Stiri externe
Care este averea Regelui Charles al III-lea. Monarhul Marii Britanii are în proprietate bunuri de aproape 2 miliarde de euro
Published
2 ani agoon
By

O investigație a jurnaliștilor de la The Guardian a scos la iveală detalii despre averea deținută de Regele Charles al III-lea. O echipă formată din 12 evaluatori de proprietăți, mașini și bijuterii au relatat că averea monarhului depășește suma de 12 miliarde de dolari, transmite The Guardian, preluat de digi24.ro.
Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre bunurile deținute de regele Charles. Conform legii britanice, monarhii nu sunt obligați să-și declare averea. De asemenea, conform legislației în vigoare monarhii din Marea Britanie sunt scutiți de taxa pe moștenire, un avantaj care a sporit considerabil averea lui Charles al III-lea după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.
Investigația The Guardian a oferit detalii necunoscute despre bunurile deținute de rege – de la mașini, proprietăți, palate, bijuterii și până la investiții.
Câte mașini deține Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea are 23 de mașini, ale diverselor mărci de lux, printre care Rolls-Royces, Bentley sau Jaguar și valorează în total 7,14 milioane de euro.
Acestea sunt ținute la Palatul Buckingham și la moșia de la Sandringham, o altă proprietate a monarhului, arată investigația.
Jurnaliștii de la The Guardian nu au putut identifica care dintre mașini au fost cumpărate de Charles al III-lea și care dintre ele au fost primite de acesta în baza „dreptului coroanei”. Acest drept presupune că monarhii pot primi bunuri, în cazul acesta mașini, care oficial aparțin națiunii, însă sunt folosite de regi sau regine în numele națiunii.
Cadourile și bijuteriile deținute de Regele Charles al III-lea
Regina Elisabeta a II-a, o mare iubitoare de cai, i-a lăsat moștenire fiului său aproximativ 70 de cai pur-sânge, a căror valoare este estimată la 30 de milioane de euro. Charles al III-lea a început deja să vândă din ei, la licitație, încasând până acum 2,6 milioane de euro.
Casa Regală are și o colecție impresionantă de timbre, care a crescut încă de pe vremea regelui George al V-lea. The Guardian anunță că declarațiile experților apreciază că această colecție valorează cel puțin 113 milioane de euro. De asemenea, din cele 400 de opere de artă care au fost expuse până acum din colecția „privată” regală, doar 60 dintre ele au fost evaluate la 27,2 milioane de euro.
Regele Charles al III-lea a moștenit 54 de bijuterii de mare valoare estimate de experți în anul 1989 la 604,4 milioane de euro, însă la ora actuală acestea ar avea o valoare de câteva zeci de ori mai mare.
Citește și: Starship, cea mai mare rachetă din lume, a explodat la câteva minute după premiera de lansare
Ce proprietăți deține monarhul Marii Britanii
Regele Charles are mai multe palate, castele și proprietăți, unele dintre ele aparținându-i prin „dreptul de coroană”, cum ar fi palatele Buckingham și Kensington.
După moartea mamei sale, Charles al III-lea a moștenit două moșii care se numără printre cele mai valoroase proprietăți ale sale – cea de la Balmoral și cea de la Sandringham, care includ, pe lângă castele și păduri, terenuri agricole, fonduri de vânătoare etc, dar obțin profit și din turism.
Proprietățile au fost evaluate la 374,2 milioane de euro.
Investițiile Regelui Charles al III-lea
Deși investițiile monarhilor sunt informații care nu sunt divulgate, în 1993, o investigație a publicației Times arăta că o companie care lucra în numele Casei Regale avea acțiuni în valoare de 48,7 milioane de euro la primele 100 de companii cu cea mai mare capitalizare de la Bursa din Londra. Jurnaliștii The Guardian estimează că aceleași acțiuni ar valora astăzi 133,8 milioane de euro.
