Connect with us

Business

Lensa AI preia drepturile asupra trăsăturilor voastre! Radu Turcescu, analiză despre puterea efectului de turmă în cazul trendului care creează avataruri

Published

on

Surse foto: Radu Turcescu

Inteligenta artificială poate fi folosită pentru a crea avataruri prin utilizarea unor algoritmi de învățare automată. Acest lucru presupune învățarea algoritmilor cu date din diferite surse, cum ar fi imagini și caracteristicile fizice ale persoanelor reale, astfel încât să poată crea imagini și animații care să semene cât mai mult cu persoanele reale.

Inteligența artificială: prieten sau dușman?

Procesul de creare a unui avatar prin intermediul inteligenței artificiale poate include etape precum colectarea de date, antrenarea algoritmilor cu aceste date, generarea de imagini și animații și testarea și îmbunătățirea acestora pentru a se asigura că avatarul creat seamănă cât mai mult cu o persoană reală.

În general, crearea de avataruri prin intermediul inteligenței artificiale necesită o cantitate mare de date, precum și utilizarea unor algoritmi de învățare automată sofisticați pentru a crea imagini și animații care seamănă cât mai mult cu persoanele reale. Însă, în cazul aplicației Lensa AI sunt folosite și creații ale unor artiști, fără respectarea termenilor de copyright.

Urmărind postările de pe rețelele de socializare din ultimele două săptămâni, am putut oberva o mișcare uriașă în ceea ce privește utilizarea acestei aplicații, care nu doar că folosește fără drept producțiile unor artiști, ci prin „joacă”, utilizatorul își cedează dreptul asupra trăsăturilor sale și asupra imaginilor încărcate, care, conform Termenilor și Condițiilor, pot fi folosite „pentru totodeauna” așa cum deținătorii doresc.  De ce toată lumea și-a dorit să vadă cum ar arăta fața sa într-un desen animat, un avatar? Și de ce „cu orice preț” și-au cedat drepturile?

Radu Turcescu consultant strategic de PR, specializat în comunicarea de criză, a făcut o analiză asupra efectului de turmă observat după ce aplicația Lensa AI a devenit cunoscută

Radu Turcescu a scris un articol de analiză pentru publicația Capital.ro, acolo unde a abordat unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimul timp: aplicația Lensa AI. Specialistul în comunicare de criză împărtășește o viziune prețioasă, care odată înțeleasă poate ajuta la stoparea impulsului de a călca pe urmele majorității sau “turmei” după cum vom vedea în cele ce urmează.

“De multe ori am fost întrebat de ce un subiect sensibil, precum o criză de imagine sau o știre negativă, zboară pur și simplu pe internet. Există diferite motive, dar unul dintre ele merită analizat, în special din perspectiva noilor trenduri de pe internet.

Este vorba despre instinctul gregar sau, în termeni populari, efectul de turmă. Acesta reprezintă unul dintre factorii ce va transforma orice situație interpretabilă într-o adevărată știre negativă. Sau care va întreține un subiect delicat. Sau care va conduce la decizii ciudate din partea oamenilor”, spune Radu Turcescu.

Ce ne învață trendul Lensa Ai? Emoția vinde!

Chiar dacă Lensa șterge fotografiile originale după procesarea imaginii, aplicația continuă să stocheze acele avataruri create, cu aspect foarte real și mai mult decât atât, le poate folosi cum vrea!

Radu Turcescu a continuat: „Câți au citit și condițiile de utilizare a aplicației? Probabil nimeni. Pentru că dacă ar fi citit ar fi aflat că odată cu încărcarea pozelor, utilizatorii cedează drepturile asupra trăsăturilor și, implicit, a pozelor.

Oricum, scandalurile nu au întârziat să apară, odată cu apariția unor avataruri cu tentă erotică sau sexuală. Și totuși de ce oamenii nu citesc?

Pentru că emoția va învinge ( aproape ) întotdeauna rațiunea. Efectul de turmă reprezintă un concept extrem de interesant, la care adăugăm și nevoia ( extrem de comună ) de apreciere și atenție. Da, o avem toți”, a mai spus Radu Turcescu pentru sursa citată mai sus.

