Connect with us

Vreme

Meteorologii anunță posibile ploi de Revelion. Vremea se va încălzi în ajun de sărbători

Published

on

Sursa foto: Pexels

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va încălzi ușor în următoarele zile, iar probabilitatea de precipitații în perioada 27-31 ianuarie este destul de ridicată. În primele zile ale noului an, temperaturile scad brusc comparativ cu prognozele pentru ultimele zile ale acestui an, informează agerpres.ro

Care va fi vremea în diferite regiuni ale țării în intervalul 26 decembrie 2022- 8 ianuarie 2023

Banat

În această regiune valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval. Temperaturile vor scădea, iar maximele înregistrate vor fi de 7 grade şi minimele în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade. Meteorologii anunță că în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului se va apropia de mediile normale ale acestei perioade. Mercurul din termometre va înregistra maxime de 6…7 grade şi minime de -1…0 grade.

În zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie probabilitatea de precipitații este destul de ridicată, comparativ cu restul perioadei. 

Crişana 

Și în această regiune valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval, iar mediile maximelor vor ajunge până la 5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. La începutul noului an, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile în timpul zilei vor ajunge la 12…13 grade, iar pe timpul nopții la 5…6 grade. 

Și în Crișana în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va scădea, înregistrând maxime de 5…6 grade şi minime de -1…0 grade.

Doar în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie probabilitatea de precipitații este destul de ridicată, în rest șansele sunt scăzute.

Transilvania

În Transilvania se vor înregistra aceleași schimbări meteorologice ca în Crișana și Banat. La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Până la începutul anului, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În cea de-a doua parte a a intervalului, temperaturile vor scădea până la 4…5 grade în timpul zilei și -2 grade în timpul nopții.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

Maramureș

În Maramureş în primele zile din interval, temperaturile vor ajunge în timpul zilei până la 3 grade, iar în timpul nopții până la -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. 

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința să scadă spre valorile normale ale acestei perioade, înregistrând valorile maxime de 4 grade şi minime de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitații este asemănătoare cu prognozele în celelalte regiuni. 

Moldova

În primele zile vor fi înregistrate scăderi de temperatură în timpul zilei până la 5 grade, iar în timpul nopții, -3 grade. La mijlocul intervalului vremea se va încălzi, la finalul primei săptămâni, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii este slabă, doar în jurul datei de 28 decembrie și 4 ianuarie șansele sunt mai ridicate. 

Dobrogea

La începutul intervalului, vremea se va răci cu temperaturi de până la 5 grade ziua și 1 grad noaptea. La finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi, iar mercurul din termometre va indica maxime de 11 grade și minime de  4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de 1…2 grade.

În Dobrogea se așteaptă precipitații abia după data de 4 ianuarie 2023. 

Muntenia 

Și în această regiune vremea se va răci în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade şi cele nocturne la -3…-2 grade. În următoarele zile, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va scădea până la 6 grade pe timpul zilei şi -1 grad pe timpul nopții. 

În Muntenia se așteaptă precipitații abia după data de 4 ianuarie 2023. 

Oltenia

La începutul intervalului, valorile diurne vor înregistra medii de 7 grade, iar cele nocturne de -2 grade. În perioada următoarea perioadă, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

În Oltenia se așteaptă precipitații abia după data de 4 ianuarie 2023. 

La munte

În zona montană, vremea se va răci la începutul intervalului, cu valori în timpul zilei de până la 0 grade, iar pe timpul nopții, -7 grade. În următoarea perioadă, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va scădea până spre temperaturile normale ale acestei perioade, înregistrând maxime de 0 grade şi minime de -6…-5 grade.

Chiar dacă probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, va fi mai ridicată în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

 

Vreme

Temperaturi caniculare în acest weekend în România. ANM anunță peste 36 de grade în unele zone ale țării

Published

on

Sursa foto: Freepick

Meteorologii anunță vreme caniculară în acest weekend, cu maxime de până la 36 grade Celsius în unele zone ale țării. Nici în perioada următoare nu se vor înregistra temperaturi medii normale pentru această perioadă, astfel ne vom bucura de soare mai multă vreme.

Luna septembrie 2023 a fost a doua cea mai caldă lună septembrie din ultimii 60 de ani, conform măsurărilor meteorologilor. Temperaturile din România în această lună au fost peste media normală a acestei perioade, oamenii s-au putut bucura de vacanțe pe litoral chiar și în septembrie.