Citește și: Țara care va depăși China după numărul de locuitori și va deveni cea mai populată
Veniturile generate de ducatul de Lancaster
Una dintre cele mai importante proprietăți moștenite, dar și o sursă extrem de importantă de venit este ducatul de Lancaster. Această proprietate aduce un venit mediu anual de 22,6 milioane de euro. Există numeroase dezbateri legate de dreptul de proprietate asupra ducatului, mulți spunând că veniturile obținute aici ar trebui să ajungă direct în trezoreria țării. Însă până acum veniturile au fost încasate de regi și regine. Numai în ultimii cinci ani de viață, Elisabeta a II-a a încasat de aici 123,5 milioane de euro. Singura interdicție în ceea ce îi privește pe monarhii Marii Britanii este aceea de a vinde ducatul.
You may like
-
Britanicii protestează împotriva Brexitului și își doresc revenirea în UE. Cum evoluează situația la aceste momente
-
Regele Charles participă la prima paradă aniversară de la încoronare. De ce monarhul își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an
-
Regele Charles a ajuns în România. După primirea de la Palatul Cotroceni, monarhul britanic a plecat la proprietățile sale din Valea Zălanului
-
Regele Charles al III-lea va efectua o vizită în România pe data de 2 iunie
-
Regele Charles al III-lea a fost încoronat ca monarh al națiunii britanice. Care au fost cele mai importante momente din cadrul marelui eveniment
-
Joe Biden nu participă la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Care este motivul anunțat
Stiri externe
Platini, în cele din urmă nevinovat de justiția elvețiană după 10 ani de proceduri
Published
o lună agoon
25/03/2025
Un prieten apropiat al lui Sepp Blatter, în timp ce era Președinte al FIFA, ne spune adevărul despre complotul organizat împotriva legendei fotbalului francez, astfel încât el să nu poată deveni noul maestru al fotbalului mondial în 2016, consacrarea unei investigații efectuate timp de mai mulți ani.
Dezvăluiri exclusive
Ultima zi a recursului care a avut loc la Muttenz, în cantonul Basel, Elveția, a evidențiat scandalul lipsei de probe împotriva fostului șef al FIFA, Sepp Blatter, și al fostului șef al UEFA, Michel Platini. Procurorul federal Thomas Hildbrand s-a ridiculizat într-adevăr în public prezentând un articol al unui jurnalist francez al cotidianului Le Monde ca un așa zis nou element de acuzație, și a cerut judecătorilor Curții de Apel audierea acestui jurnalist… Nicio surpriză, Curtea de Apel a respins cererea procurorului elvețian printr un refuz înspăimântător. Acest ultim episod dezvăluie un caz în care Ministerul Public federal a fost un jucător major în linșajul mediatic, și scoaterea din joc a fostului triplu balon de aur în complicitate totală cu o FIFA care nu dorea ca Michel Platini să-i succeadă lui Sepp Blatter. Acum că Sepp Blatter și Michel Platini au fost declarați nevinovați, un martor direct la ceea ce s-a întâmplat la acea vreme a decis să-și mărturisească rolul în complotul împotriva lui Michel Platini, sub condiția anonimatului.
Platini asigurat că va fi ales drept noul Președinte al FIFA în 2016
Nu este un secret pentru nimeni, spune informatorul nostru, Marco Villiger, fostul secretar general adjunct al FIFA și mâna dreaptă a lui Sepp Blatter, care conducea și departamentul juridic al FIFA, a jucat un rol cheie în toată această afacere. Informatorul nostru lucra la FIFA la acea vreme și era colegul lui Villiger. Știa așadar totul despre conversațiile dintre Blatter și Platini.
Torturat de remușcări, acesta ne mărturisește adevărul așa cum este. Pas cu pas.
