Published
1 an agoon
Nina Hariton s-a făcut remarcată încă de la preselecții când a reusit să obțină trei cutițe de aur. De atunci, de când i-a promis lui Chef Bontea că va ajunge în finală, Nina a muncit cu pasiune și daruire și nu doar că a ajuns în finală dar a câștigat și sezonul 11 din emisiunea Chefi la Cuțite.
Iar aventura ei de abia acum începe pentru că la scurt timp după câștigarea premiului, Nina a decis să împărtășească din secretele ei culinare și din tehnicile pe care le-a învățat în Paris de la chefi de stele Michelin, fanilor săi și celor pasionați de gătit prin intermediul cărții – Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete
„Mă numesc Nina, dar familia și prietenii îmi spun deja chef Nina. Cum a început aventura mea gastronomică? Totul a prins contur în 2015, când am avut șansa să fiu admisă la cea mai bună școală de bucătărie din Franța, L’école de Paris des Métiers de la Table, unde am învățat timp de un an bazele bucătăriei și ale culturii gastronomice la cel mai înalt nivel.
În toată această perioadă, mentorul meu a fost Adrien Roux, chef și discipol al renumitei vedete din gastronomia mondială, cheffe Hélène Darroze, care până în prezent deține trei restaurante cu 6 stele Michelin (The Connaught din Londra, cu 3 stele Michelin, Marsan par Hélène Darroze din Paris, cu 2 stele Michelin si Hélène Darroze à Villa La Coste din Provence, cu 1 stea Michelin).
Am continuat cu Anaïs Foray, cheffe de peste 15 ani, alaturi de Yannik Alléno, un chef care a acumulat de-a lungul carierei sale 12 stele Michelin.
Pe scurt, în cartea mea o să descoperiți tehnici, rețete și secrete din bucataria copilăriei mele din Republica Moldova îmbinate armonios cu elemente din bucatăria franceză haute cuisine, rețete pe care le-am învățat în zeci de ani și pe care le-am exersat de sute de ori pentru prieteni, familie, pentru oameni îndrăgostiți de gastronomie ca si mine.
A fost greu, am început cu entuziasm în emisiunea Chefi la Cuțite, am continuat cu pasiune și am muncit cu gândul, cu mâinile, cu sufletul iar azi a venit momentul să vă arăt cum cuvintele prind gust, culoare și sens.”
Cartea Ninei Hariton are capitole dedicate gastronomiei franțuzești, secrete ascunse în spatele unor sosuri celebre, deserturi care au scris istorie dar și rețete care i-au adus marele premiu în cadrul emisiunii Chefi la cuțite. Cei care îi vor cumpăra cartea vor afla poveștile din spatele unor preparate celebre pentru gastronomia franceză dar vor descoperi și tehnicile de preparare la unor ingrediente care stau la baza gastronomiei franțuzești.
Evenimentul a fost susținut de Crama Ceptura, care au fost parteneri pe toată durata competiției Chefi la Cuțite nr. 11.
,,Lumea vinurilor şi lumea bucătăriei sunt două zone care se completează perfect. Parteneriatul cu emisiunea Chefi la Cuţite a fost o oportunitate de a consolida poziţia de partener ideal, pentru vinurile Crama Ceptura, vinuri gastronomice şi cele mai fine preparate culinare. Iar când excelenţa are un nume – Nina Hariton, susţinerea proiectului de lansare a cărţii Pas cu Pas în bucătărie a fost o continuare firească a asocierii celor două lumii.”, a povestit Andra Pătruț, brand manager din partea Cramei Ceptura.
Proiectul Ninei a prins contur și formă sub atenta supraveghere a echipei editurii PRIOR care au avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii.
,,Pasiunea Ninei pentru gătit se găsește în bucuria ei de a împărtăși rețete de poveste cu ceilalți. Așa s-a născut și ideea de a așeza totul în paginile acestei cărți, iar Editura Prior a răspuns cu promptitudine și implicare pentru ca acest proiect să devină realitate într-un timp rapid.
