Connect with us

Cultura

Primul roman pentru adulți scris de Cassandra Clare va fi publicat în limba română de Editura Corint!

Published

on

Cassandra Clare, una dintre cel mai bine vândute autoare ale momentului, a publicat marți, 10 octombrie 2023, în SUA, romanul Sword Catcher, primul volum dintr-o nouă serie destinată publicului adult.

Perfectă pentru fanii scriitorilor George R. R. Martin, Leigh Bardugo și Samantha Shannon, această poveste palpitantă plină de trădări, corupție și iubiri interzise marchează debutul lui Clare în lumea romanelor high fantasy.

Sword Catcher va apărea în imprintul Leda Bazaar în noiembrie 2023, în traducerea Ioanei Bena. Continuarea acestuia, The Ragpicker King, este așteptată anul viitor.

„O lume desăvârșit construită, încrucișări de spade și mașinațiuni politice, personaje colorate și o poveste care m-a făcut să dau pagină după pagină.” George R. R. Martin, autorul bestsellerului Urzeala tronurilor

Cassandra Clare este autoarea seriilor bestseller nr. 1 New York Times și USA Today Uneltiri întunecate, Instrumente Mortale, Dispozitive Infernale, Blesteme străvechi și Ultimele ore. Cărțile ei s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în mai bine de 40 de limbi, fiind ecranizate într‑un film de lungmetraj, Instrumente Mortale: Orașul Oaselor, și un serial TV, Shadowhunters.

Despre roman

În trepidantul oraș-stat Castellane, cei mai bogați dintre nobili și cei mai desfrânați dintre criminali au un lucru în comun: setea neostoită de putere, avere și plăcere.

Kel este un orfan rupt de viața pe care o știa pentru a deveni sosia prințului moștenitor Conor Aurelian. Kel a fost crescut alături de prinț, instruit într-ale luptei, dar și ale politicii. El și Conor Aurelian se au ca frații, dar Kel știe că destinul lui este să moară pentru moștenitor. Niciun alt viitor nu este posibil.

Lin Caster face parte dintre ashkari, o comunitate mică ai cărei membri încă mai posedă abilități magice. Potrivit legii, aceștia trebuie să trăiască în spatele zidurilor din interiorul orașului, dar Lin, care este tămăduitoare, se aventurează dincolo de ele pentru a se putea ocupa de bolnavii și muribunzii din Castellane. În ciuda abilităților ei, tânăra nu o poate vindeca pe cea mai bună prietenă a sa fără acces la cunoștințe interzise.

După ce o tentativă eșuată de asasinat îi aduce împreună, Lin și Kel sunt atrași în rețeaua misteriosului Rege al Nelegiuiților, conducătorul lumii interlope din Castellane. Acesta îi oferă fiecăruia ceea ce își dorește cel mai mult; dar, pe măsură ce se afundă în lumea lui plină de intrigi și umbre, cei doi tineri descoperă cum tentaculele corupției se întind din cele mai întunecate canale din Castellane până în cel mai înalt turn al palatelor din oraș.

Pe măsură ce secrete îndelung păstrate încep să se dezvăluie, Lin și Kel ajung să se întrebe: Merită cunoașterea prețul trădării? Poate dragostea interzisă să doboare un regat? Și este oare posibil ca descoperirile lor să arunce poporul în război și lumea în haos?

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

Descoperă Luminile Universului prin Poezia profesorului Gheorghe Amza – Noul său volum „SORBIND LUMINA” a fost lansat!

Published

on

O călătorie poetică ce împletește emoția, reflecția și frumusețea Luminei! Profesorul si fostul decan de la Politehnica Bucureşti, Gheorghe Amza, își continuă aventura artistică cu noul său volum de poezii, „SORBIND LUMINA”. Această lucrare este doar o parte dintr-un ciclu impresionant început acum câțiva ani, având rădăcini adânci într-un roman autobiografic dedicat explorării profunzimilor sufletului uman și căutării luminii interioare, “Drumul spre lumină”.

După succesul volumelelor anterioare – „UN NOU ÎNCEPUT”, „ÎN MIEZUL LUMINII”, „CU ARIPI DE LUMINĂ”, „STROPI DE LUMINĂ” și „SCORMONIND ÎN LUMINĂ” – Gheorghe Amza ne propune acum 240 de poezii originale însoțite de desene la fel de inspirate, toate strâns legate de tema centrală a LUMINII. Fiecare poezie si fiecare pagină din cele 602 este o revelație, o punte între ceea ce simțim și ceea ce suntem, între întunericul din Suflet și Lumina care ne ghidează pe drumul existenței.