În primul rând, interlocutorul nostru ne spune, ar trebui să se știe că Platini, care l-a respectat enorm pe Blatter, i-a cerut mai întâi să demisioneze în urma scandalurilor de la FIFA și a arestării din 27 mai 2015 a 7 lideri de rang înalt ai fotbalului internațional, ca parte a unei investigații efectuate de FBI. Acesta dorea să candideze la alegeri pentru a deveni noul președinte al FIFA în 2016, iar dacă își anunța candidatura, ar fi fost ultra favorit, dar nu a vrut să se opună fostului său angajator. Blatter i-a spus nu, spre marea surprindere a lui Platini, că nu va demisiona și că dorința lui era să moară ca Președinte al FIFA. Michel Platini înțelege, totuși, că Blatter este criticat din toate părțile și că va trebui să-și părăsească postul, indiferent dacă îi vrea sau nu. Apoi, și-a anunțat public candidatura pe 29 iulie 2015, când avea 60 ani, și după ce a reușit totul în viața sa de jucător și lider, în special la UEFA.
Imediat după acest anunț, Blatter îl sună pe Villiger în biroul său. Informatorul nostru participă la această reuniune. Blatter este foarte contrariat și îl întreabă pe Villiger cum să procedeze astfel încât Platini să nu poată participa la alegerea președintului FIFA în 2016. El îi spune că, chiar dacă nu va mai fi în fruntea FIFA, nu vrea sub nicio formă ca Platini să fie cel care îl succede. Villiger îi zâmbește și îl anunță că are soluția. Villiger explică faptul că este un prieten apropiat al procurorului general elvețian, Michael Lauber, și al procurorului Olivier Thormann, precum și șeful departamentului de informații al Ministerului Public Federal, André Marty, și că le poate cere un mic serviciu. Villiger îi explică lui Blatter, în prezența informatorului nostru, toate detaliile planului său. În primul rând, trebuie găsit un pretext pentru a crea suspiciunea unei infracțiuni penale, iar Villiger îi propune lui Blatter să folosească plata soldului salarial plătit lui Platini în 2011. Acesta explică faptul că această plată este prost documentată și se bazează pe un acord verbal, pe care îl consideră ideal pentru crearea suspiciunii și că este o șansă de care trebuie să profite. Blatter îi răspunde lui Villiger că îi datorează acești bani lui Platini, dar Villiger răspunde că nu are nicio importanță și că doar aparențele contează în acest tip de situație.
Villiger se duce așadar la Berna pentru a se întâlni cu prietenii săi procurori, și le înmânează o copie a facturii depuse la FIFA de către Platini în 2011, pentru plata arieratelor sale salariale, după ce i-a explicat lui Blatter care va fi succesiunea evenimentelor. Din nou, informatorul nostru este prezent și ascultă cu uimire conversația. Villiger explică faptul că Ministerul Public federal va deschide o anchetă împotriva lui Blatter pentru această plată, dar că nu va fi îngrijorat, și că Platini va apărea ca o persoană apelată să ofere informații, într-o primă etapă. Cel mai important, i-a spus el, cu singurele sclipiri de bucurie, este comunicatul de presă pe care André Marty îl va publica, care a fost făcut pe 25 septembrie 2015. Villiger îi spune lui Blatter că comunicatul de presă va declanșa întregul proces, procedura penală permițând apoi comisiei de etică a FIFA să preia cazul și să îl suspende pe Platini din cursa la președinția FIFA câteva zile mai târziu, pe 8 octombrie 2015. Villiger adaugă că această decizie va fi apoi susținută de toate organismele FIFA, precum și de tribunalul de arbitraj al sportului de la Lausanne, ceea ce îi stârnește un râs nebun lui Sepp Blatter, care înțelege că planul lui Villiger este infailibil.
Villiger adaugă inclusiv că Blatter ar putea obține chiar suspendarea lui Platini pe viață, dacă dorește, ceea ce îi amuză din nou pe amândoi.