Întreaga echipă PRIOR a avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii. Sperăm să vă facă plăcere să parcurgeți această carte de rețete, așa cum a simțit Nina să o scrie pentru noi toți și să vă bucurați atunci când puneți în practică rețetele creative ale autoarei. Cartea poate fi achiziționată online (de pe ebookshop.ro) și poate fi livrată oriunde în țară!”, a explicat Ion ARZOIU, Director Editura PRIOR.
Este de ramarcat faptul că Chef Sorin Bontea, care a instruit-o și care i-a ghidat pașii Ninei pe perioada competiției, a primit cu entuziasm vestea lansării cărții –
Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete
„Sunt mândru atunci când văd cum evoluează copiii mei, deschizând noi uși după experiența Chefi la cuțite. Iar pentru Nina Hariton, cartea aceasta este un nou drum și o modalitate atât de frumoasă de a vă împărtăși din priceperea și creativitatea ei atunci când vine vorba de arta culinară.
Om cu amprenta gastronomiei din Franța, unde a și lucrat în restaurante haute cuisine, Nina are ce să vă povestească și să vă arate despre bucătărie – așa cum a făcut-o și în competiția în care ea și-a lăsat amprenta. Iar pentru mine este o împlinire faptul că Nina a făcut parte din echipa mea. Mai departe, vă invit să vă lăsați inspirați de sfaturile și trucurile culinare ale unei câștigătoare.” – Chef Sorin Bontea
Și lucrurile nu se opresc aici. Nina Hariton, dincolo de cariera ei în Franța în imobiliare, dincolo de premiul câștigat la Chefi la Cuțite, Nina este mama la rândul ei, și din dragoste de copii, din nevoia de a întoarce ceva spre comunitate, a decis să facă mai mult decât să lanseze o carte de gastronomie și a hotărât să direcționeze 11% din drepturile de autor catre asociația BLONDIE. Cu ce se ocupă aceasta asociație și de ce a ales Nina să susțină cauza lor descoperă în acest link: https://www.asociatia-blondie.ro/
Published
2 săptămâni agoon
26/11/2024Glenfiddich, cel mai premiat whisky single malt din lume, lansează oficial în România cea de-a nouăsprezecea ediție a Glenfiddich 40 YO Cumulative Time, un whisky excepțional de 40 de ani. Băutura, disponibilă în ediție limitată este adusă în România de către B.D.G. Import, distribuitorul exclusiv al brandului în țară. Prezența acestui whisky rar pe piața locală subliniază angajamentul Glenfiddich față de România și dorința de a cultiva o cultură sofisticată a whiskyului premium.
Glenfiddich 40 YO Cumulative Time este o expresie a măiestriei atinse atunci când tradiție și inovația sunt puse împreună. Produs printr-o metodă unică de maturare denumită „remnant vatting”, în care fiecare lot de whisky conține o parte din loturile anterioare, asigurând o continuitate subtilă a gustului, whiskyul a fost modelat, timp de patru decenii. Astfel, în el se simt influențele naturii, cu ierni reci și veri calde, dar și aromele butoaielor, care îi oferă note olfactive complexe, de fum, cuișoare și piele. Rezultatul este un whisky cu un caracter intens și un gust luxuriant și catifelat, ce trece de la dulceața intensă a fructelor uscate la tonuri de fructe coapte, curmale, stafide și mere fierte, înainte de a oferi o finalitate ușor amară de ciocolată și turbă.
„Glenfiddich 40 YO Cumulative Time aduce un omagiu procesului complex realizat de Maeștrii Maltului universului Glenfiddich. Suntem mândri să oferim această experiență rară cunoscătorilor români, subliniind, astfel, angajamentul B.D.G. Import față de excelență. Misiunea noastra rămâne constantă: să oferim consumatorilor locali acces la ediții valoroase și impresionante ale produselor pe care le reprezentăm”, a declarat Petru Berciu, Fondator & Managing Partner B.D.G. Import.
Ambalajul Glenfiddich 40 YO Cumulative Time este la fel de impresionant ca și conținutul său. Decantorul de cristal este găzduit într-un recipient sculptural unic, realizat din jesmonite – un material inovator, asemănător pietrei, ale cărui straturi vizibile amintesc de o vale stâncoasă modelată de milenii de vânt și ploi. Crestele dramatice sculptate în acest recipient dezvăluie venele ce amintesc de verdele emblematic al sticlei Glenfiddich de 12 ani și de strălucirea cuprului alambicurilor în care acest single malt a fost creat. Fiecare detaliu adaugă un alt strat de profunzime și rafinament, reflectând perfect esența whisky-ului pe care îl protejează.
