Connect with us

Evenimente

Nina Hariton a lansat la București primul său volum de rețete haute cuisine: Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete

Published

on

Nina Hariton s-a făcut remarcată încă de la preselecții când a reusit să obțină trei cutițe de aur.  De atunci, de când i-a promis lui Chef Bontea că va ajunge în finală, Nina a muncit cu pasiune și daruire și nu doar că a ajuns în finală dar a câștigat și sezonul 11 din emisiunea Chefi la Cuțite.

Iar aventura ei de abia acum începe pentru că la scurt timp după câștigarea premiului, Nina a decis să împărtășească din secretele ei culinare și din tehnicile pe care le-a învățat în Paris de la chefi de stele Michelin, fanilor săi și celor pasionați de gătit prin intermediul cărții – Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete

Mă numesc Nina, dar familia și prietenii îmi spun deja chef Nina. Cum a început aventura mea gastronomică? Totul a prins contur în 2015, când am avut șansa să fiu admisă la cea mai bună școală de bucătărie din Franța, L’école de Paris des Métiers de la Table, unde am învățat timp de un an bazele bucătăriei și ale culturii gastronomice la cel mai înalt nivel.

În toată această perioadă, mentorul meu a fost Adrien Roux, chef și discipol al renumitei vedete din gastronomia mondială, cheffe Hélène Darroze, care până în prezent deține trei restaurante cu 6 stele Michelin (The Connaught din Londra, cu 3 stele Michelin, Marsan par Hélène Darroze din Paris, cu 2 stele Michelin si Hélène Darroze à Villa La Coste din Provence, cu 1 stea Michelin).

Am continuat cu Anaïs Foray, cheffe de peste 15 ani, alaturi de Yannik Alléno, un chef care a acumulat de-a lungul carierei sale 12 stele Michelin.

Pe scurt, în cartea mea o să descoperiți tehnici, rețete și secrete din bucataria copilăriei mele din Republica Moldova îmbinate armonios cu elemente din bucatăria franceză haute cuisine, rețete pe care le-am învățat în zeci de ani și pe care le-am exersat de sute de ori pentru prieteni, familie, pentru oameni îndrăgostiți de gastronomie ca si mine.

A fost greu, am început cu entuziasm în emisiunea Chefi la Cuțite, am continuat cu pasiune și am muncit cu gândul, cu mâinile, cu sufletul iar azi a venit momentul să vă arăt cum cuvintele prind gust, culoare și sens.”

Cartea Ninei Hariton are capitole dedicate gastronomiei franțuzești, secrete ascunse în spatele unor sosuri celebre, deserturi care au scris istorie dar și rețete care i-au adus marele premiu în cadrul emisiunii Chefi la cuțite.  Cei care îi vor cumpăra cartea vor afla poveștile din spatele unor preparate celebre pentru gastronomia franceză dar vor descoperi și tehnicile de preparare la unor ingrediente care stau la baza gastronomiei franțuzești.

Evenimentul a fost susținut de Crama Ceptura, care au fost parteneri pe toată durata competiției Chefi la Cuțite nr. 11.

,,Lumea vinurilor şi lumea bucătăriei sunt două zone care se completează perfect. Parteneriatul cu emisiunea Chefi la Cuţite a fost o oportunitate de a consolida poziţia de partener ideal, pentru vinurile Crama Ceptura, vinuri gastronomice şi cele mai fine preparate culinare. Iar când excelenţa are un nume – Nina Hariton, susţinerea proiectului de lansare a cărţii Pas cu Pas în bucătărie a fost o continuare  firească a asocierii celor două lumii.”, a povestit Andra Pătruț, brand manager din partea Cramei Ceptura.

Proiectul Ninei a prins contur și formă sub atenta supraveghere a echipei editurii PRIOR care au avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii.

,,Pasiunea Ninei pentru gătit se găsește în bucuria ei de a împărtăși rețete de poveste cu ceilalți. Așa s-a născut și ideea de a așeza totul în paginile acestei cărți, iar Editura Prior a răspuns cu promptitudine și implicare pentru ca acest proiect să devină realitate într-un timp rapid.

