Connect with us

Cultura

Libris organizează LIBfest în perioada 24-29 octombrie

Published

on

LIBfest – târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris – va avea loc online, în perioada 24-29 octombrie 2023. Iubitorii de cultură din țară, dar și din afara ei, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale precum echilibru, sănătate emoțională și dezvoltare personală, dar și volume cu autografele celor mai iubiți autori vor fi disponibile în cadrul acestei ediții, alături de reduceri până la 86% la peste 750.000 de volume în română și engleză.

Eveniment cu tradiție pe piața cărții din România, LIBfest continuă sărbătoarea dedicată literaturii, cititorilor si scriitorilor cu LIBfest ediția octombrie 2023, ce va avea loc in perioada 24-29 octombrie.

Ne bucurăm să oferim un spațiu în care cititorii și creatorii de conținut cultural pot interacționa într-un mod autentic și creativ, deoarece la LIBFest aducem în prim-plan nu doar cărțile, ci și pasiunea și comunitatea care se formează în jurul lor. Cu dezbateri care pun sub lupă subiecte actuale de interes, dialoguri și dezbateri valoroase cu autorii momentului și lansări de cărți așteptate, ne propunem să aducem un suflu nou în ceea ce înseamnă experiența culturală”, precizează Augusta Oniță Bagoly, Director Evenimente LIBfest, un proiect marca Libris.

Cine întră în dialog la LIBfest, ediția octombrie 2023

Sub umbrela #LibrisTalks, Denisa Comănescu, Mihaela Bilic, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alex Donovici, Andrei Ruse, Horia Sîrghi, Ruxandra Gîdei și mulți alții invită iubitorii de lectură la dialoguri și dezbateri pe teme literare, precum „Lectura ca rutină de self- care”, „Colaborarea dintre minte și trup”, „Geniotip” „Gândirea critică formată prin cărți”, „Rutini sănătoase”, „Literatura ca profesie”, „LibrisTalks pe limba copiilor” sau „LibrisTalks pe limba editorilor”.

„Bineînțeles că nu puteau lipsi autorii români aflați în topul vânzărilor, precum Petronela Rotar, Ioana Chicet Macoveiciuc sau Alex Donovici, dar și cei mai apreciați creatori de conținut literar precum Zaifet sau 4 fără 15. În ton cu tema evenimentului, i-am invitat la dialoguri despre sănătate, rutina lecturii, respectiv despre rolul cărților pentru copii în dezvoltarea echilibrată a celor mai mici dintre cititori”, a mai precizat Augusta Oniță-Bagoly.

Reduceri de până la 86%

LIBfest aduce reduceri consistente la peste 750.000 de titluri în limba româna și limba engleză.

Așa cum au fost obișnuiți la toate edițiile LIBfest, vizitatorii sunt invitați să acceseze cele peste 200 de standuri virtuale ale celor mai cunoscute edituri din România, dar și de peste hotare. Titluri de la Humanitas, Polirom, Litera, Grupul Editorial Art, Creator, Corint, Rao, Nemira, Penguin, Macmillan, HarperCollins, Simon&Schuster, dar și multe altele vor fi prezente în târgul online cu oferte foarte atractive pentru cititori.

Programul complet al LIBfest, precum și evenimentele, lansările de carte și dialogurile sunt disponibile alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro. De asemenea, evenimentele și dezbaterile culturale pot fi urmărite si pe pagina de Facebook, Libris.ro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Banana Panda, brandul polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, intră pe piața din România

Published

on

Banana Panda, îndrăgitul brand polonez de puzzle-uri, jocuri și cărți educaționale, anunță intrarea sa pe piața din România!

Compania mamă, CzuCzu (pronunțat „Choo Choo”), a fost înființată în 2009 și este de atunci cel mai iubit și recunoscut brand de jucării educaționale din Polonia, vânzând anual peste 2 milioane de produse doar în Polonia.

Banana Panda reprezintă o selecție internațională a celor mai îndrăgite produse CzuCzu, adaptate pentru familiile din întreaga lume. Cu o prezență în peste 30 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, Franța, Spania, Portugalia și Grecia, Banana Panda este acum disponibilă în România prin parteneriatul cu Smyk.ro.

Produse pentru fiecare etapă a copilăriei

Produsele Banana Panda sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și a stimula curiozitatea în fiecare etapă a creșterii:

  • Bebeluși: Carduri și puzzle-uri cu contrast ridicat, ce stimulează vederea, coordonarea ochi-mână și explorarea timpurie.
  • Copii Mici: Puzzle-uri, jocuri și cărți de colorat care încurajează creativitatea și îmbunătățesc abilitățile motorii.
  • Preșcolari și Școlari: Puzzle-uri de mari dimensiuni care îi învață despre lume, stimulându-le în același timp imaginația.
  • Pentru Familii: Colecția Puzzlove conține puzzle-uri cu până la 500 de piese, perfecte pentru copiii mai mari și adulți, pentru a se bucura împreună.