Villiger primește rezultatul promis lui Blatter cu privire la imposibilitatea alegerii lui Platini, dar Blatter este furios pe Villiger pentru că prietenii săi procurori nu fac ceea ce s-a convenit și continuă să-l investigheze în mod activ. Informatorul nostru își amintește de furia puternică a lui Blatter, care îl acuză pe Villiger că i-a trădat încrederea. El explică, de asemenea, că Villiger a avut un plan să rămână în postul său în persoana lui Gianni Infantino, fostul secretar general al UEFA și mâna dreaptă a lui Platini, care va fi Iuda în această conspirație. Villiger și Infantino vor încheia într-adevăr un pact diabolic prin care i se promite lui Villiger că va deveni secretarul general al FIFA în cazul alegerii lui Infantino la președinția FIFA, cu câteva milioane de franci elvețieni în compensație. Villiger va primi într-adevăr o mulțime de bani, dar nu postul promis. Infantino îi cere de asemenea lui Villiger, odată ales Președinte al FIFA, să-i prezinte pe Lauber, Thormann, Marty, și mai multe întâlniri secrete vor avea loc apoi la hotelul Schweizerhof din Berna [proprietatea Emirului Qatarului], pentru că nu vrea ca într-o zi să aibă aceeași soartă ca Blatter și Platini și dorește să se apropie de Parchetul federal, care investiga un comision pe care îl primise când era la UEFA. Infantino, care este însoțit la aceste întâlniri secrete de către un prieten din copilărie procuror în cantonul elvețian Valais, un anume Rinaldo Arnold, ne spune informatorul nostru, merge chiar atât de departe încât îi oferă lui Lauber funcția de președinte al Fundației FIFA, în ziua în care părăsește funcția de procuror general, o promisiune pe care în continuare nu va putea să o onoreze, din cauza scandalului pe care aceste întâlniri secrete l-au provocat, cu demisia forțată lui Lauber.
Acum, că știm de ce i s-au întâmplat toate acestea lui Michel Platini, precum și lui Sepp Blatter, lovit cu propria armă, înțelegem mai bine de ce Infantino a insistat în toți acești ani să-l judece penal pe Michel Platini și de ce, în timpul acestui ultim recurs, FIFA, care a contestat cu toate acestea decizia de primă instanță care îl exonerase deja pe Platini, nu a fost nici prezentă la ședința de judecată în recurs, nici reprezentată măcar de un avocat. De fapt, Infantino și FIFA au câștigat, chiar dacă Platini este acum declarat nevinovat. Interlocutorul nostru explică faptul că procesul a durat 10 ani, timp în care lui Platini i-a fost interzisă orice activitate în lumea fotbalului… Obiectivul lui Infantino este mai mult decât atins, Platini nu se va mai întoarce. La aproape 70 de ani, în afara vieții active, Platini nu mai reprezintă nici un pericol, el nu va mai putea să-l umbrească pe Infantino, care va fi reales în liniște pentru un nou mandat, fără nicio concurență.
Ultimul subiect pe care l-am abordat cu informatorul nostru în aceste ultime luni este legat de încrâncenarea justiției elvețiane împotriva lui Sepp Blatter și Michel Platini. Aici, din nou, ne oferă o informație pe care o deține din conversațiile dintre Villiger și parchetul federal, raportată de Villiger însuși. Confederația elvețiană se teme că va trebui să îi plătească sume foarte mari lui Platini, ne spune el. Infantino a câștigat 5 milioane de franci elvețieni pe an ca Președinte al FIFA, între salariul său oficial și bonusurile pe care le-a primit. Timp de 10 de ani, din moment ce toată lumea știa că Platini urma să fie ales Președinte, înseamnă 50 milioane de franci elvețieni. Din acest motiv procurorul federal Thomas Hildbrand a fost instruit să facă tot posibilul pentru a obține condamnarea lui Platini, în zadar. De asemenea, din acest motiv, Michel Platini nu a fost admis ca parte civilă în procedura penală elvețiană condusă împotriva lui Lauber și a lui Infantino, în ceea ce privește întâlnirile secrete, ilegale și care nu au făcut obiectul niciunui protocol.
Mergând până la capătul procedurilor, Confederația elvețiană și FIFA nu doresc să îi permită lui Platini să dețină arme pentru a obține o compensație pe care este totuși perfect legitimat să o revendice. O realitate tristă într-o țară ca Elveția, care se laudă că este incoruptibilă și care spune chiar ea, că respectă statul de drept.