Întreaga echipă PRIOR a avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii. Sperăm să vă facă plăcere să parcurgeți această carte de rețete, așa cum a simțit Nina să o scrie pentru noi toți și să vă bucurați atunci când puneți în practică rețetele creative ale autoarei. Cartea poate fi achiziționată online (de pe ebookshop.ro) și poate fi livrată oriunde în țară!”, a explicat Ion ARZOIU, Director Editura PRIOR.

Este de ramarcat faptul că Chef Sorin Bontea, care a instruit-o și care i-a ghidat pașii Ninei pe perioada competiției, a primit cu entuziasm vestea lansării cărții –

Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete

Sunt mândru atunci când văd cum evoluează copiii mei, deschizând noi uși după experiența Chefi la cuțite. Iar pentru Nina Hariton, cartea aceasta este un nou drum și o modalitate atât de frumoasă de a vă împărtăși din priceperea și creativitatea ei atunci când vine vorba de arta culinară.

Om cu amprenta gastronomiei din Franța, unde a și lucrat în restaurante haute cuisine, Nina are ce să vă povestească și să vă arate despre bucătărie – așa cum a făcut-o și în competiția în care ea și-a lăsat amprenta. Iar pentru mine este o împlinire faptul că Nina a făcut parte din echipa mea. Mai departe, vă invit să vă lăsați inspirați de sfaturile și trucurile culinare ale unei câștigătoare.”  – Chef Sorin Bontea

Și lucrurile nu se opresc aici. Nina Hariton, dincolo de cariera ei în Franța în imobiliare, dincolo de premiul câștigat la Chefi la Cuțite, Nina este mama la rândul ei, și din dragoste de copii, din nevoia de a întoarce ceva spre comunitate, a decis să facă mai mult decât să lanseze o carte de gastronomie și a hotărât să direcționeze 11% din drepturile de autor catre asociația BLONDIE. Cu ce se ocupă aceasta asociație și de ce a ales Nina să susțină cauza lor descoperă în acest link: https://www.asociatia-blondie.ro/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Originals și Cosmina Grigore lansează campania “Puterea Adolescenței” printr-o expoziție ce va avea loc la ParkLake Shopping Center

Published

on

În perioada 12-18 mai 2025, în ParkLake Shopping Center, din București, va avea loc expoziția dedicată campaniei “Puterea Adolescenței”. O parte din expoziție este reprezentată de seria de dialoguri dedicate relației părinte-adolescent pe care vizitatorii o pot regăsi în zona centrală a mall-ului, la parter.

De asemenea, pe 14 mai de la ora 16:00 va avea loc o dezbatere moderată de Cosmina Grigore, Coach de Prevenție și Lifestyle – inițiatoarea campaniei și fondatoarea brandului Originals. Iar vineri, 16 mai, între orele 11:00-18:00 va avea loc “Maratonul de Coaching” dedicat părinților și adolescenților.

Capacitatea adultului de a-și crea viața pe care și-o dorește depinde de cum se face transferul de putere și autoritate în adolescență de la părinți la viitorul adult.

Tocmai de aceea, Originals și Cosmina Grigore au inițiat campania “Puterea Adolescenței” pentru a atrage atenția asupra importanței uriașe pe care această perioadă o are asupra dezvoltării individului.

Adolescența este perioada în care copilul se antrenează să devină adult.

Alături de părinții săi, adolescentul învață să navigheze noile provocări și își înțelege, astfel, propria putere, dar mai ales unicitatea.

Cu o experiență de peste 10 ani în coaching, Cosmina Grigore a observat că multe din blocajele clienților săi adulți își aveau originea în adolescență. Astfel a început să dezvolte tehnici de coaching care să îi ajute și a început să lucreze și cu pre-adolescenți și adolescenți pentru a ajuta părinții în gestionarea relației cu viitorul adult.

Campania are ca scop înțelegerea unicității individului și nevoia ca acesta să fie educat, crescut drept o ființă unică.