Aici, în paginile acestei opere literare, poetul deschide fereastra către natura vibrantă, iubire, revolte interioare, timpul fugace și credință, și ne invită la o discuție sinceră cu zorile dimineții. Pregătiți-vă să sorbiți Lumina ca pe un medicament miraculos – fiecare vers este o picătură de energie, o speranță, o promisiune de Viață.

Dacă ești în căutarea inspirației, a rimei perfecte sau pur și simplu a unei povești care îți va atinge Sufletul, nu rata ocazia de a explora această carte minunată!

 

Continue Reading

Cultura

Didactica Publishing House lansează ediția aniversară 70 de ani, în limba română, a Cărții Recordurilor – Guinness World Records 2025

Published

on

Editura Didactica Publishing House aduce pe piața locală, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o ediție în limba română a Guinness World Records – Cartea Recordurilor, autoritatea globală în materie de recorduri. Ediția aniversară a faimoasei cărți conține pagini dedicate recordmanilor români din domenii diverse, de la sport până la diorame LEGO și este lansată oficial la nivel global pe 12 septembrie.

De 70 de ani, Guinness World Records – Cartea Recordurilor reunește mii de recorduri, din domenii diverse, de la știință, sport, tehnologie, muzică, film, carte până la natură și stil de viață. Anul acesta, ediția aniversară ajunge pe piața din România, cu o ediție dedicată cititorilor români și deținătorilor de recorduri locali. Printre recordurile incluse în ediția 2025 în limba română se numără Cea mai mare imagine a unei umbrele formate din oameni, Cel mai mare tricou realizat din sticle de plastic reciclate, Cea mai mare dioramă LEGO și multe altele. De asemenea, sportivi români precum Ghiță Mureșan, Cristina Neagu și mulți alții se vor regăsi între paginile cărții cu recordurile deținute.

Guinness World Records 2025 marchează 70 de ani de senzație editorială cu vânzări de peste 150 de milioane de exemplare. Această nouă ediție – complet revizuită și actualizată cu peste 1.000 de imagini – marchează aniversarea noastră de platină și continuă tradiția anuală de a raporta toate realizările de recorduri mondiale recente. În ultimul an, am revizuit aproape 30.000 de aplicații, iar rezultatul este o carte plină de mii de fapte și realizări impresionante pentru întreaga familie, spune Craig Glenday, redactor-șef al Guinness World Records.

Ne-am dorit să aducem în România Cartea Recordurilor – Guiness World Records pentru că este o carte ce transcende generațiile, iar atât copiii, cât și părinții iubesc recordurile. Mai mult decât atât, este o ediție multimedia, interactivă, adaptată felului în care tinerii cititori își culeg informațiile și își antrenează curiozitatea, fiind o modalitate atractivă de a învăța lucruri noi din domenii precum artă, biologie, tehnologie, sport și multe altele, menționează Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Coperta ediției GWR2025 este realizată de artistul digital 3D Chris Labrooy și a fost inspirat de interesul său în transformarea „lucrurilor obișnuite de zi cu zi în forme tipografice și sculpturale noi”.

Ce aduce nou această ediție pentru cititori:

  • Ediția aniversară începe cu un capitol care trece în revistă cărțile GWR din ultimii 70 de ani. Cititorii vor vedea cum a evoluat designul cărții din 1955 până în 2015 – precum și unele dintre recordurile stabilite în fiecare deceniu.
  • Aniversarea de 70 de ani este marcată prin acordarea statutului Icon de platină unor deținători de recorduri renumiți, precum Taylor Swift și LeBron James, care exemplifică esența titlului Cartea Recordurilor – Guinness World Records.
  • Capitolele Flashback explorează istoria unora dintre cele mai importante categorii de recorduri și speculează asupra limitelor ulterioare ale recordurilor, cum ar fi soluționarea cubului Rubik în mai puțin de 3 secunde.
  • Dragă GWR… este o secțiune specială ce oferă o privire în arhivele Cărții Recordurilor pentru a descoperi aplicații inedite care nu au fost acceptate, dar care subliniază creativitatea umană și dorința de a obține un certificat Guiness World Book.