Cu ocazia lansării Glenfiddich 40 YO Cumulative Time, Glenfiddich și B.D.G. Import l-au adus în România pe Struan Grant Ralph, ambasadorul global al brandului și un expert cu peste un deceniu de experiență în industrie. Originar din Speyside, Scoția, Struan și-a început cariera la Glenfiddich în 2011, lucrând în distilerii și explorând complexitatea procesului de producție. Datorită cunoștințelor sale vaste, a pasiunii pentru whisky și a abilităților sale de povestitor, Struan este considerat unul dintre cei mai carismatici ambasadori de brand.
Struan Grant Ralph a fost prezent în București, unde a participat la o serie de evenimente alături de partenerii și clienții B.D.G. Import, precum și de comunitățile pasionaților de whisky din România. Un moment cu totul special a fost întâlnirea exclusivistă organizată la Room 12, unde doar 15 invitați selectați dintre clienții brandului au avut ocazia să descopere în exclusivitate Glenfiddich 40 YO Cumulative Time. Evenimentul unic în peisajul local a fost completat de The Definitive Single Malt, o întâlnire informală a industriilor de HoReCa, FMCG și a pasionaților de whisky, care au celebrat împreună excelența Glenfiddich și prezența acestei case în România. În cadrul tuturor acestor evenimente, Struan a ghidat participanții prin universul Glenfiddich, împărtășind secretele tradiției, inovației și măiestriei acestui single malt.
„Sunt încântat să mă aflu în România și să am ocazia de a împărtăși povestea Glenfiddich cu pasionații de whisky. Glenfiddich 40 YO Cumulative Time nu este doar o ediție rară, ci o celebrare a timpului și a măiestriei, iar a o aduce aici și a o prezenta este un privilegiu pentru mine. Sunt întotdeauna entuziasmat să discut despre complexitatea și tradiția acestui whisky unic și să dezvălui frumusețea universului Glenfiddich”, a declarat Struan Grant Ralph, ambasador Glenfiddich.
DESPRE B.D.G. IMPORT
Compania B.D.G. Import a început să activeze în domeniul importului și distribuției de băuturi alcoolice premium și super-premium in anul 1994, fiind astazi singura companie cu acționariat exclusiv românesc din top 3 importatori de băuturi spirtoase din România.
Din portofoliul B.D.G. Import fac parte mărcile: Jagermeister, Bacardi, MARTINI®, Grey Goose, Bombay Sapphire, Jack Daniel’s, Remy Martin, Cointreau, METAXA, Evian, Glenfiddich, Hendrick’s, Monkey Shoulder, Budweiser Budvar, Bols, Laurent Perrier, TRUE Drinks.
Published
3 săptămâni agoon
18/11/2024Clinica stomatologică INO Dental din București a lansat o serie de evenimente dedicate prevenției afecțiunilor dentare, deschizând cu un workshop intitulat ”How to Take Care of Our Smile”. Invitați speciali la acest eveniment au fost Dr. Inorica Alina Pripici, medic stomatolog cu expertiză în estetică dentară, și Ana Ioniță, nutriționist.
Zâmbetul este mai mult decât o expresie a stării de bine – este un adevărat limbaj al sănătății. Dar ce se ascunde în spatele unui zâmbet și de ce ne simțim mai bine atunci când zâmbim des? Conform American Psychological Association, studii medicale arată că în timp ce zâmbim, creierul secretă endorfine, neurotransmițători asociați cu plăcerea și fericirea.
