Connect with us

Cultura si vacante

Tendințele anului 2023 în industria evenimentelor: cererea pentru evenimente outdoor și exclusiviste în țări precum Grecia este în creștere

Published

on

Cu aproximativ 120.000 de nunți organizate în România de-a lungul anului, sezonul 2022 a depășit nivelul celui pre-pandemic. Prin comparație, în 2019 au fost organizate aproximativ 100.000 nunți în țara noastră. 2023 aduce multe noutăți și o abordare experimentală, spun organizatorii de evenimente, în centrul căreia stă nevoia invitaților de a se conecta offline, autentic și de a trăi momente și experiențe intime.

Tendințele în organizarea evenimentelor, în 2023, merg în direcția nunților ieșite din tipare, cu puțini invitați, până în 100 de persoane. Acestea arată și se simt foarte asemănător cu o nuntă mare, tradițională. Diferența o face numărul de participanți, iar mirii sunt în căutarea unei atmosfere intime, a serviciilor de calitate și a experiențelor unice, 100% personalizate. Mirii aflați în căutarea nunții „altfel”, își doresc de la event-plannerii și agențiile cărora le încredințează organizarea unora dintre cele mai importante zile din viața lor, experiență relevantă și profesionalism.

„Ca organizator de evenimente e important să anticipez tendințele care vor avea cel mai puternic impact asupra industriei. Anul acesta ne pregătim să oferim experiențe inegalabile, senzoriale și în întregime personalizate. Și pentru că Bestevent este un early adopter al noilor tendințe, va inaugura o locație exclusivistă, în mijlocul unei livezi de măslini, pe malul Mării Egee, cu o priveliște superbă către Muntelui Athos. E o oportunitate extraordinară faptul că avem posibilitatea să organizăm evenimente în aer liber, până la finalul lunii octombrie, într-o livadă de măslini, pe malul mării, în Halkidiki.”, declară antreprenorul Cristian-Daniel Gireadă, owner Bestevent, cu o experiență de peste 23 de ani în industria evenimentelor.

Potrivit organizatorilor de evenimente, pentru anul 2023 a crescut cererea pentru nunți organizate într-o destinație turistică. Multe cupluri vor alege să-și organizeze cununia religioasă și nunta alături de rude și prieteni apropiați, într-un cadru intim. Abordarea poate fi una nonconformistă, în ton cu personalitatea mirilor, care vor dori să aibă parte de experiențe exclusiviste: ceremonie religioasă pe malul mării, meniuri care reflectă gusturile fiecărui invitat, sunet de înaltă calitate, aranjamente florale spectaculoase, momente de entertainment cu artizani locali autentici.

Bestevent plănuiește lansarea unei noi direcții de business: organizarea de evenimente outdoor, exclusiviste, în Grecia.

La începutul anului 2023, care se anunță efervescent și nonconformist, echipa Bestevent, cu o experiență de peste 20 de ani și cu peste 3000 de evenimente în portofoliu, își îndreaptă atenția peste granițele țării, pentru a dezvolta o nouă direcție de business, care se va adresa clienților români și internaționali. Compania va inaugura, în Halkidiki, Grecia, o locație exclusivistă, pe malul mării, pentru organizarea de evenimente private și corporate, sub brandul Oliveria: nunți, aniversări, teambuildings, managers meetings, yoga retreats, pentru care oferă servicii complete.

În cazul Bestevent, retrospectiva anului 2022 arată o creștere semnificativă, de aproximativ 40% a cererii pentru petreceri, aniversări private și nunți exclusiviste, raportat la nivelul anului 2019.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura si vacante

De Dragobete cucerește-i inima cu ERA INIMII, de Luca Mazzucchelli

Published

on

Cartea ERA INIMII: Cum să găsim curajul de a fi fericiți, de Luca Mazzucchelli, recent apărută în limba română la Editura ap!, este cu siguranță lectura vedetă din luna iubirii! Aceasta este cartea care va răspunde pentru mulți dintre noi la o întrebare pe care fără îndoială că ne-am pus-o la un moment dat și pe care continuăm să ne-o punem de-a lungul vieții: Cum să facem să se întâmple ceea ce ne dorim, atât pe plan sentimental, cât și în celelalte arii ale vieții noastre? Luca Mazzucchelli ne învață că emoțiile ne modelează valorile și ideile și ne fac să luăm decizii, aprinzând un fitil în sufletul nostru.

Autorul ne propune o schemă simplă de urmat în acest sens și ne convinge că succesul este inerent legat de schimbare. Cu alte cuvinte, Luca Mazzucchelli ne convinge de faptul că succesul nu înseamnă să obții ceva, ci să devii ceva: să fii, nu să ai. „Dacă vrei mai mult, devino mai mult”, acesta este mesajul de bază al acestei cărți și acesta este gândul care ar trebui să îi anime pe toți cei care își doresc succesul.