Cititorii vor mai putea explora și capitole despre lumea naturală, umanitate, o zonă dedicată celor mici, recorduri fascinante în arte și divertisment, știință și tehnologie și sporturi. Capitolul Young achievers – Tineri deținători de recorduri, cu vârste sub 16 ani, îi vor inspira pe copii să doboare propriile recorduri.

Cartea Recordurilor Guinnes World Records 2025 ediția în limba română are un preț recomandat de 128 lei, și poate fi pre-comandată online de pe edituradph.ro, unde beneficiază de o ofertă specială de lansare: 20% reducere. Livrările încep pe 12 septembrie 2024, de la această dată urmând să fie disponibilă și în magazinele și librăriile partenere.

Continue Reading

Cultura

Activități de Ziua Cinematografelor în România. Oferte la bilete și lista filmelor speciale care vor fi difuzate

Published

on

Ziua Națională a Cinematografelor se sărbătorește anul acesta pe data de 14 septembrie. Cinefilii se bucură toată ziua de prețuri speciale pentru toate filmele și în toate formatele.

Ce este Ziua Cinematografelor în România?

Ziua Cinematografelor este o inițiativă la nivel de industrie a Asociația Operatorilor de Cinema și care celebrează magia marelui ecran.
Asociaţia
 a fost înfiinţată în 2021, cu scopul a de a sprijini tinerii cineaști și profesioniști din domeniu, de a promova valorile europene prin cinema, dar și de a forma noua generaţie de spectatori și include toți operatorii de cinema din România.

Jacob Borover, Președinte Asociației Operatorilor de Cinema, spune: „Ziua Cinematografelor din România a crescut de la an la an și devine rapid un mare eveniment cultural, împărtășind bucuria și magia cinematografiei în întreaga țară. Am pregătit pentru această zi o selecție de filme pentru toate categoriile de public care împărtășesc dragostea pentru cinema. Anul 2024 a adus un public mai mare la cinema și suntem conviși că sala de cinema va atrage în fiecare an o comunitate din ce în ce mai numeroasă”

Cum sărbătorește Ziua Cinematografelor în România?

Ca parte a Zilei Cinematografelor, toate biletele la operatorii de cinema CineGold, Cinema City, Cinemax, Cineplexx, InspireCinema, Cinema Palace și Happy Cinema vor avea prețuri speciale toată ziua pentru toate filmele. Este astfel un prilej pentru cei care nu au putut viziona cele mai recente blockbuster și filme de familie să se bucure de acestă zi care sărbătorește cinematograful.

Toate formatele vor avea un preț special?

Fiecare cinefil este liber să își aleagă formatul în care vizionează filmul. Fie alegi formatul IMAX care oferă o experiență dinamică de filmare, fie all inclusive VIP, experiența senzorială 4DX sau alegi formatul 2Dm 3D, ATMOS sau MX4D și te bucur de marele ecran și tehnologia de ultimă generație/revoluționară.

Ce filme sunt difuzate?

Sunt atât de multe de experimentat de Ziua Cinematografelor în România. Așadar, fie că doriți să vizionați un film pe care nu ați reușit să-l vedeți încă sau alegeți să vizionați un film în alt format, peste 20 de filme și animații sunt în programul acestei zile speciale.

Începând cu avanpremiera națională Transformers One sau premiera comediei romanești Ca Fetele, vezi si trăieşti filmele la maximum, aşa cum si le-au imaginat creatorii lor: Alien: Romulus, Beetlejuice Beetlejuice, Borderlands, Deadpool&Wolverine, Kinds of Kindness, It All Ends with Us, Longlegs, Night of the Haunted, Speak No Evil, The Crow, inclusiv filmul-concert Usher. Rendezvouz in Paris.

Pentru familii oferta este extrem de atractivă, nu mai puțin de 8 animații și filme vor fi pe marele ecran: DinDim, prietenul meu penguin, Arca lui Noe, Garfield, Harold și creionul fermecat, Leo, Marele Inventator,  Întors pe Dos 2, Sunt Un Mic Ticălos 4, Sirocco si regatul vânturilor, Ursii Boonie, 10 Vieți Norocoase.

 

Continue Reading

Trending