Crama Villa Vinèa, din Târgu-Mureș anunță lansarea a trei verticale de vinuri în sticle magnum (1.5 litri), din gama Selection – Rubin, Diamant și Argilla. Pasionații de oenologie au acum acces la producții din trei ani consecutivi, 2016, 2017, 2018, ce pot fi achiziționate în același pachet.
“Verticalele de vinuri Villa Vinèa reprezintă o istorie lichidă a cramei, un adevărat curriculum vitae oenologic. Degustând comparativ același vin, produs în ani diferiți, se poate observa impactul terrorului și al climei asupra unor atribute cheie, cum sunt nuanțele cromatice, dar și cele de nas, aciditate, gust și postgust. Aceste atribute sunt potențate, în sticlele magnum, de 1.5 litri, care ilustrează excelent calitățile vinurilor noastre”, a declarat Misi Dénes, vinificator și director al cramei Villa Vinèa.
Cele trei verticale Villa Vinèa sunt disponibile online, pe https://villaVinèa.com/vinurile-noastre, în magazinele cramei din județul Mureș – Mica, Chendu și Gornești – și la magazinele de specialitate din țară.
Villa Vinèa Magnum Rubin Selection 2016, 2017, 2018
Villa Vinèa Rubin Selection este un asamblaj din Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră, un trio care susţine cel mai reuşit vin roşu al cramei Villa Vinèa. Atributele sale sunt clare şi fără echivoc: eleganţă, complexitate şi convivialitate. Un vin foarte echilibrat, la care baricul a fost folosit cu multă discreţie.
În această verticală de vinuri, pasionații de oenologie vor identifica taninuri bine rotunjite și arome de prune pârguite, vişine şi cireşe negre, lemn dulce, scorţişoară şi ciocolată amară.
Villa Vinèa Magnum Diamant Selection 2016, 2017, 2018
Villa Vinèa Diamant Selection este un cupaj complex de Fetească Regală şi Fetească Albă, un vin matur, cu multă prospeţime, ce etalează un evantai aromatic sofisticat şi echilibrat.
Cu un corp masiv și onctuos, o aciditate bună și compactă, verticala de Diamant Selection aduce arome de măr copt, pară, bergamotă şi ananas, senzaţii mentolate şi minerale.
Villa Vinèa Magnum Argilla Selection 2016, 2017, 2018
Villa Vinèa Argilla Selection este un cupaj de Fetească Regală, Fetească Albă şi Sauvignon Blanc, maturat un an şi jumătate în baric şi încă doi ani în sticlă. Rezultatul este un vin impresionant, o carte de vizită excelentă a cramei.
În această verticală de vinuri, pasionații de oenologie vor identifica note exotice de ananas, mandarine şi anason, precum și senzaţii de fagure de miere, vanilie şi miez de nucă. Prețul verticalei Villa Vinèa Argilla Selection 2016, 2017, 2018 este de 1.150 lei.
Campania ”Viitorul are gust bun”, inițiată de Vegeta, brand de notorietate în nișa condimentelor de înaltă calitate, desfășurată anul trecut în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie, s-a încheiat și a reprezentat un succes. Scopul campaniei a fost acela de a strânge fonduri din achiziția produselor Vegeta Original și Vegeta Gust de Găină, prin redirecționarea a 50 de bani pentru fiecare produs cumpărat, suma obținută fiind donată Colegiului Economic Viilor din București.
Suma obținută în urma campaniei s-a ridicat la 25.000 de euro, bani care vor fi investiți de Colegiul Economic Viilor – centru de excelență în formarea personalului pentru unitățile de alimentație publică și turism – pentru amenajarea unei Autoserviri în spațiul unei foste săli de curs din incinta acestuia.
Preparatele vor fi realizate și de elevii colegiului care se pregătesc pentru meseria de bucătar, sub îndrumarea și supravegherea profesorilor de specialitate, și vor fi comercializate pentru publicul larg. Autoservirea va reprezenta, totodată, și locul în care vor putea face practică elevii care după terminarea studiilor vor profesa ca și lucrători comerciali (vânzători).
Prin această campanie, brandul Vegeta a demonstrat încă o dată că este implicat în mod real și practic în comunitate, oferind tinerilor care aspiră să devină bucătari profesioniști, oportunitatea de a învăța și experimenta într-un mediu performant.
Vladimir Dascălu, împreună cu echipa Angelick Gelato, a reprezentat România la Gelato Europe Cup Rimini, cea mai prestigioasă competiție continentală din industria înghețatei artizanale, desfășurată între 18 și 19 ianuarie 2025. La acest eveniment internațional, care a reunit cei mai buni gelatieri din Europa, România a fost pentru prima dată prezentă, marcând un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato autohtonă.
Vladimir Dascălu a mers cu echipa la Gelato Europe Cup Rimini este formată din: Morar Cornel/ Cofetar – Ciocolatier și Oana Gabriela Nita/ Manager de echipă.