De ce iubesc familiile Banana Panda

Produsele Banana Panda sunt mai mult decât jucării – ele sunt instrumente care le permit părinților să creeze conexiuni importante cu copiii lor și care inspiră nenumărate activități de dezvoltare. Concepute cu materiale sigure și non-toxice și cu ilustrații vibrante, aceste puzzle-uri și jocuri transformă timpul de joacă în momente speciale care aduc familiile mai aproape.

Angajament față de sustenabilitate și siguranță

Banana Panda este profund angajată în crearea de produse sigure și ecologice pentru copii și familiile lor.

  • Materiale sustenabile: Banana Panda prioritizează utilizarea cartonului și a eliminat folile de plastic din ambalaje, făcându-le mai sigure pentru copii și mai prietenoase cu mediul.
  • Fabricate în Europa: Toate produsele sunt fabricate cu mândrie în Polonia, Europa. Acest lucru permite monitorizarea îndeaproape a proceselor de producție și asigură respectarea celor mai înalte standarde internaționale, inclusiv reglementările CPSIA, ASTM și CE.

Descoperă Banana Panda astăzi

Recunoscută la nivel global pentru creativitatea și valoarea educațională, Banana Panda a câștigat 23 de premii internaționale, consolidându-și poziția de brand de încredere pentru părinți și educatori.

Banana Panda invită familiile din România să exploreze lumea sa colorată de puzzle-uri, jocuri și cărți. Colecția este acum disponibilă pe Smyk.ro!

Continue Reading

Cultura

Azi începe LIBfest, o ediție dedicată performanței și rezilienței, de la cultură și educație la sport și parenting

Published

on

LIBfest – târg de carte si experiențe culturale organizat de Libris – începe azi și propune invitaților o ediție online specială dedicată performanței și rezilienței, abordate în diverse medii- de la educație și cultură, până la sport, parenting și sănătate mintală.  În perioada 22-27 octombrie 2024, iubitorii de cultură din țară, dar și din diaspora, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale. Sănătatea emoțională, dezvoltare personală, psihologia performanței, parentingul și provocările lui, dar și educația civică înainte de alegeri, sunt câteva dintre subiectele dezbătute.

“Ne propunem să aducem împreună oameni, idei și perspective care inspiră și susțin performanța prin dezvoltarea continuă, atât personală, cât și profesională. De la dialoguri despre performanță în sport și psihologia din spatele medaliilor olimpice, la explorări ale literaturii și sănătății mintale, această ediție este dedicată celor care caută echilibrul și reziliența în toate aspectele vieții,” a declarat Augusta Oniță-Bagoly, Director de programe LIBfest.

În lumea literară din România, premiul Dublin Literary Award pentru romanul „Solenoid”, obținut de Mircea Cărtărescu, autorul volumului, alături de Sean Cotter, traducătorul operei, și apariția volumului „Chiajna din Casa Mușatinilor” semnat de Simona Antonescu, care i-a adus scriitoarei Premiul Național pentru Proză 2024 și ample recenzii pozitive, sunt considerate evenimentele anului 2024. Ediția din această toamnă a LIBfest transpune aceste evenimente în dialoguri de profunzime despre experiența scriitorului, respectiv a traducătorului.

În dialogul „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere, iar Simona Antonescu va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.

Astfel, cu o agendă care promovează echilibrul și dezvoltarea personală, LIBfest propune o serie de discuții de interes, explorând subiecte de actualitate, precum sănătatea mintală, provocările  parentingului, simțul civic, dar și sacrificiile pe care performanța le cere.

Anduranță la cel mai înalt nivel competițional

Unul dintre momentele de interes ale acestei ediții LIBfest este sesiunea „Psihologia Performanței”, un dialog între Adrian Rădulescu, antrenorul renumitului înotător David Popovici, alături de psihologul sportiv Marcel Ivan, care de asemenea lucrează cu David Popovici și mulți alți sportivi de performanță și dr. psihiatru Sever Gulea.

Aceștia vor aborda rolul preătirii psihologice în sportul de performanță și strategiile prin care sportivii își dezvoltă rezistența mintală și echilibru emoțional. Astfel, publicul va avea ocazia să înțeleagă mai bine ce înseamnă pregătirea mintală în sportul de performanță și cum se construiește reziliența în fața provocărilor de la cel mai înalt nivel competițional.

