Compania Eucom, afacere 100% românească și cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România, a fost fondată în 2002 de cuplul de timișoreni Delia și Silviu Dragomir. Cei doi au pornit la drum pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 100 de companii client.
Globalizarea oferă tot mai multe oportunități de a lucra pentru companii străine, iar interesul românilor pentru învăţarea limbilor străine este pe un trend ascendent în ultimii ani, fiind accentuat și de perioada pandemiei, care ne-a forțat să ne adaptăm tot mai mult la mediul online. O mulțime de persoane încă lucrează remote, iar astfel apar și multe oportunități de a colabora cu companii străine. În acest sens, Eucom vine în sprijinul românilor, de mai bine de 20 de ani, fiind alături de ei pe drumul de a învăța sau a-și perfecționa o limbă străină.
Eucom este un pionier în domeniu datorită cursurilor care se diferențiază de restul opțiunilor din piață, livrate prin metode de predare interactive care țin cont de elemente precum: culturi, mentalităţi şi comunicare într-un mediu de afaceri global. În urmă cu 10 ani, compania și-a dezvoltat propria platformă online și a pus bazele unui program de language learning unic în România, Agile Learning, care îmbină cu succes factorul uman, trainer-ul, cu tehnologia.
eucom.
În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1.4 milioane de euro, cu o creștere de 10% față de 2021. În echipa activă, Eucom are peste 150 de traineri de limbi străine și peste 100 de companii-client. Pentru serviciul de language assessment, 50% dintre clienți fiind din zona de BPO, Shared Services, call center, 20 % din zona de IT, o altă industrie reprezentativă fiind cea de automotive. Pentru cursurile de limbi străine, compania are peste 100 de clienți.
„Pentru noi inovația a fost de la bun început un pilon esențial în business, aceasta fiind și motivația care ne-a ținut în priză toți anii aceștia. Pe termen lung, viziunea noastră e să sprijinim 1 milion de oameni să avanseze în carieră cu ajutorul programelor noastre, fie că vorbim de cursuri, fie că vorbim de evaluările pe care le oferim. Tot în planurile pentru viitor intră și faptul că ne dorim să ne extindem și la nivel internațional, deja având potenţiali clienţi din ţările vecine. Suntem determinați să facem o diferență în acest domeniu prin inovație constantă și pasiune pentru meseria noastră.” spune Delia Dragomir, CEO Eucom.
În 2022 peste 25.000 de oameni au beneficiat de serviciile Eucom, ajungând astfel la finalul anului să sprijine 80.000 de oameni să avanseze în carieră prin programele de testare și cursurile customizate pe nevoile si specificațiile fiecăruia. Au furnizat peste 150.000 de ore de curs în 2022 și pentru următorii 10 ani, reprezentanții Eucom și-au propus să ajungă să sprijine peste 1 milion de oameni să avanseze în carieră și să poată să aducă o contribuție reală în cadrul companiilor din care fac parte.
Anul 2022 a marcat și o serie de activități prin care compania Eucom și-a adus contribuția în societate, printr-o serie de proiecte și colaborări cu ONG-uri. Anul trecut au oferit gratuit o serie de cursuri gratuite de limba română și engleză refugiaților ucraineni. Au avut peste 200 de participanți pe care i-au ajutat astfel să se integreze mai ușor la noi în ţară; și au venit de asemenea şi în sprijinul ucrainenilor care au experienţă în acest domeniu şi au dorit să-şi continue activitatea profesională în România, cooptând în echipă un trainer ucrainean. De asemenea, printr-un parteneriat încheiat cu Naradix.ro, Eucom a integrat și oferit cursuri și lecții interactive gratuite pentru elevi, precum și cultivarea abilităților viitorului prin conținut gratuit în limba engleză.
Un accident tragic a distrus un eveniment care ar fi trebuit să fie cel mai memorabil moment pentru un cuplu. Un incendiu a izbucnit la o nuntă din Irak chiar în timpul dansului mirilor. 115 persoane au decedat din cauza arsurilor sau fiind sufocați, iar altele 150 au ajuns la spital.
Incendiul a avut loc în districtul Al-Hamdaniya din provincia irakiană Nineveh, marți seara, în jurul orei locale 10:45.
Incendiul a fost provocat de artificii
Conform informațiilor, incendiul ar fi fost provocat de artificiile care au fost aprinse pentru a crea atmosfera primului dans. Focul s-a răspândit extrem de rapid din cauza materialelor ieftine, ușor inflamabile, folosite la amenajările interioare. Mirele și mireasa au supraviețuit, însă au fost internați la spital. Dintre cei 800- 900 de invitați, 115 au decedat, iar altele 150 au ajuns la spital, 50 fiind în stare critică.
Pe rețelele de socializare au apărut numeroase imagini care surprind momentul tragicului accident și poate fi văzut cum bucăți din tavan cad în timp de oamenii încearcă să se salveze.
După izbucnirea incendiului sute de oameni s-au adunat încercând să ajute. Rudele au venit în grabă în fata spitalului local, unde au fost aduși răniții – în orașul Qaraqosh din provincia Ninive, în nordul Irakului. Mulți răniți au fost transportați la spitalul din Mosul, la 15 kilometri depărtare.
Timișoara se află pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații turistice pentru un city break. Clasamentul a fost realizat de compania Bounce după analiza a 75 de destinații din întreaga lume.
Topul ia în calcul mai mulți factori, precum cazarea, costurile de transport, mesele și prețul alimentelor din supermarket.
Prețurile pentru cazare și mâncare în Timișoara
Conform unei analize a publicației britanice The Sun, Timișoara este un oraș extrem de ieftin pentru un turist britanic. „Prețul mediu al unei camere de hotel costă 82 de lire sterline pe noapte. Dar Sun Online Travel a găsit camere de hotel extrem de accesibile, care costă considerabil mai puțin.”
De asemenea, publicația a făcut și o analiză a prețurilor la mâncare și băutură. „O halbă de bere costă doar 1,56 lire sterline, în timp ce o masă la un restaurant de nivel mediu va costa în jur de 5 lire sterline de persoană”.
Timișoara a fost desemnată Capitala Culturii Europene în anul 2023 ceea ce i-a adus un grad de popularitate printre turiști.
Sezonul 18 a concursului de talent „America’s Got Talent” a fost câștigat de un român. Adrian Stoica, alături de partenerul său, cățelul Hurricane, au cucerit juriul și publicul.
Adrian Stoica este un dresor de câini care a avut spectacole în întreaga lume. El a participat la ediția din acest an a show-ului de talente „America’s Got Talent” și a reușit să impresioneze. Partenerul său de scenă a fost Hurricane, un cățel din rasa border collie.
Momentul din finala „America’s Got Talent” a lui Adrian Stoica
Cei doi au oferit un spectacol de excepție în finala concursului. Au jucat „o scenetă” a unei cine romantice. Hurricane îl ajută pe Adrian Stoica să organizeze o întâlnire romantică între el și un carton care o înfățișează pe Sofia Vergara – membră în juriul America’s Got Talent, care s-a alăturat ulterior celor doi. Adrian Stoica a descris momentul drept „o poveste de dragoste de la Hollywood, precum Doamna și Vagabondul” și au reușit să fascineze publicul.
Adrian Stoica a câștigat un milion de dolari
Adrian Stoica și cățelul său Hurricane au câștigat marele premiu în valoare de un milion de dolari și o un loc în spectacolul America’s Got Talent Presents Superstars la Luxor Hotel and Casino din Las Vegas.
Ultima dată, concursul a mai fost câștigat de un moment de dresaj canin în 2012.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.