Sursa text: Comunicat de presa DeZeen PR, Claudia Coteanu
Stiri externe
Cel mai mare vulcan din Europa a erupt. A fost ridicat nivelul de alertă
Published
1 an agoon
11/11/2023
Vulcanul Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa localizat în Sicilia, a expulzat lavă în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, însă fără a produce nor de cenușă.
Autoritățile locale anunță că nu au fost înregistrate pagube în urma erupției vulcanului Etna, însă nivelul de alertă a fost ridicat cu o treaptă, de la galben la portocaliu.
Lavă incandescentă şi materii vulcanice au putut fi observate în cursul nopţii în timp ce erau expulzate din crater şi se scurgeau apoi în josul muntelui. Pe rețelele de socializare au fost publicate clipuri video care arată activitatea vulcanului și lava care curge din crater.
Activitatea vulcanului a fost mai intensă în la nivelul craterului din sud-est.
Citește și: Buton de siguranță pentru victimele hărțuirii pe Instagram. Este o premieră a aplicației la nivel mondial
Autoritățile nu au blocat activitățile din insula Catania
Operaţiunile pe Aeroportul Catania situat pe insulă au continuat să se desfăşoare după programul normal sâmbătă dimineaţă, deşi Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV) a ridicat nivelul de alertă a fost ridicat.
Stiri externe
Buton de siguranță pentru victimele hărțuirii pe Instagram. Este o premieră a aplicației la nivel mondial
Published
1 an agoon
09/11/2023
Franța este prima țară în care Instagram a pus la dispoziția utilizatorilor un buton de siguranță în cazul în care devin victime ale hărțuirii în mediul online. Utilizatorii vor putea apela direct o linie telefonică de urgență.
Utilizatorii Instagram din Franța au la dispoziție un buton de siguranță care le permite să apeleze o linie telefonică de urgenţă pentru a semnala un caz de hărțuire online.
Partenerul inițiativei este Asociația de Protecție a Copiilor pe Internet, E-Enfance care a menționat că au făcut această cerere mai mulți ani în urmă: „Cerem de ani de zile un „buton de siguranţă” şi am cerut unul şi la nivel european. A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeles, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct. Acest lucru va permite tinerelor victime, odată ce semnalarea lor a fost înregistrată, să beneficieze de un sprijin specific imediat”, a declarat Justine Atlan, directoare generală a asociaţiei.
Utilizatorii din Franța au la dispoziție, în premieră, un buton de siguranță pe Instagram
Având la dispoziție acest buton orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online va fi pusă în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018, linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale, disponibilă zilnic, între orele 09:00-23:00.
Franța este prima țară în care Instagram pune la dispoziția utilizatorilor un buton de siguranță. Această actualizare este binevenită în condițiile în care în Franţa, un sfert dintre familii s-au confruntat deja cu problema hărțuirea în mediul online a unui minor, arată un sondaj recent realizat pentru e-Enfance: 15% dintre elevii din învăţământul primar s-au confruntat deja cu aceasta, procentul ajungând la 25% în învăţământul gimnazial şi la 27% în cazul liceenilor.
La sfârșitul lunii septembrie, guvernul francez a prezentat o serie de măsuri, de la semnalarea sistematică a cazurilor de hărţuire către sistemul de justiţie până la intenţia de a exclude elevii hărţuitori de pe reţelele sociale.

Omul ca hartă: ce ne învață fețele despre noi înșine? Citirea chipului prin tehnica Al Ferasa, de Bogdan Gavrilă

Finalul unei povesti epice: Sezonul 2 al serialului ANDOR este acum disponibil pe DISNEY+

Elena Năstasă și moștenirea vindecătoare a plantelor – povestea din spatele Spiteriilor Vraciului

Sorin Chiriță, despre traficul de coșmar din Capitală: „Unde e formula matematică a lui Nicușor Dan? Unde e expertul de la New York?”

AVA ne arată o nouă latură de-a sa în noul single fresh – „Damelo”