Radu Turcescu: Oamenii își doresc atenție și, văzând că alții au câștigat-o printr-o banală aplicație, s-au alăturat „turmei”

„Simplu spus, oamenii își doresc atenție și, văzând că alții au câștigat-o printr-o banală aplicație, s-au alăturat „turmei”. Condițiile nu le-a mai citit nimeni, pentru că nevoia era mult mai mare. Așa zisă siguranță oferită de ”turmă” a bătut orice dubiu cu privire la ce s-ar putea întâmplă cu fotografiile odată încărcate. Și mai este încă ceva: nevoia de a face parte din ”grupul care trebuie”. Încă de la școală ne-am dorit să fim între cei populari și apreciați. Între cei aleși primii la sporturile de echipă sau invitați la toate petrecerile și majoratele.

Mulți dintre noi am pornit viața de adult cu acest mic ”handicap”, ce se manifestă printr-o serioasă dorință de apreciere, dar și prin nevoia de a fi în trend”.

„În fiecare criză în care am fost implicat am sesizat același tip de comportament: nevoia oamenilor de a face parte din grupul ”copiilor șmecheri”. Adică din grupul celor care critică și duc mesajul mai departe, amplificând astfel criza. De mult prea multe ori, imaginea unei companii sau persoane a fost distrusă, nu doar din cauza situației în sine, ci mai ales din cauza ”oamenilor de pe Facebook” care au întreținut subiectul, amplificat și distribuit chiar fără discernământ uneori”, a mai spus Radu Turcescu pentru sursa citată.

Un ultim aspect subliniat de specialist: „Este interesant de analizat modul în care compania Lensa va fi afectată de legătura indirectă cu aplicația, deși numele organizației din spate este cu totul altul. Dar nu mare mi-ar fi mirarea ca unii ”utilizatori neatenți” să amestece lucrurile și să includă compania în acest mic scandal. Și asta tot din dorința de a boicota, de a porni un război, de a găsi un dușman. Dar despre instinctul de combativitate poate într-un articol viitor”, a încheiat Radu Turcescu

Radu Turcescu, actorul principal în rezolvarea unora dintre cele mai răsunătoare crize de imagine

Radu Turcescu a fost actorul principal în rezolvarea unora dintre cele mai răsunătoare crize de imagine ale unor firme extrem de cunoscute de pe piața din România. Jucători activi, comercianți și antreprenori de renume au trecut prin situații delicate, dificil de gestionat, după ce au fost ținta unor campanii de dezinformare și denigrare pe care nu le-au anticipat.

Licențiat în Marketing la Academia de Studii Economice din București (ASE), cu studii de masterat în Cercetări de Marketing în cadrul aceleași facultăți, Radu Turcescu vine în sprijinul companiilor și a antreprenorilor cu o viziune proaspătă în ceea ce privește comunicarea de criză. Pregătirea profesională de-a lungul timpului a continuat cu încă un masterat în Sociologie, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA), iar în prezent este doctorand în Sociologie în cadrul SNSPA, ducând la un nivel superior aprofundarea comunicării, psihologia organizațională și strategiile de comunicare în masă.

 

Marketing

Tendințele anului 2024 în design interior: mobilier cu linii curbate, combinații de lemn cu piatră sau metal și materiale cu texturi pufoase, toate în nuanțe inspirate din natură

Published

on

Paris Design Week este evenimentul statement din Europa, unde se trasează trendurile pentru anul ce urmează, iar Maison & Objet este fără doar și poate locul unde specialiștii în design interior au fost prezenți pentru a afla cum va arăta casa anului 2024. Alexa Rădulescu, Managerul Infinity for Home, dezvăluie care sunt tendințele în ceea ce privește zona de mobilier, decorațiuni, tapițerii, cromatică, aflate la Paris Design Week și le împărtășește celor care își doresc să facă un upgrade în locuința lor, în concordanță cu noile linii din zona deco.

Întrebată care este cel mai important trend de design interior pentru anul viitor, Alexa a subliniat:

„Anul următor trendul în design și amenajare mizează pe forme simple, clasice și culori care îndulcesc și, aș putea spune, încălzesc spațiul. Lemnul și piatra vor fi elemente statement, combinate cu tapițerii texturate și fine, și ne vom întoarce la formele curbate, dar bine definite, îmbinate cu texturi cât mai aproape de natural, precum stofe, țesături, piele, boucle, bumbac.