„Erau odată doi câini, unul vesel și unul trist care, în două momente diferite, intră în aceeași cameră: primul iese dând din coadă, al doilea mârâind. O doamnă care asistă la scenă, curioasă, decide să intre în cameră, ca să vadă ce anume a influențat atât de diferit starea de spirit a celor doi câini. Spre marea ei surpriză, când a deschis ușa, a văzut doar foarte multe oglinzi. Câinele vesel, când a intrat, s-a văzut în fața altor o sută de câini zâmbitori ca și el; cel supărat, a găsit doar câini furioși care lătrau la el.

Care este morala acestei povești? Că ceea ce vedem în lume este oglinda a ceea ce suntem. Dacă suntem triști, vom găsi tristețe; dacă ne este teamă, vom găsi teamă; dacă suntem fericiți, vom fi înconjurați de fericire. Mai mult decât atât, ceea ce suntem este în primul rând o reflectare a gândurilor noastre. Mintea este totul: ceea ce credem despre noi înșine, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, devine ceea ce suntem.” – Luca Mazzucchelli, în Era inimii.

Luca Mazzucchelli este psiholog, psihoterapeut, antreprenor și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei, căutând mereu noi modalități de a aduce psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor. Editura ap! a publicat și alte titluri care îi poartă semnătura, precum Teama care devine curaj și Totul e greu înainte să devină ușor, iar în pregătire se află cartea sa de referință, Factorul 1%.

Pe rețelele sale de socializare, Luca Mazzucchelli este urmărit de sute de mii de oameni pe care îi ajută să își rezolve problemele de natură psihologică. De asemenea, este speaker pentru evenimente corporate și a fost numit Cel Mai Bun Coach pe probleme de psihologie, de Asociația Coachilor Italieni. Este editor al Psicologia contemporanea magazine și consultant editorial pentru diverse serii de cărți. Locuiește în Milano împreună cu soția și cei trei copii ai lor.

Cartea Era inimii poate fi considerată și un soi de terapie inversă, în care nu psihologul este cel care ascultă poveștile de viață ale pacienților, ci el însuși își deschide sufletul. Luca Mazzucchelli vorbește aici despre greșelile și slăbiciunile sale, dar și despre lecțiile pe care le-a învățat din propriile experiențe de viață, pe care le transmite acum mai departe în scopul de a ajuta cât mai mulți oameni să obțină de la viață ceea ce își doresc.

Aceste lecții le vor prinde bine atât tinerilor aflați la începutul vieții de adult, cât și adulților care încă mai caută modalități de a duce un trai mai bun și de a trăi viața la care au visat dintotdeauna. Nu în ultimul rând, părinților care nu știu ce să mai facă cu copiii lor care petrec prea mult timp pe Internet, Luca Mazzucchelli le oferă o nouă perspectivă și o modalitate prin care s-ar putea folosi de această pasiune a copiilor pentru a se apropia mai mult de ei și a-i cunoaște mai bine.

Continue Reading

Cultura si vacante

MATCA Transylvanian Sanctuary s-a deschis în Parcul Natural Bucegi

Published

on

MATCA Transylvanian Sanctuary, un proiect exclusivist de turism și ospitalitate, și-a deschis porțile, pentru a oferi o experiență unică de cazare și relaxare în mijlocul naturii neîmblânzite a Parcului Natural Bucegi. Situată în localitatea Șimon, din județul Brașov, în proximitatea Castelului Bran, noua proprietate funcționează ca un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

“MATCA Transylvanian Sanctuary reflectă viziunea noastră, a echipei și a fondatorilor, despre ospitalitate și despre importanța practicilor sustenabile în această industrie. Numele este inspirat din ciclul vieții și din natură, unde matca guvernează stupul și protejează universul. Similar, și noi vedem acest loc ca pe un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se impletesc armonios, creând o experiență cu adevărat luxuriantă.”, a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.

MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază, adițional spațiilor de cazare, de un centru de evenimente cu o suprafață de 140 de metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii, dar și pentru întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.

La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, care oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant, STUP, cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar, Nectar, cu o terasă generoasă. Conceptul gastronomic este menit să celebreze cultura culinară locală, folosind la maximum influențele tradiționale, bine evidențiate în preparate de fine dining, dar și ingredientele și produsele locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.

„La MATCA Transylvanian Sanctuary, ne mândrim cu angajamentul nostru de a oferi o experiență de neuitat pentru fiecare oaspete. Acest proiect de suflet, născut din dorința de a scoate în evidență frumusețea unică a României, va continua să se dezvolte și să prospere. Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spații de cazare, și să îmbogățim zona noastră de SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor oaspeților noștri, fie ei locali sau internaționali. MATCA Transylvanian Sanctuary este mai mult decât un loc de cazare – este un sanctuar în continuă evoluție, o invitație de a explora și a te reconecta în poate cea mai frumoasă zonă a României.”, a declarat Bogdan Caluianu, proprietar.