Adolescentul este un copil care se antrenează să devină adult și are nevoie de părinții săi pentru a face, gradual, transferul de putere, autoritate și auto-gestionare. Susținerea psiho-emoțională, educația în nutriție și management de sine sunt extrem de importante, precum și antrenarea puterii de discernământ, capacității de luare a deciziilor cu impact pozitiv pe termen lung și a gestionării resurselor. Susținerea constantă și echilibrată, o bună comunicare și menținerea sentimentului de siguranță în familie, iubirea sunt absolut necesare adolescentului în această etapă.

“Învață-mă să devin adult.

Învață-mă ce înseamnă “să-mi ascult sufletul”. Învață-mă despre unicitatea mea.

Spune-mi că este ok să nu știu. Ai răbdare cu mine să învăț.

Nu mă răni și tu. O fac deja ceilalți. De tine am nevoie să-mi fii sprijin, susținere, înțelegere.”

Cuvintele de mai sus fac parte dintr-un dialog dorit. Campania “Puterea Adolescenței” își propune să contribuie la o mai bună funcționare a relației părinte-copil.

Tocmai de aceea, atât unii, cât și ceilalți sunt invitați la dezbatere pe 14 mai 2025, la ora 16:00, în ParkLake Shopping Center.

Puterea adolescenței începe cu relația părinte-copil.

Speakerii invitați sunt oameni care sunt la rândul lor părinți sau lucrează zilnic cu adolescenții și care prin modul în care relaționează cu aceștia oferă modele reper.

Speakeri:

  • Cristina Ghiurluc, Director General Podravka International
  • Horațiu Vasilescu, Consultant Premium Business
  • Ciprian Stancu, Antreprenor și Health Coach
  • Irina Crăciun, Medic Specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială
  • Oana Opriș, Antreprenor și PhD în Educație
  • Talia Delgado, Practicant Parkour și free running (Traceur)

Moderator: Cosmina Grigore, Coach de Prevenție și Lifestyle, inițiator campanie și fondator Originals

Maratonul de coaching pentru părinți și adolescenți (16 mai 2025, între orele 11:00-18:00).

Special pentru părinți și adolescenți este organizată o zi întreagă de sesiuni de coaching. Cosmina Grigore, Coach de Prevenție și Lifestyle, va fi în ParkLake Shopping Center pentru a discuta despre frământările prin care trec părinții și adolescenții în perioada pre-adolescenței sau adolescenței.

Campania “Puterea Adolescenței” este susținută de ParkLake Shopping Center, Genuin și Galeriu & Partners.

Continue Reading

Evenimente

Puterea Trecutului – Cum ne putem reorganiza viața și recăpăta echilibrul interior

Published

on

Trecutul nu este doar o arhivă de amintiri, ci o sursă profundă de învățăminte, lecții și daruri neexplorate. Oamenii descoperă cu curiozitate și acceptare că fiecare conversație interioară are la bază un moment din trecut, un prag de înțelepciune în care au devenit capabili să vadă dincolo de copilărie. Prin instrumente practice, aplicabile în timp real, trecutul nu mai este văzut ca o provocare, ci ca o sursă de putere și recunoștință.

Programul „Puterea Trecutului”, organizat de Createrra®, este o invitație curajoasă către cei care simt că a venit momentul să facă pace cu ce a fost, să elibereze blocajele emoționale și să creeze un spațiu nou, clar și autentic în propria viață.

Acest program transformațional de trei zile este conceput ca o poartă de intrare în călătoria personală oferită de Createrra® – un drum de întoarcere către sine, echilibru și conștiență. Cei care aleg să participe sunt ghidați printr-un proces profund de introspecție, acceptare și acțiune concretă, menit să îi ajute să înțeleagă cum trecutul le modelează prezentul și cum il pot transforma în aliat.