Studiile arată că:
Deși zâmbetul este un gest la îndemâna oricui, problemele dentare vizibile, precum dinții lipsă, cariile evidente sau dinții fracturați, reprezintă deseori un impediment major pentru cei care își doresc să zâmbească fără rețineri. Statisticile arată că:
Având ca filosofie prevenția afecțiunilor dentare, Dr. Inorica Alina Pripici a explicat secretul unei danturi sănătoase:
”Poate părea complicat, însă este simplu să păstrăm sănătatea dinților prin periaj zilnic dimineața și seara la care adăugăm duș bucal, ață dentară și apă de gură. Comunicarea deschisă cu medicul stomatolog și vizitele de rutină sunt de asemenea reguli de aur” a explicat medicul.
Și obiceiurile alimentare sunt strâns legate de sănătatea dentară. De exemplu, medicul stomatolog recomandă evitarea consumului de alimente foarte fierbinți urmate imediat de alimente sau băuturi înghețate, o practică ce poate afecta smalțul dentar în timp. ”Nu recomand să consumați imediat după o supă foarte fierbinte, înghețată sau băuturi foarte reci, în timp, smalțul dinților se sensibilizează și apar fisuri în smalț” a explicat Dr. Inorica Alina Pripici.
Tot la capitolul obiceiuri alimentare, nutriționistul Ana Ioniță a oferit o serie de sfaturi utile pentru menținerea sănătății dentare prin dietă echilibrată și bogată în vitamine și minerale esențiale:
Aceste recomandări subliniază importanța unei diete echilibrate pentru o sănătate dentară optimă, completând îngrijirea externă a dinților și prevenind astfel afecțiunile dentare.
Workshopul ”How to Take Care of Our Smile” a fost dedicat influencerilor și a avut loc în sediul INO Dental din Calea Floreasca, nr 76, sector 1.
Partenerii eventului au fost Pasticceria Flavian Dobre, Redist-redone.ro .
Published
4 săptămâni agoon
11/11/2024Între 7 și 9 noiembrie, Casinoul din Sinaia a devenit din nou epicentrul medicinei veterinare românești, găzduind a 16-a ediție a Congresului Asociației Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie din România (AMVAC). Cu un număr record de participanți și o agendă ce a îmbinat perfect educația profesională de înalt nivel cu divertismentul, acest eveniment s-a dovedit a fi cel mai mare și reușit congres de medicină veterinară organizat în România până acum.
La această ediție impresionantă au participat peste 1000 de medici veterinari din întreaga țară și de peste hotare, reflectând amploarea și influența congresului AMVAC pe scena internațională. Evenimentul a reunit nu doar practicieni de renume, ci și peste 60 de companii de top din domeniu, care și-au prezentat inovațiile și serviciile în cadrul expoziției. Cei 350 de reprezentanți ai companiilor au asigurat un flux de informații actualizate și resurse valoroase pentru profesioniștii prezenți, contribuind la o experiență completă, axată atât pe cunoaștere, cât și pe networking.
Pe parcursul congresului, participanții au avut ocazia să asiste la prezentări susținute de experți internaționali și să ia parte la ateliere practice, menite să îmbunătățească performanța profesională și să aducă cele mai noi informații în domeniul veterinar. Sesiunile științifice au adus în discuție descoperirile recente și au favorizat schimburile de idei între colegi, creând un cadru ideal pentru colaborări viitoare.
Însă congresul AMVAC a fost mult mai mult decât un eveniment educațional. După sesiunile academice, atmosfera s-a destins cu un spectacol memorabil. Maestrul umorului, Doru Octavian Dumitru, a încântat audiența cu momente de comedie, aducând zâmbetul pe fețele tuturor. Seara a culminat cu un concert extraordinar susținut de trupa Holograf, care a oferit un moment muzical de neuitat în cadrul petrecerii AMVAC.
Evenimentul a fost moderat de carismaticul Mihai Mitoșeru, care a adus o notă de energie și entuziasm, contribuind la atmosfera festivă a serilor de gală. Locația de poveste a Casinoului din Sinaia și combinația între profesionalism și entertainment au făcut ca această ediție a congresului să fie deopotrivă inspirațională și plină de farmec.
Această ediție a congresului AMVAC a stabilit noi standarde pentru evenimentele de profil din România, demonstrând că medicina veterinară poate fi celebrată la cel mai înalt nivel, într-un cadru grandios, unde pasiunea pentru profesie și dorința de a oferi momente de neuitat se întâlnesc într-o armonie perfectă.