De asemenea, monocromia va fi unul dintre elementele în trend anul următor, indiferent de ceea ce ne alegem din paleta de culori.

Se va pune foarte mult accent pe linii curbe, aș spune că va fi «back to basic» din perspectiva design-ului mobilierului, trend pe care îl regăsiți și pentru obiectele din portofoliul Infinity for Home, spre exemplu pentru canapeaua Lisabona sau fotoliul Rona”.

În plus, Alexa Rădulescu, spune că, dacă 2024 ar fi o paleta de culori, aceasta s-ar putea numi „back to nature”.

„Deși încă se utilizează culorile de accent, ele sunt inspirate din nuanțele pe care le regăsim în natură: verde închis, arămiu, portocaliu–arămiu, sunt culorile cel mai des utilizate.  Din paleta non-culorilor avem: crem, bej, cappuccino, maro-uri, brun, alb ivoire, alb, negru”.

Îmbinările de lemn cu texturi calde, pufoase, vor triumfa anul următor

Întrebată cum s-au prezentat piesele de mobilier descoperite la Paris Design Week, managerul Infinity for Home a detaliat:

„Anul viitor ne întoarcem către natură și se va pune accent pe forme atipice, am observat că tendința de a folosi linii curbe pentru piesele de mobilier va fi mai accentuată în 2024. Nu va fi, de exemplu, surprinzător, să regăsim la un loc elemente din stilul country, îmbinate cu piese de mobilier minimaliste, la care se vor adăuga piesele de decor interior în stilul boho.

Din punct de vedere al structurilor, lemnul și nuanțele naturale lemnoase vor reprezenta trendul. Regăsim variante de lemn vopsit negru, pentru scaune cu ratan sau mese cu picior riflat, precum modelul Boavista sau modelul Baleri din gama Infinity for Home.

Piatra naturală, în combinație cu lemnul și metalul, este de asemenea de luat în considerare când vorbim despre mobilier. Am remarcat și îmbinările de lemn cu texturi calde, pufoase (stofe, boucle, catifea, ratan), elementele care vor triumfa anul următor, cum ar fi scaunul Qatar din portofoliul nostru”.

În 2024 vom avea mai puțină culoare, mai multă formă și textură”

Nu putem să nu trecem în revistă materialele și texturile care fac diferența în 2024, din zona deco, unde managerul mărturisește:

„Dacă vorbim despre decorarea casei: lenjerii, perne, pături, accesorii soft, aici paleta este tot în culori naturale, «down to earth», iar materialele folosite sunt inuri, bumbacuri, lână. Se va pune accent pe un stil ușor boho, dar și simplu, modern, elegant. Texturile și materialele readuc zona aceasta de cozy, chiar și pentru casele mai moderne.

Covoarele realizate din bumbac și lână, monocromatice, sunt și ele în trend. Dacă ar fi să subliniez o caracteristică pentru întreagă zona deco, anul viitor avem mai puțină culoare, mai multă formă și textură, iar un exemplu relevant din portofoliul nostru ar fi covorul Dehli.

Dacă ne referim la decorațiuni soft, aici lâna, bumbacul, inul sunt texturile la care să ne raportăm. Și pe acestea le regăsim, în mare parte, în culori neutre, cel mult un verde închis, verde, albastru marin, arămiu, portocaliu stins, maro, iar un exemplu ar putea fi modelul de pătură Nova Stone.

Iar dacă ne referim la tapițerii pentru piesele de mobilier, canapea, fotolii, paturi, foarte puțin a fost utilizată catifeaua. Ea se păstrează însă ca trend pentru zona mai luxury, unde va fi încă foarte prezentă, în culori pastelate. Cel mai mult în trend vor fi texturile precum: stofele, boucle-ul, bumbacul sau texturile similare  inului și bumbacului. Se poartă orice tip de textură soft, există materiale speciale care imită moliciunea și finețea catifelei, dar reprezintă altă categorie de material textil, mult mai texturat și foarte în trend în 2024”, adaugă Managerul Infinity for Home.