Puterea Trecutului oferă un cadru sigur și ghidat în care participanții își pot vindeca răni emoționale vechi, își pot elibera resentimentele și vinovăția, pot înțelege sensul experiențelor din trecut și pot să descopere darurile ascunse în fiecare provocare trăită. Prin exerciții practice, reflecții ghidate și susținere din partea echipei Createrra®, oamenii sunt încurajați să facă pași reali și concreți spre schimbare. Nu este un program de teorie, ci de acțiune și transformare profundă. Programul este ideal pentru cei care simt că trecutul încă le influențează deciziile și relațiile; caută să înceapă un proces de autocunoaștere autentic; își doresc echilibru emoțional și claritate interioară și sunt pregătiți să-și asume schimbarea în mod conștient. Este un prim pas esențial în drumul către o viață trăită în armonie, cu sens și în profunzime. Dacă sunteți gata să vă reorganizați viața, să faceți pace cu trecutul și să redescoperiți puterea interioară care a fost mereu acolo, acest program poate fi începutul pe care îl așteptati. „Puterea Trecutului” nu îți promite rețete rapide, dar oferă instrumente clare și susținere reală pentru a-ți construi un viitor nou, pe baze solide. Createrra® vă invită să vă descoperiți povestea și să vă revendicați dreptul de a trăi cu autenticitate, liniște și curaj.”, explică Marius Spiridon, fondator Createrra®, autor și speaker motivațional.

Un nou început cu RAICU: fundamentul transformării

Programul debutează cu explorarea a cinci elemente-cheie în viață – reunite sub acronimul RAICU:

Responsabilitate – pentru alegerile și reacțiile noastre

Autenticitate – pentru a trăi în acord cu cine suntem cu adevărat.

Integritate – pentru a ne alinia gândurile, emoțiile și acțiunile.

Coerență – pentru a crea stabilitate în viața noastră.

Unitate – pentru a recunoaște legătura profundă cu ceilalți și cu viața însăși.

Aceste principii nu sunt doar teorie, ci devin direcții de lucru concrete. Programul încurajează participanții să le aplice activ în viața de zi cu zi, pentru a restabili echilibrul în cele trei arii fundamentale: relații, bani și sănătate.

Puterea Prezentului și Puterea Viitorului sunt următorii pași în călătoria Createrra. În Puterea Prezentului oamenii își descoperă misiunea personală, află instrumentele pentru o ascultare reală, devin responsabili cu propria viață, propriul timp, propriul program și își pregătesc spațiul pentru a crea un viitor așa cum își doresc.

Puterea Viitorului este despre descoperirea unui univers complet, dincolo de identitate, un spațiu în care omul nu se vede doar ca un corp, ci și ca un spirit. Descoperă concret cum fiecare acțiune determină viitorul pe care doresc să îl trăiască și cât de mult impact aduc aceste acțiuni în viața lor și a celor din jur.

Puterea Trecutului își propune ca fiecare participant să examineze propriile conversații interioare și să adopte o abordare puternică prin acceptare, înțelegere și incluziune. De asemenea, să aleagă activitatea sau acțiunea cea mai relevantă pentru următorul nivel de creștere. Acest modul ghidează oamenii să-și urmeze propria agendă emoțională, să intervină cu putere în viața lor și să adauge semnificații care onorează calitatea stilului de viață dorit.

Cursul Trilogia Puterii Personale, Modulul I – Puterea Trecutului va avea loc în perioada 9 -11 mai la București. Mai multe detalii pe www.createrra.ro

Continue Reading

Evenimente

Primăvara Gastronomică: o cină la șase mâini organizată de Chef Marco Favino, alături de Chef Oana Coantă și Maestro Pizzaiolo Giovanni Santarpia

Published

on

Pe 10 mai, la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga, gastronomia devine emoție, memorie și dialog cultural. Evenimentul „Primăvara Gastronomică” aduce împreună trei chefi remarcabili – Marco Favino, Giovanni Santarpia și Oana Coantă – într-o cină la șase mâini care celebrează începutul sezonului cald printr-o reinterpretare contemporană a gastronomiei nostalgice.

Sub patronajul Confindustria România, Confhospitality și Accademia della Cucina Italiana – Delegația București, această ediție de debut propune o explorare a gusturilor de acasă, redescoperite și reimaginate prin tehnici rafinate, ingrediente locale și sensibilitate gastronomică.

