui Thomas Powers, Războiul lui Heisenberg, susține cu documente de netăgăduit că acela care a pus surdină ambițiilor nucleare naziste a fost laureatul Nobel Werner Heisenberg.
Unul dintre ultimele secrete ale celui de-Al Doilea Război Mondial este motivul pentru care germanii nu au reușit să construiască o bombă atomică. Germania era locul de naștere al fizicii moderne, poseda materiile prime și baza industrială și avea la dispoziție unele dintre cele mai strălucite minți din domeniul fizicii nucleare.
„Importantă și originală, un alt capitol din povestea epică a modului în care omenirea a ajuns să aibă la îndemână mijloacele propriei distrugeri.”, Richard Rhodes, Autor The Making of the Atomic Bomb.
În volumul „Războiul lui Heisenberg”, Thomas Powers prezintă interacțiunea dintre știință și spionaj, moralitate și necesitate militară, paranoia și logica rece care au marcat programul german de construire a bombei atomice, dar și răspunsul Aliaților la acesta. Pe baza a zeci de interviuri și a anilor de cercetare intensivă, Powers concluzionează că Werner Heisenberg, care a fost fi gura principală a efortului atomic german, a obstrucționat în mod conștient dezvoltarea bombei, iar într-o faimoasă întâlnire din 1941, la Copenhaga, cu fostul său mentor Niels Bohr, a încercat să-i descurajeze și pe Aliați să-și atingă obiectivul de a construi propria bombă.
Cu o analiză detaliată, Powers dezvăluie evenimentele ce gravitează în jurul fizicianului Werner Heisenberg și echipei sale, arătând cum știința și războiul se întâlnesc într-o competiție devastatoare de putere și cunoaștere. Heisenberg, unul dintre cei mai mari fizicieni ai secolului XX, cunoscut pentru formularea Principiului Incertitudinii, devine aici un personaj complex prins între loialitatea față de țara sa și implicațiile etice ale armelor nucleare.
Powers abordează subiectul cu o rigoare impresionantă, dezvăluind întrebări controversate: Au încercat Heisenberg și echipa sa să construiască bomba atomică? Au fost sabotați de aliați, sau au sabodat ei înșiși proiectul pentru a preveni o catastrofă globală? Fără să ofere un răspuns definitiv, Powers invită cititorii să reflecteze asupra dificultăților morale și asupra tentației cunoașterii, într-un context politic și militar periculos.
„Războiul lui Heisenberg” este o „carte atent documentată și foarte bine scrisă” (Time), a cărei poveste extraordinară captivează și… neliniștește.
Cartea „Războiul lui Heisenberg”, de Thomas Powers este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, în librarii și magazinele online de specialitate.
Despre autor
Thomas Powers, autor și jurnalist american premiat, este cunoscut pentru stilul său de investigație meticulos. Powers a câștigat Premiul Pulitzer în 1971 pentru reportajele sale legate de cazul Dianei Oughton, o tânără implicată în activism radical și terorism în Statele Unite. Acest caz a inspirat prima sa carte, Diana: The Making of a Terrorist, în care Powers abordează rădăcinile ideologice și psihologice ale terorismului.
De-a lungul carierei sale, Powers a explorat teme complexe legate de război și putere. Printre lucrările sale se numără The War at Home: Vietnam and the American People, o investigație detaliată asupra impactului războiului din Vietnam asupra cetățenilor americani, și The Man Who Kept the Secrets: Richard Helms and the CIA, o biografie complexă a unui fost director CIA. În cartea Thinking About the Next War, Powers continuă să analizeze dinamica globală a puterii și etica în contextul conflictelor armate.
Cultura
Banana Panda, brandul polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, intră pe piața din România
Published
o lună agoon
13/12/2024Banana Panda, îndrăgitul brand polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, anunță intrarea sa pe piața din România!
Compania mamă, CzuCzu (pronunțat „Choo Choo”), a fost înființată în 2009 și este de atunci cel mai iubit și recunoscut brand de jucării educaționale din Polonia, vânzând anual peste 2 milioane de produse doar în Polonia.
Banana Panda reprezintă o selecție internațională a celor mai îndrăgite produse CzuCzu, adaptate pentru familiile din întreaga lume. Cu o prezență în peste 30 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, Franța, Spania, Portugalia și Grecia, Banana Panda este acum disponibilă în România prin parteneriatul cu Smyk.ro.
Produse pentru fiecare etapă a copilăriei
Produsele Banana Panda sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și a stimula curiozitatea în fiecare etapă a creșterii:
- Bebeluși: Carduri și puzzle-uri cu contrast ridicat, ce stimulează vederea, coordonarea ochi-mână și explorarea timpurie.
- Copii Mici: Puzzle-uri, jocuri și cărți de colorat care încurajează creativitatea și îmbunătățesc abilitățile motorii.
- Preșcolari și Școlari: Puzzle-uri de mari dimensiuni care îi învață despre lume, stimulându-le în același timp imaginația.
- Pentru Familii: Colecția Puzzlove conține puzzle-uri cu până la 500 de piese, perfecte pentru copiii mai mari și adulți, pentru a se bucura împreună.
De ce iubesc familiile Banana Panda
Produsele Banana Panda sunt mai mult decât jucării – ele sunt instrumente care le permit părinților să creeze conexiuni importante cu copiii lor și care inspiră nenumărate activități de dezvoltare. Concepute cu materiale sigure și non-toxice și cu ilustrații vibrante, aceste puzzle-uri și jocuri transformă timpul de joacă în momente speciale care aduc familiile mai aproape.
Angajament față de sustenabilitate și siguranță
Banana Panda este profund angajată în crearea de produse sigure și ecologice pentru copii și familiile lor.
- Materiale sustenabile: Banana Panda prioritizează utilizarea cartonului și a eliminat folile de plastic din ambalaje, făcându-le mai sigure pentru copii și mai prietenoase cu mediul.
- Fabricate în Europa: Toate produsele sunt fabricate cu mândrie în Polonia, Europa. Acest lucru permite monitorizarea îndeaproape a proceselor de producție și asigură respectarea celor mai înalte standarde internaționale, inclusiv reglementările CPSIA, ASTM și CE.
Descoperă Banana Panda astăzi
Recunoscută la nivel global pentru creativitatea și valoarea educațională, Banana Panda a câștigat 23 de premii internaționale, consolidându-și poziția de brand de încredere pentru părinți și educatori.
Banana Panda invită familiile din România să exploreze lumea sa colorată de puzzle-uri, jocuri și cărți. Colecția este acum disponibilă pe Smyk.ro!