Cristalurile cu modele elegante, opulente, dar și bibelourile vor fi în mare vogă in 2024

Nici secțiunea de obiecte de decor nu a fost trecută cu vederea de Alexa, aceasta mărturisind că elementele must-have, propuse în cadrul Maison & Objet Paris sunt cu adevărat inedite.

„Aici am avut cea mai plăcută supriză, deoarece cristalurile și ceramicele sunt în mare vogă. Vor fi foarte la modă decorațiunile din sticlă în forme atipice, iar când vorbim despre cristaluri, accentul se pune pe modele clasice, elegante, dar opulente.

Dacă ar fi să discutăm exclusiv de servirea mesei, cristalurile stil baroc, cu detalii aurii sau florale sunt în tendințe. Acestea te vor face să te simți ca la palatul regal, iar paleta este extrem de variată: de la paharele de apă, șampanie, carafe, cupe, suporturi de lumânare, totul va fi strălucitor, luxuriant.

O surpriză pentru mine a fost faptul că au revenit la modă bibelourile. Știu că, în cultura noastră, au fost destul de folosite genul acesta de decorațiuni și poate le considerăm kitchs, însă 2024 aduce în lumina reflectoarelor decorațiuni din ceramică în stilul clasic, îmbinate cu dantelărie, detalii florale, culori foarte pastelate de accent. În acest caz, parcă m-am întors în timp și am redescoperit cât de prețioase sunt aceste obiecte decorative. Paleta de culori utilizată pentru aceste elemente, este: alb, crem, bej, monocrom, foarte rar diverse obiecte vor avea doar culorile clasice pastel – verde, roz pudră, teme florale în general”, adaugă Alexa Rădulescu.

Iar trendul care a fost un element inedit pentru Managerul Infinity for Home din gama de propuneri, este reprezentat de elementele Pop-Art.

„Nu pot să spun că nu am fost surprinsă de stilul Pop-Art în decorațiuni, iar aici nu cred că vor exista limite în ceea ce privește creativitatea. Sunt colecții întregi de obiecte decorative, dar practice, superbe, în combinații de culori foarte îndrăznețe și puternice: albastru, roșu, galben, verde.

Acolo unde mobilierul va fi inspirat din elemente naturale, se va completa cu decorațiunile statement. De la Pop-Art la clasic, totul este la modă”.

Continue Reading

Evenimente

S-a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, care include singurul curs de consultanță cromatică din România acreditat internațional AICI & IACET!

Published

on

Mariana Romanică, consultant de imagine și master trainer internațional a lansat Masterpiece Image Consulting Academy, prima academie de consultanță de imagine din România cu acreditare internațională AICI (Asociația Internațională a consultanților de imagine) & IACET. Un astfel de curs acreditat internațional nu mai poate fi urmat nicăieri în Europa de Est!

La baza cursurilor pentru Color Consultant predat în cadrul Masterpiece Image Consulting Academy stă metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️, singura metoda certificată de identificare a subtonului pielii, brevetată de către Ferial Youakim, invitată specială la inaugurarea Academiei. Pentru prima oară în România, Ferial Youakim este fondatoarea singurului institut de training acreditat de Guvernul American pentru consultanță de imagine.

”Energia pe care o transmitem este cel mai de preț lucru pe care îl avem de oferit lumii. Este important să o dozăm corect și să știm să o punem în valoare. Iar culorile ne ajută să evidențiem această energie personală, să punem la propriu și la figurat lumina reflectorului asupra acelor trăsături care ne avantajează. Atunci când suntem în armonie noi cu noi, transmitem echilibru și forță. Iar culorile care ni se potrivesc sunt cele care ne dau forța de a transmite acest echilibru celor din jur. Iubesc să observ asta în jur și iubesc să predau aceste principii ale analizei cromatice, pentru că astfel, îmi aduc contribuția pentru a construi o lume mai frumoasă, mai armonioasă și mai stabilă. Iar parteneriatul cu Mariana mi-a deschis orizonturi nebănuite, m-a adus pentru prima oară în România și mi-a prezentat o energie caldă a unui popor foarte vibrant. Sunt recunoscătoare să fiu parte din acest proiect!” a declarat Ferial Youakim, trainer internațional în consultanță de imagine și președinte al AICI 2019-2021.