Gândit și coordonat de Marco Favino, Executive Chef al Lux Garden Hotel & Resort și creator al unora dintre cele mai apreciate experiențe culinare din regiune, evenimentul din acest an pune laolaltă ingrediente, rețete și povești din două culturi bogate, într-un meniu care își propune să încânte, să surprindă și să aducă împreună oameni și gusturi. „Ne-am dorit să construim un dialog între două culturi culinare vii și autentice. Este o sărbătoare a tradiției și a gustului, a produselor locale, a simplității ridicate la rang de artă. E despre cum pot coexista, în aceeași seară, o pizza napolitană veritabilă și o tobă de casă cu sos verde de leuștean și capere din leurdă”, afirmă Marco Favino.

O astfel de seară cere nu doar măiestrie tehnică, ci și o profundă înțelegere a valorii emoționale a gastronomiei. De aceea, alături de gazdă se vor afla două nume sonore ale bucătăriei europene, doi chefi ghidați de pasiune pentru cultură și terroir. Oana Coantă, una dintre cele mai apreciate femei-chef din România, este cunoscută pentru rafinamentul cu care readuce în actualitate gusturi tradiționale și pentru activitatea sa de pionierat în cadrul Bistro de l’Arte din Brașov. Este premiată de ghidul Gault&Millau și de numeroase alte organizații de profil. Giovanni Santarpia, recunoscut în Italia drept maestro pizzaiolo, este fondatorul pizzeriei care îi poartă numele, din Florența, inclusă în prestigiosul ghid 50 Top Pizza of the World și în Pizzerie d’Italia realizat de Gambero Rosso. Chef Santarpia este, de asemenea, consultant gastronomic pentru unele dintre cele mai renumite hoteluri din Italia, printre care și prestigiosul Four Seasons Hotel Firenze.

Meniul propus de cei trei chefi reunește ingrediente locale și rețete emblematice într-o călătorie culinară care pornește de la pădurile Carpaților și ajunge până în inima Toscanei.

Conceptul ediției din acest an pornește de la o idee simplă și profundă: o abordare contemporană a gusturilor apropiate sufletului celor trei chefi. Bucătăria de primăvară este adusă la viață prin tehnici fine, ingrediente de sezon și o viziune care respectă terroir-ul, tradițiile locale și emoția autentică a mesei. Rețete cu semnătură românească, cum ar fi balmoșul, se împletesc cu preparate emblematice ale Italiei, într-o călătorie gustativă care pornește de la pădurile Carpaților și ajunge până în inima Toscanei.

În spiritul serilor cu care Lux Garden Hotel & Resorts și-a obișnuit oaspeții, evenimentul debutează la ora 18:00 cu un aperitiv italian servit în aer liber, într-o atmosferă relaxată, ce amintește de terasele din Toscana sau Polignano a Mare. Cei prezenți se vor putea bucura de panini cu stracciatella de Prejmer și ton din Chianti, schiacciata cu dovlecei marinați și brânză de Praid, dar și gustări cu omletă de verdețuri de munte. Aperol, Campari și Crodino completează experiența cu cocktailuri faimoase care se îmbină perfect cu savoarea preparatelor, într-un pairing vibrant, plin de culoare și rafinament.

Cina propriu-zisă începe la ora 19:00 și include cinci feluri alese cu grijă. Printre preparatele reprezentative se numără pizza langoș cu varză călită, smântână și măr brăzat – un omagiu adus gustului românesc în viziune italiană –, precum și panzerotto umplut cu obrăjor de vițel și brânză fondantă Floare de Colț. Meniul este completat de desertul „Ca o pizza dulce”, o creație care încheie seara cu o notă caldă, jucăușă și surprinzătoare.

Toate preparatele sunt însoțite de apele fine dining Acqua Panna și S. Pellegrino.

Primăvara Gastronomică nu este doar o cină festivă, ci o celebrare a gastronomiei, a întâlnirilor autentice și a prieteniei dintre România și Italia. Este un eveniment care vorbește despre respect pentru tradiție, despre pasiune pentru calitate și despre bucuria de a fi împreună la aceeași masă.

Prețul experienței este de 400 lei/persoană, cu tot cu asocierea băuturilor.  Locurile sunt limitate. Pentru detalii și rezervări, cei interesați pot contacta departamentul de rezervări, pe adresa reservations@luxgardenhotel.ro

Continue Reading

Trending