Connect with us

Inedit

Scrisori caligrafiate manual de Livrez Dragoste vor aduce un zâmbet călătorilor din „metroul lui Moș Crăciun”

Published

on

Livrez Dragoste continuă parteneriatul cu Metrorex și pregătește un nou proiect de suflet pentru bucureșteni: „Scrisori călătoare în metroul lui Moș Crăciun”. Marți, 6 decembrie, începând cu ora 10:00, 250 de scrisori caligrafiate manual vor aduce un zâmbet călătorilor din „metroul lui Moș Crăciun”, organizat de către Metrorex cu ocazia sărbătorilor de iarnă .

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, caligrafia aduce mai aproape emoția

„Livrez Dragoste înseamnă în primul rând emoție. Este povestea pasiunii noastre pentru caligrafie și ne dorim să împărtășim această experiență cu un număr cât mai mare de oameni. Așa s-a născut și parteneriatul cu Metrorex, alături de care am inițiat o serie de proiecte care au adus bucurie călătorilor din metroul bucureștean. Ediția din acest an este specială, pentru că Metrorex a organizat un „metrou al lui Moș Crăciun“, dedicat sabatorilor de iarnă și Livrez Dragoste este parte a acestui demers deosebit. Pregătim, în atelierul nostru de caligrafie, 250 de „scrisori călătoare“, care se vor regăsi în metrou pe 6 decembrie, începând cu ora 10:00. Ne propunem, din nou, să aducem un zâmbet tuturor călătorilor și să le reamintim, într-o formă inedită, despre bucuria și spiritul sărbătorilor de iarnă. Sunt convinsă că vom reuși!“ declară Cristina Dobrescu / Fondator, Livrez Dragoste

Cele 250 de scrisori caligrafiate manual vor ocupa „loc” în „metroul lui Moș Crăciun“, care circulă pe Magistrala 1, cu plecare de la Dristor. Traseul complet include stațiile: Dristor 1 – Mihai Bravu – Timpuri Noi – Piaţa Unirii 1 – Izvor – Eroilor – Grozăveşti – Petrache Poenaru – Crangaşi – Basarab – Gara de Nord 1 – Piaţa Victoriei – Ştefan Cel Mare – Obor – Piaţa Iancului – Piaţa Muncii – Dristor 2.

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, caligrafia, în trecut o formă a exprimării de sine, aduce mai aproape emoția, trăirile răvașelor scrise de mână. Este o punte între poveștile ascunse de cuvinte prin îndoiturile condeiului și accentul pus pe proporție și echilibrul.

__________

LIVREZ DRAGOSTE

T +40 (0) 720 039609

E-mail contact@livrezdragoste.ro

www.livrezdragoste.ro

facebook | instagram

Inedit

Slide, aplicația de dating care promite să depășească Tinder. Ce este și cum se folosește

Published

on

slide, aplicație de dating

Slide, o nouă aplicație mobilă destinată întâlnirilor romantice, își face intrarea pe piața internațională, pregătită să redefinească experiența dating-ului online. Investiția aparține unui grup de trei investitori, unul dintre aceștia este Mugur Frunzetti, cunoscut pentru afacerile sale în mediul online  precum MarketOnline.ro sau francizele Floria.ro și Retargeting.biz.

Ce este aplicația de dating Slide

Slide este dezvoltată de o echipă de specialiști experimentați din România. Condusă de o viziune ambițioasă, promite utilizatorilor din toată lumea o experiență de dating fără precedent. Investiția inițială în Slide pana la lansare este de 500.000 de euro, însă fondatorii vor investi sume suplimentare pentru extinderea la nivel international..

Cu un design modern și o interfață intuitivă, Slide va concura cu jucătorii consacrați precum Tinder și Bumble. Slide se distinge prin inovația pe care o aduce în acest domeniu. Alternativ metodei tradiționale de a glisa în stânga sau în dreapta pentru a exprima interesul, Slide introduce si conceptul de „reels”, inspirat din popularul TikTok. Acest nou element permite utilizatorilor să vadă în timp real videoclipuri din viața partenerilor potențiali, oferind astfel o perspectivă autentică și mai apropiată de realitate. In plus, aplicatia are o componenta de real-time chat intre userii online intr-un moment care isi doresc o conexiune instant.

Suntem conștienți că dating-ul online poate fi uneori o experiență frustrantă și nerealistă. Cu Slide, ne-am propus să schimbăm această percepție, oferind utilizatorilor noștri posibilitatea de a se conecta într-un mod mai autentic și mai potrivit. Români fiind, am decis sa lansam aplicatia pentru prima oara in Romania, unde vom confirma experienta superioara oferita utilizatorilor, ne vom adapta la feedback-ul lor si dupa 2-3 luni vom extinde la nivelul a peste 65 de tari. a declarat Mugur Frunzetti, fondatorul aplicației.

În plus față de inovațiile aduse în ceea ce privește experiența utilizatorului, Slide pune un accent deosebit pe siguranță. Fiind prima aplicație de dating care primește certificare de „safe” de la toate platformele internationale de social media, Slide se angajează să ofere un mediu sigur și lipsit de conținut inadecvat. Prin utilizarea unor mecanisme avansate de verificare, sprijinite de inteligența artificială și de intervenția umană acolo unde este necesară, Slide se asigură că toți utilizatorii săi se bucură de o experiență pozitivă și sigură.