Metoda celor 16 tipologii cromatice – 4×4 Universal Color System – 16 seasons ™️ este singura metodă prin care știința și arta vin împreună pentru a identifica subtonul pielii, iar aplicabilitatea acestor rezultate se extinde într-o paletă vastă de domenii, fiind utilă, practic, tuturor celor ce profesează în domenii în care primează culoarea. Metoda este utilă, așadar, atât consultanților de imagine, cât și make-up artiștilor, hairstyliștilor, dar și celor ce lucrează în domenii conexe, utilizând culorile pentru a înnobila anumite decoruri: floriști, designeri de interior, designer vestimentari, designeri de bijuterii, make-up artiști, hairstyliști, fotografi, organizatori de evenimente.

”Folosesc această metodă de mulți ani și mă simt onorată de parteneriatul cu Ferial, pentru că infuzia de know-how cu care a contribuit în proiectul nostru este de neprețuit! Am crezut despre mine că sunt un lup singuratic, însă după ce am întâlnit-o pe Ferial Youakim, cu care m-am împrietenit irevocabil, am conștientizat că meseria de consultant de imagine e solitară doar până când îți găseşti tribul. Parteneriatul acesta poate să construiască punți de neimaginat și să clădească lumi de necuprins. Nimic nu este imposibil, alături de un partener de încredere cu care îndrăznești să imaginezi viitorul țintind tot mai sus! Planurile noastre sunt mărețe, Masterpiece Image Consulting Academy este un vis care tocmai își deschide aripile.” a mărturisit Mariana Romanică, fondator Masterpiece Image Consulting Academy.

Oferta educațională Masterpiece Image Consulting Academy cuprinde o serie de training-uri ce se pot organiza la cerere, cum ar fi: Certified Image Consultant, Certified 4×4 Color Consultant, Become Your Own Stylist, dar și cursuri intensive cu programă fixă, cum ar fi ”Secretele meseriei în Analiza Cromatică” care începe în octombrie 2023 și va dura 3 luni. Cursul poate fi accesat doar împreună cu programul de acreditare 4×4 Color Consultant ACCELERATOR și se adresează atât consultanților  de imagine, cât și stiliștilor personali sau consilierilor vestimentari, dar și celor care sunt designeri, make-up artist, hair stylist, floral designer, interior designer, content creator sau orice domeniu conex în care se lucrează cu palete cromatice și culoare.

In weekend-ul 16-17 septembrie s-a desfășurat primul modul ACCELERATOR Masterpiece Image Consulting Academy, astfel că prima promoție de absolvenți 4×4 Color Consultant ACCELERATOR deja pot aplica din cunoștințele dobândite. Cursul cuprinde într-o formă condensată: informații ce țin de istoria analizei culorilor, roata culorilor și cum a fost dezvoltată, informații despre cum să identifici subtonurile reci și calde, cele 4 anotimpuri/grupe, ce presupune Sistemul universal de culoare 4X4 – (16 Seasons)™, mesajul pe care îl transmite fiecare culoare, legătura dintre stilul vestimentar și tipologia cromatică, pașii și tehnicile de bază în realizarea Analizei cromatice, dar și cum să selectezi corect și să îmbini culorile potrivite în vestimentație și machiaj. Următorul ACCELERATOR 4×4 Color Consultant va avea loc în februarie 2024, împreună cu noul training pentru Certified Image Consultant.

Continue Reading

Evenimente

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alături de chef Oxana Crețu

Published

on

Restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, anunță un nou concept gastronomic, La Symfleurie, o cină eveniment, ce va avea loc pe 12 și 14 octombrie, de la ora 19:30. În cadrul acesteia, membrii Societății Gastronomice Gramont vor fi delectați de creativitatea culinară a Oxanei Crețu, un apreciat chef român, stabilit în regiunea Bordeaux a Franței. Proprietar al restaurantului INIMA, Oxana este una dintre puținele femei chef, care au fost menționate de către celebrul Ghid Michelin.

„La Gramont, ne propunem să ne lăsăm amprenta pe scena culinară locală. Vrem să oferim un spațiu chefilor creativi, și să ne purtăm oaspeții printr-o serie de călătorii gustative. Ne-a plăcut viziunea gastronomică a Oxanei, această bucătărie lirică, extrem de sensibilă, cu multe accente florale. Ne-a cucerit felul în care combină elemente, culturi, cum aduce împreună ingrediente și rețete din diferite regiuni, de la cele românești, la cele franțuzești și chiar japoneze. Ne bucurăm să o avem alături și să putem prezenta oaspeților noștri acest dialog între culturi.”, a declarat Alexandru Stoian, operator al restaurantului Gramont.