Cum va fi vremea în România în weekendul 23-24 septembrie 2023

Dacă media acestei săptămâni a fost de 24-26 grade, weekendul vine cu temperaturi caniculare în unele zone ale țării. Florinela Georgescu, director executiv ANM, a declarat pentru digi24.ro că temperaturile vor crește. „În zilele următoare așteptăm ca temperaturile să mai crească. Probabil, cel mai cald va fi sâmbătă, când în partea de sud a țării temperaturile maxime vor depăși 34-35 de grade Celsius, pe arii destul de extinse. Aceste valori sunt aproape cu 10 grade mai ridicate decât ar fi firesc în această perioadă. Normalul la sfârșit de septembrie ar fi temperaturi maxime între 20 și 26 de grade. Noi ne așteptăm la maxime vineri, mai ales sâmbătă, dar și duminică, care să pornească de la 28-30 de grade în majoritatea regiunilor și să ajungă spre 34-35 de grade Celsius, poate izolat chiar mai mult în partea de sud a teritoriului”. Vremea va fi caldă inclusiv pe litoral și ar putea fi cam ultimul weekend în care ne vom putea bucura de temperaturi atât de ridicate.

În ceea ce ține de precipitații, Florina Georgescu a anunțat că „nici săptămâna viitoare nu va aduce prea multe ploi, poate doar în zonele montane și în partea de vest, însă pe arii restrânse”.

Conform meteorologilor, și luna octombrie va fi una caldă, cu temperaturi peste media aceste perioade și cu mai puține ploi.

Cum va fi vremea în București în weekendul 23-24 septembrie 2023

În București se anunță un weekend foarte cald. Temperaturile anunțate sunt de 35 grade sâmbătă și 34 grade duminică. Minima preconizată pentru ambele zile este de 18 grade. Nu sunt anunțate precipitații.

Continue Reading

Vreme

Cum va fi vremea în luna septembrie 2023. Se anunță temperaturi peste limita normală

Published

on

Sursa foto: Freepick

Luna septembrie vine cu temperaturi ceva mai ridicate decât media normală a perioade în cea mai mare parte a țării. Conform meteorologilor, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, în regiunile estice şi sud-estice se vor înregistra temperaturi mai ridicate.

Meteorologii au emis informații privind vremea în prima lună din toamna acestui an. Se pare că nu vor scăpa complet de căldura verii, deoarece temperaturile continuă să urce peste media normală a perioadei. 

Vremea în săptămâna 28 august 2023 – 03 septembrie 2023

Meteorologii anunță că în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice unde vor fi cele mai ridicate temperaturi. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice şi local în cele vestice, centrale, sudice şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 04 septembrie 2023 – 10 septembrie 2023

În întreaga țară se vor înregistra temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 11 septembrie 2023 – 17 septembrie 2023

Și în această perioadă, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și: Valul de căldură se va intensifica începând de luni în România. Meteorologii anunță cod portocaliu de căldură și intensificarea disconfortului termic

Vremea în săptămâna 18 septembrie 2023 – 24 septembrie 2023 

Ultimele zile de septembrie vor fi și ele destul de călduroase, în întreaga țară temperaturile medii se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Continue Reading

Vreme

Valul de căldură se va intensifica începând de luni în România. Meteorologii anunță cod portocaliu de căldură și intensificarea disconfortului termic

Published

on

Sursa foto: Freepick

Meteorologii au anunțat că săptămâna viitoare va începe cu temperaturi extreme, iar indicele de temperatură-umezeală va fi critic.

După un weekend extrem de fierbinte, România nu va fi ocolită de valul de căldură nici la începutul săptămânii viitoare. Conform informațiilor transmise de ANM, în estul Transilvaniei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în general între 35 şi 37 de grade, și temperaturi minime care se vor încadra între 17 şi 21 de grade.

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic la începutul săptămânii 28 august-1 septembrie

Cu excepția estului Transilvaniei, Dobrogei şi în a nordului Munteniei şi al Olteniei, pentru celelalte judeţe meteorologii au emis cod portocaliu pentru luni, caracterizat printr-un val de căldură în intensificare şi extindere, dar și un disconfort termic accentuat. 

„În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, transmite ANM, conform digi24.ro.

Temperaturile scad în România începând cu 29 august 2023

Meteorologii anunță că începând de marţi, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică, însă în București vor fi încă temperaturi ridicate. Începând de miercuri temperaturile vor scădea până la 27 grade spre sfârșitul săptămânii.

Continue Reading

Trending