În concluzie, Slide promite să devină un jucător major în industria dating-ului online, aducând cu sine nu doar inovație și tehnologie de vârf, ci și un angajament ferm pentru siguranță și autenticitate. Marius Bodea, CEO Spottier Services, compania care dezvolta si opereaza aplicatia Slide: “Am folosit cateva aplicatii de dating in trecut insa m-a deranjat in special faptul ca userii incarca poze supra editate. Din acest motiv, ne-am decis sa fim diferiti si sa ne concentram pe niste functii ce retin originalitatea utilizatorilot, precum cea de Reels, pe care am transformat-o intr-o noua modalitate de swipe. Userilor le place originalitatea si, cu toate filtrele existente in ziua de astazi, nu mai poti avea incredere ca vei intalni aceeasi persoana din poza. Din proprie experienta o spun, este foarte neplacut sa iesi la un date cu o cineva cunoscut pe Instagram sau intr-o aplicatie de dating, si sa te trezesti cu o persoana total diferita in realitate. Slide insa, pentru ca  poti sa-i vezi si video reels-urile persoanei care iti place, ofera sansa de a vedea continut original, needitat, si chiar un pic de personalitatea userilor, traspusa in miscari si vorbe.

Pentru mai multe informații și pentru a descărca aplicația, vizitați

https://slide.date/

Despre Slide

Slide este o aplicație mobilă de dating care își propune să revoluționeze industria prin inovație și siguranță. Cu un design modern, o interfață intuitivă și funcții inovatoare in dating precum „reels”, Slide promite să ofere utilizatorilor săi o experiență de dating autentică și lipsită de conținut inadecvat. Promisiunea Slide pentru toti utilizatorii sai este “Real People, Real Dating”.

Continue Reading

Inedit

Studiu Ambasada Sustenabilității: Siguranța zilei de mâine – românii așteaptă de la instituțiile statului și politicieni sănătate și bunăstare, muncă decentă și educație de calitate

Published

on

Cu ocazia Zilei Naționale a Sustenabilității, ONG-ul Ambasada Sustenabilității în România a realizat un studiu prin care a explorat cum percep românii siguranța zilei de mâine și cât de valida este sintagma “Sustenabilitatea este siguranța zilei de mâine” prin corelarea nevoilor exprimate de cetățeni cu Obiectivele de Sustenabilitate definite de Națiunile Unite.

Cum văd românii siguranța zilei de mâine

Românii percep siguranța zilei de mâine în termeni de: salarii echitabile, adaptate la prețuri (72%), un sistem de sănătate pe care să te poți baza (71%), stabilitatea locului de muncă/financiară (70%), sănătatea personală și a celor din jur (68%), un sistem de învățământ calitativ, cu profesori bine pregătiți, dotări necesare etc. (60%), fără criminalitate, tâlhari, oameni ai străzii periculoși (57%), o țară puternică din punct de vedere financiar (52%).

Ierarhia temelor de sustenabilitate – urgența pentru siguranța zilei de mâine

În funcție de urgența percepută de către respondenți, cele 8 teme de sustenabilitate abordate în cadrul acestui studiu au înregistrat proporțiile din graficul de mai jos:

Pe primul loc ca urgență pentru siguranța zilei de mâine, se află „Sănătate și bunăstare”, iar aspectele care au cea mai urgentă nevoie de a fi îmbunătățite sunt: accesul și încurajarea pentru analizele periodice gratuite/ la prețuri accesibile, pentru toți oamenii (69%), urmată îndeaproape de infrastructură medicală bine pusă la punct (clădiri renovate și curate, aparatură, toalete, număr de ambulanțe), alături de medicamente accesibile pentru toți oamenii (56%).

Tema care ocupă locul doi este „Muncă decentă și creștere economică”, care are nevoie urgentă de remediere pe următoarele paliere: creșterea salariului minim pe economie (58%), respectarea echilibrului între viață profesională și timp liber (57%), condiții sigure de muncă pentru toată lumea (56%).

Cel de-al treilea loc în  top este ocupat de „Educație de calitate” care înseamnă infrastructură școlară bine pusă la punct, cu școli renovate, dotate cu manuale, calculatoare, săli de sport (59%), pregătire pentru locuri de muncă actuale, de viitor, ancorate în realitate (55%), o programă școlară actualizată, mai puțin stufoasă, mai practică etc. (55%).

Studiul a fost desfășurat cu sprijinul agenției IZI Data ca partener de cercetare și a inclus atât o componentă calitativă (2 focus grupuri desfășurate online, cu participanți femei și bărbați cu vârste între 20 – 30 ani, din mediul urban și rural), cât și cantitativă (1009 chestionare autoadministrate CAWI, reprezentative la nivel național urban-rural, bărbați și femei cu vârsta între 18 și 64 ani, utilizatori de internet, în perioada 13 – 20 octombrie 2023). Rezultatele detaliate ale studiului pot fi consultate la acest link.  