Proprietarii au lucrat predominant cu furnizori și branduri locale, care au contribuit la crearea unui spațiu elegant, exclusivist și echilibrat, menit să ofere relaxare și o stare de bine. Conceptul arhitectural și de design îi aparține arhitectului Gabriel Georgescu, care, împreună cu echipa sa din București, a creat spații armonioase, în care elemente și culori naturale, de lemn, piese ceramice și piatră sunt completate de detalii tradiționale transilvănene, în culori îndrăznețe.

Matca Transylvanian Sanctuary – un spațiu care curatoriază piese artizanale și artistice românești

Clădirea Matca Transylvanian Sanctuary a fost construită de la zero. Ea a reprodus arhitectura exterioară a casei 21 Ocolul Măgura, din cadrul Muzeului ASTRA Sibiu, folosind uși și elemente de feronerie reciclate de la proiecte ce datează de peste 100 de ani.

Gardul de inspirație maramureșeană a fost creat de meșteri locali, iar poarta a fost sculptată manual, în Făgăraș.

Matca Transylvanian Sanctuary este un promotor al culturii locale, un curator de artizanat și artă românească. Printre artiștii cu care brandul a colaborat pentru amenajare, se numără Angela Atelier, din Sibiu, care a realizat și brodat perdelele, Iulia Lavu, creator de noduri, responsabilă pentru covoare și accesorii, Anca Fetcu Lupu, designerul de corpuri de iluminat, sau Alina Căpățînă, care a realizat tablouri din flori culese de pe domeniul MATCA Transylvanian Sanctuary și uscate timp de doi ani. Vesela folosită în restaurant provine de la Victoria Finală, un brand românesc extrem de apreciat de către iubitorii de gastronomie din România.

În cadrul MATCA Transylvanian Sanctuary, oaspeții se pot bucura de natură în forma sa cea mai pură

MATCA Transylvanian Sanctuary este poziționat în mijlocul unui ecosistem unic, ce beneficiază de o faună extrem de bogată, care include urși bruni, lincși, lupi și o gamă largă de specii de păsări, inclusiv vulturii aurii și bufnițele. Pentru a proteja și a face ca această biodiversitate să prospere, există o echipă dedicată, care contribuie activ la monitorizarea și protejarea florei și faunei locale. Profesioniști cu pregătire în botanică și zoologie cercetează și evaluează constant zona, pentru a înțelege felul în care fiecare element al ecosistemului este impactat de interacțiunea cu oamenii și a-i crea contextul potrivit, pentru coabitare.

Pentru a se bucura din plin de acest mediu, oaspeții MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază de ghizi și pădurari locali, care îi pot ajuta să exploreze domeniul în condiții de siguranță, atât pentru ei, cât și pentru natura neîmblânzită. Printre activitățile pe care complexul hotelier le are puse la punct se numără drumețiile, traseele de mountain bike sau activitățile apicole, realizate alături de apicultori cu experiență.

În plus, cei care vor să se relaxeze și mai mult, pot opta pentru terapii SPA în natură, cum sunt băile de fân.

 

Continue Reading

Cultura si vacante

Un castel – muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în comuna Arefu, județul Argeș

Published

on

Ajutat de poziționare, la poalele Cetății Poenari – a doua reședință a lui Vlad Țepeș -, castelul se dorește o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă și pentru copii, și pentru adulți, și români, și străini.

“Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luați în zilele Paștelui. E de-al locului numele și îl folosim plătind licență, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului – muzeu.

Turiștii sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă pictați realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. Două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui aspecte din viața domnitorului.

Temporar muzeul găzduiește expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va găzdui expoziții itinerante ale unor artiști români.

Pe Metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari și împrejurimile muntoase ale zonei, un tun cu bile, oșteni în mărime naturală.

“Ne străduim să oferim vizitatorilor o experiență unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecție de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiție consistentă nu numai în bani, ci și în efort să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricțiile pandemiei, pentru că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ține evidențele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, precizează Cristina Stanciu

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Castelul a fost deschis pe 1 decembrie, gazdele dorind să ofere oaspeților chiar de Ziua Națională ocazia să redescopere unul dintre cei mai cunoscuți domnitori români, Vlad Țepeș, în poveștile spuse de istorici și mărturii filmate, în costume și atmosfera creată în castelul dedicat acestuia, în bucate și băuturi românești.

Familia Stanciu deține complexul turistic Dracula, deschis în urmă cu 26 de ani, cu o capacitate mare de cazare, teren de sport, un centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină, saună, și oferă grupurilor organizate de turiști, în vacanța lor la munte, și trasee montane cu ghid ori posibilitatea închirierii de atv-uri.

La circa 6 km de complex se află barajul şi lacul Vidraru, traseul turistic renumit „Valea lui Stan” şi statuia lui Prometeu.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș. Complexul este situat la 23 de km de oraşul istoric Curtea de Argeş, la 56 de km de Piteşti, respectiv 166 km de capitală.

https://casteluldracula.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/casteldracula

Instagram: https://www.instagram.com/casteldracula/

Continue Reading

Trending