Alături de Psihologia Performanței, printre temele care vor fi dezbătute la această ediție se numără:

  • „Învinge dependența. Ghid de înțelegere, prevenție și recuperare” – cu conf. univ. dr. Radu Țincu și dr. Sever Gulea, o discuție despre dependențe și metodele de prevenție și recuperare;
  • „Rolul de mamă și provocările lui” – un dialog alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc și psih. Luiza Vasilescu, care explorează experiențele și provocările parentingului;
  • „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – unde traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere;
  • Totul e în regulă în mine și în lume” – o reflecție despre sănătatea emoțională, cu Petronela Rotar și dr. Sever Gulea;
  • „Nexus. Scurta istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA” – un dialog susținut de Teodor Baconschi și Cristian Pătrășconiu despre evoluția rețelelor informaționale și impactul inteligenței artificiale.

Educație civică înainte de alegeri

Totodată, LIBfest abordează și teme civice și sociale, precum „Educația civică înainte de alegeri”, un dialog cu Vlad Adamescu și Răzvan Petri, fondatori ai proiectului „Politica la minut”. Discuția lor se axează pe importanța implicării civice în contextul electoral.

Programul LIBfest este completat de discuții despre literatura contemporană, prin sesiuni precum „Simțiri Contemporane: Poezia secolului nostru, o reflecție asupra poeziei actuale cu Ramona Boldizar, Ioana Zenaida Rotariu și Ștefania Mihalache, sau „Autori în dublă lumină, unde Andrei Ruse și Sever Gulea discută despre influența biografiei autorului asupra operei sale.

Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului National pentru Proza 2024 vine la LibFEST

LIBfest îi întâmpină, de asemenea, pe iubitorii de literatură cu o prezență remarcabilă – Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului Național pentru Proză 2024 va intra în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară, dar și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.

De asemenea, psih. Ligia Pop va aduce în discuție obiceiuri greșite în viața de zi cu zi prin semnale de alarmă trase de corp.

Lansările și dialogurile pe marginea cărților nu lipsesc nici acestea din ediția LIBfest din această toamnă. Dr. Ioana Constantin Bercean, alături de conf. univ. dr. Ionuț Constantin Cojocaru și dr. Alexandru Ghișa vor discuta pe marginea noului volum “Lebăda Neagră de pe Bosfor.”

Totodată, printre cele mai așteptate lansări de carte se numără „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc, care va intra în dialog cu Laurențiu-Ciprian Tudor despre provocările Orientului de astăzi, despre origini și de ce limba lui Hristos, care este una a iubirii, ar face posibilă coexistența și pacea.

Reduceri până la 86% la 600.000 titluri, cărți cu autograf pentru iubitorii de carte

Pe lângă dialogurile propuse, pe toată durata evenimentului, vizitatorii LIBfest pot explora și achizitiona volume de la cele mai cunoscute edituri din România, dar și internaționale și vor beneficia de discounturi de până la 86% la mii de titluri.

Asadar, LIBfest își propune a fi un loc de întâlnire pentru pasionații de carte și cultură, dar și pentru cei care vor să descopere noi perspective. Programul complet al evenimentului, alături de lista completă a invitaților, este disponibil pe Libris.ro, iar sesiunile de discuții pot fi urmărite live și pe pagina de Facebook Libris.ro.

Continue Reading

Cultura

Descoperă Luminile Universului prin Poezia profesorului Gheorghe Amza – Noul său volum „SORBIND LUMINA” a fost lansat!

Published

on

O călătorie poetică ce împletește emoția, reflecția și frumusețea Luminei! Profesorul si fostul decan de la Politehnica Bucureşti, Gheorghe Amza, își continuă aventura artistică cu noul său volum de poezii, „SORBIND LUMINA”. Această lucrare este doar o parte dintr-un ciclu impresionant început acum câțiva ani, având rădăcini adânci într-un roman autobiografic dedicat explorării profunzimilor sufletului uman și căutării luminii interioare, “Drumul spre lumină”.

După succesul volumelelor anterioare – „UN NOU ÎNCEPUT”, „ÎN MIEZUL LUMINII”, „CU ARIPI DE LUMINĂ”, „STROPI DE LUMINĂ” și „SCORMONIND ÎN LUMINĂ” – Gheorghe Amza ne propune acum 240 de poezii originale însoțite de desene la fel de inspirate, toate strâns legate de tema centrală a LUMINII. Fiecare poezie si fiecare pagină din cele 602 este o revelație, o punte între ceea ce simțim și ceea ce suntem, între întunericul din Suflet și Lumina care ne ghidează pe drumul existenței.

Aici, în paginile acestei opere literare, poetul deschide fereastra către natura vibrantă, iubire, revolte interioare, timpul fugace și credință, și ne invită la o discuție sinceră cu zorile dimineții. Pregătiți-vă să sorbiți Lumina ca pe un medicament miraculos – fiecare vers este o picătură de energie, o speranță, o promisiune de Viață.

Dacă ești în căutarea inspirației, a rimei perfecte sau pur și simplu a unei povești care îți va atinge Sufletul, nu rata ocazia de a explora această carte minunată!

 

Continue Reading

Trending