Studiul este o componentă importantă a campaniei de conștientizare „Sustenabilitatea este siguranța zilei de mâine. Nu o putem lăsa în voia sorții”, lansată cu ocazia Zilei Naționale a Sustenabilității, celebrată pe data de 27 octombrie. Campania este realizată de organizația non-profit Ambasada Sustenabilității în România.

În societatea românească, există o teamă de viitor generalizată, cauzată de sentimentul „nesiguranței zilei de mâine”, generat de multiple probleme sistemice. Plecând de la această realitate, campania a fost construită în jurul a opt dintre cele mai stringente subiecte pentru societatea românească actuală: sărăcie, foamete, sănătate și bunăstare, educație de calitate, muncă decentă și creștere economică, reducerea inegalităților, orașe și comunități durabile, acțiune pentru schimbările climatice.

“Astăzi, 27 octombrie, este Ziua Națională a Sustenabilității. Începând cu acest an, Ziua Sustenabilității în România este recunoscută oficial de statul român. Folosim acest prilej pentru a le spune românilor că sustenabilitatea este siguranța zilei de mâine. Cu această ocazie festivă, noi, cei de la Ambasada Sustenabilității în România, împreună cu cetățenii României, le transmitem liderilor formali ai acestei țări care sunt prioritățile din perspectiva românilor în ceea ce privește nevoia de siguranță pentru ziua de mâine. Atât timp cât trăim în frică, construim de pe o zi pe alta și nu reușim să ne asigurăm un viitor sustenabil. O națiune sustenabilă, sănătoasă și prosperă, poate fi construită numai cu predictibilitate și doar având siguranța zilei de mâine”, a declarat Dragoș Tuță, Fondator și Președinte, Ambasada Sustenabilității în România.

Continue Reading

Inedit

O femeie paralizată a reușit să vorbească prin intermediul primului avatar digital din lume

Published

on

Sursa foto: Pexels

O femeie paralizată a reușit să vorbească cu ajutorul unui avatar care funcționează pe baza unei tehnologii care a transformat semnalele creierului în vorbire și expresii faciale. Aparatul folosește electrozi minusculi implantați pe suprafața creierului.

Avatarul digital este una dintre cele mai importante invenții care ar putea revoluționa știința și sistemul medical. Acesta ar putea schimba viața persoanelor cu dizabilități, oferindu-le șansa să comunice și să se facă înțeleși de cei din jur. 

Avatarul digital traduce cuvintele, zâmbetul, încruntarea sau surpriza

Dacă până acum, pacienții au trebuit să se bazeze pe sintetizatoare de vorbire care aveau o viteză de citire extrem de mică și funcționau prin scrierea cuvintelor folosind urmărirea ochilor sau a mișcări faciale mici, făcând imposibilă conversația naturală, avatarul digital transformă rapid activitatea electrică în partea creierului responsabilă de vorbire și mișcările feței. Aceste semnale sunt traduse direct în discursul și expresiile faciale ale unui avatar digital, inclusiv zâmbetul, încruntarea sau surpriza.

„Scopul nostru este de a restabili un mod complet, întruchipat de comunicare, care este într-adevăr cel mai natural mod de a vorbi cu ceilalți”, a declarat profesorul Edward Chang, care a condus lucrările la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), citat de The Guardian. „Aceste progrese ne aduc mult mai aproape de a face din aceasta o soluție reală pentru pacienți.”

Prima pacientă care a testat acest mecanism este Ann, o femeie de 47 de ani care este grav paralizată din cauza unui accident vascular cerebral suferit în urmă cu mai bine de 18 ani. Ea nu poate vorbi sau tasta și comunică în mod normal folosind tehnologia de urmărire a mișcărilor, care îi permite să selecteze încet literele cu până la 14 cuvinte pe minut. 

Cum funcționează avatarul digital

Avatarul funcționează prin implantarea unui dreptunghi subțire ca o hârtie de 253 de electrozi pe suprafața creierului, peste o regiune critică pentru vorbire. Electrozii interceptează semnalele creierului care, dacă nu ar fi fost accidentul vascular cerebral, ar fi controlat mușchii din limbă, maxilar, laringe și față.

După implantare, Ann a lucrat cu echipa pentru a antrena algoritmul AI al sistemului astfel încât să detecteze semnalele unice ale creierului pentru diferite sunete de vorbire prin repetarea a diferite fraze în mod repetat.

Computerul a învățat 39 de sunete distincte și a fost folosit un model de limbaj în stil Chat GPT pentru a traduce semnalele în propoziții.

Tehnologia este încă în faza de testare și are anumite erori. Aceasta a decodat incorect cuvintele în 28% din timp într-un test care a implicat mai mult de 500 de fraze și a generat un raport cu o rată de 78 de cuvinte pe minut, comparativ cu 110-150 de cuvinte rostite de obicei într-o conversație naturală.

Totuși, oamenii de știință sunt optimiști și spun că cele mai recente progrese în materie de precizie, viteză și sofisticare sugerează că tehnologia este acum într-un punct în care poate fi cu adevărat utilă pacienților. 

Continue Reading

Trending