În cadrul celor două cine susținute în București, împreună cu echipa coordonată de chef Valentin Mitea, rezidentul Gramont, chef Oxana Crețu va găti cu flori și plante atent selectate, cu cărnuri bine alese de la cei mai buni producători și cu fructe de mare pe care le lucrează cu delicatețe. Aromele pe care le va aduce în prim-plan sunt rezultatul călătoriilor sale în întreaga lume.

Mai mult, artista care își desenează fiecare preparat pe hârtie, pentru a obține echilibru vizual și cele mai bune asocieri cromatice va surprinde oaspeții Gramont cu farfurii fermecătoare, în care elementele de estetică se vor asocia cu cele olfactive și gustative. “Suntem fascinați de felul în care chef Oxana schițează în caietele sale toate detaliile, de la veselă, la mâncarea propriu-zisă, evidențiind, astfel, că gastronomia este și o artă vizuală. E o tehnică pe care nu am mai întâlnit-o până acum și care se datorează trecutului său de designer și grafician.”, a completat Alexandru Stoian.

Meniul celor două zile va onora moștenirea culturală românească, trecând-o prin filtrul unei artiste culinare, care trăiește de 17 ani în Franța, dar care a călătorit prin întreaga lume. Ca într-o simfonie menită să cucerească și delecteze simțurile, elementul gastronomic va fi acompaniat de opere ale unor reputați artiști români, cum sunt Viorica Pintilie, muzician, și pictori români, ale căror opere vor putea fi admirate la fața locului.

„Sunt extrem de fericită să vin în România. Călătorind prin lume, am ajuns în multe locuri și am gustat multe arome, dar bucuria mea cea mai mare este să gătesc pentru români. Mă inspir din amintirile și reperele mele gastronomice, aducând la masă gusturile și poveștile trăite. În cultura românească, mâncarea este un gest profund de iubire și apreciere. Așa am învățat și așa cred cu tărie: gătitul trebuie să se nască din inimă, transformând amintiri și experiențe în preparate care transmit nu doar savoare, ci și emoție.”, a declarat chef Oxana Crețu.

Prețul pentru cina-eveniment din cadrul restaurantului Gramont este de 820 lei / persoană și include meniul gastronomic și asocierea de vinuri internaționale. Doritorii își pot rezerva locul online, pe www.gramont.ro.

Oxana Crețu, artista vizuală căreia iubitorii de gastronomie îi prevăd o stea Michelin

Ajunsă în Franța la vârsta de 21 de ani, în 2005, după ce a călătorit prin multe țări, Oxana Crețu a studiat Arte Plastice la Bordeaux și a lucrat, ulterior, în design. În 2017, după ce a devenit mamă, tânăra a început să își manifeste creativitatea prin gastronomie, alegând o carieră în domeniu. Astfel, a deschis restaurantul Cromagnon, care s-a transformat, recent, într-un restaurant gastronomic, numit INIMA.

Farfuriile Oxanei sunt foarte atent gândite, de la prezentare, la conținut. De la forma vaselor, la culoarea și textura lor, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. De aceea, unii iubitori de gastronomie din Franța anticipează că va ajunge, în următorii ani, la o stea Michelin.

„Doar 6% dintre chefii reprezentați în prestigiosul Ghid Michelin sunt femei, iar dintre aceștia, un număr și mai mic sunt români. La Gramont, ne-am asumat misiunea de a sprijini și promova talentele, precum Oxana, și de a lucra împreună pentru ca aceasta să fie recunoscută la nivel internațional. Dorim ca Oxana să fie artista culinară care va reprezenta România cu mândrie în Ghidul Michelin.”, a declarat Ruxandra Stoian, operator al restaurantului Gramont.

Despre Gramont

Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri la interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.

Un promotor al gastronomiei fine, Gramont îmbină tehnicile de gătire franțuzești, specifice cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai.

 

Continue Reading

Trending