Vladimir Dascălu de la Angelick Gelato, primul gelatier care a reprezentat România la o competiție internațională
În cadrul Gelato Europe Cup, echipa Angelick Gelato a reușit să se claseze pe locul 6 din 8 echipe, un rezultat considerat extrem de onorabil, având în vedere nivelul înalt al concurenței si nivelul minim de experiență al echipei în astfel de competiții. Clasamentul competiției a fost: Germania, Franța, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie și Albania.
Una dintre cele mai notabile probe ale competiției a fost Mystery Fruit, unde echipele au avut la dispoziție doar o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct și a unei selecții de condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie, iar rezultatul le-a adus locul 3 în clasamentul acestei probe. În clasamentul final al probei, echipa din România s-a situat pe locul 3, după Germania și Belgia.
Angelick Gelato
Rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru echipa Angelick Gelato, care a intrat în competiție fără a avea așteptări mari, dar cu dorința de a învăța și de a-și testa limitele. Deși a fost prima lor competiție de acest tip, experiența acumulată a fost extrem de valoroasă. Echipa a învățat tehnici noi și a avut ocazia să cunoască oameni din industria gelato-ului, având astfel o oportunitate rară de a se dezvolta.
Povestea gelateriei Angelick Gelato a început acum doi ani, în mai 2023, după ce Vladimir a trecut la antreprenoriat, după ani de studii și experiență în industria cofetăriei. Participarea la un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei înghețatei artizanale și i-a oferit oportunitatea de a învăța tehnici autentice. Această experiență a fost revelatoare și a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea de gelato, creând astfel Angelick Gelato. În prezent, echipa se simte mândră de tot ce au reușit să construiască până acum și de drumul parcurs.
Vladimir Dascălu, Angelick Gelato
Vladimir Dascălu
”Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învățat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat și am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacții și oportunități de a crește și de a evolua. Mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competițiile de acest gen sunt doar începutul!” a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu.
Aceste lecții și momentele de neuitat îi motivează pe membrii echipei să continue să aducă gelato de calitate superioară în fața clienților. În plus, la începutul sezonului călduros, sorbetul de afine cu piper negru și vanilie, care a câștigat locul 3 la Gelato Europe Cup, va fi disponibil în locațiile Angelick Gelato. De asemenea, echipa se pregătește pentru următoarele provocări și oportunități, continuând să aducă gelato-ul de calitate în fața iubitorilor de înghețată din întreaga țară.
Angelick Gelato, producătorul de înghețată artizanală din Prahova, are, la final de 2024, 28 sortimente de gelato, din care top 3 cele mai vândute sunt: ciocolata belgiană, fisticul siclian și sorbetul de zmeură. Angelick Gelato folosește doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, atent selecționate și certificate pentru a garanta prospețimea și autenticitatea fiecărei rețete.
Ciocolata belgiană, piureuri de fructe frantuzești, pasta de fistic sicilian, pasta de alune de Piedmont etc. Înghețata artizanală Angelick se găsește în momentul de față în cele 8 locații ale partenerilor din Sinaia, Ploiești și Câmpina, urmând ca din primăvară acestui an să se deschidă prima locație Angelick.
Masa de Paște înseamnă familie, tradiție, emoție, înseamnă credință și bucate alese, dar mai ales bucuria de împărți cu ceilalți momente deosebite.
Și dacă meniul tradițional pentru Paște include în general preparate din: carne de miel, friptură, drob, multe ouă, cozonaci și pască, ei bine, pentru cei care nu preferă sau nu mai tolerează mâncărurile grele există alternative dintre cele mai variate, și mai ales, gustoase.
Puteți include cu încredere în meniul de Paște produse alternative, precum: o salată cu piept de rață, humus, sau un delicios tartar de somon, salată de smochine. Sau mai puteți opta pentru preparate cu creveți sau un delicios pate de bivoliță, din sursă sigură, dar și tartar de ton sau de somon sau salata a la russe bio.
Vegetarienii au și ei o ofertă generoasă, ca alternativă la bucatele tradiționale din carne obișnuite. Cum sună icre de migdale, pastă de caju sau drob vegetarian bio cu ciuperci? Destul de bine, spunem noi.
Paștele este o perioadă a exceselor, acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. Însă este foarte important să combinăm corect alimentele și să alegem alternative gustoase, dacă știm că avem probleme cu digestia. Puteți opta pentru friptura de curcan, în locul celei de miel, pentru pastă de caju sau drob vegetarian, în locul preparatelor din organe de origine animală. Sunt atâtea combinații gustoase pe care le puteți comanda online, încât oricine se poate bucura de masa de Paște, fără probleme., spune Chef Alex Negoiță, de la ChefSuperfood.
Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi masa de Paște la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru a avea o sărbătoare memorabilă. De aceea, poți alege produse și preparate tradiționale din sursă autohtonă, pregătite cu gust și dragoste. Sau poți opta pentru alternative la fel de gustoase, care îmbină preocuparea pentru un stil de viață sănătos cu pasiunea pentru gust, de la www.chefsuperfood.ro.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.