Cel mai nou lungmetraj animat de la Disney călătorește adânc într-un tărâm neexplorat și inșelător, unde creaturi fantastice îi așteaptă pe legendarii Clades, o familie de exploratori ale căror neînțelegeri amenință distrugerea celei mai recente misiuni și – de departe – cea mai importantă.
Filmul îl are în rolul principal pe Jake Gyllenhaal (vocea Exploratorului Clade), iar pe afiş regăsim alte nume celebre, inclusiv regizorul Don Hall (cunoscut pentru filmele: Big Hero 6, Raya and the Last Dragon) și co-regizorul și scriitorul Qui Nguyen (co-scenaristul filmului Raya).
Aşa cum ne-am obişnuit, decorurile uluitoare pentru filmele de la Walt Disney Animation Studios deschid uşa către locuri văzute doar în imaginația noastră – de la Zootropolis la San Fransokyo sau de la Kumandra la Corona. Dar nicio lume până acum nu a fost atât de minunat de ciudată. De data aceasta „Lumea ciudată”este plasată într-o lume vastă, ascunsă, subterană, în care ne așteaptă creaturi bizare, tot felul de pericole care se profilează și, mai ales, aspecte necunoscute.
Aventura originală plină de acțiune prezintă o familie legendară de exploratori, Clade, în timp ce încearcă să navigheze pe un tărâm nou și inșelător , alături de un echipaj pestriț care include o pată răutăcioasă, un câine cu trei picioare și o grămadă de creaturi bizare. Această lume extrem de ciudată este de fapt o alegorie pentru Planeta Pământ, spune regizorul Don Hall. „Cum a început totul? A trebuit doar să mă gândesc la fiii mei și la lumea pe care o vor moșteni”, spune el. „Cum este ea diferită de ceea ce am moștenit de la tatăl meu?”
Relaţia tată-fiu
Hall s-a aplecat asupra ideii de tați și fii şi relaţia dintre ei, faptul că ei nu văd întotdeauna lumea la fel. „Eu și tatăl meu avem o relație grozavă”, spune el. „Este fermier și am crescut ajutându-l. Dar când aveam 14 ani, totul s-a schimbat. Dintr-o dată, plantam și făceam mai multe lucruri pe care pur și simplu nu voiam să le fac. (…) Mi-am amintit mereu momentul acela și m-am gândit că ar fi interesant să explorez relațiile tată – fiu și tipul de așteptări pe care le avem de la copiii noștri – intenționat sau neintenționat.”
În esență, „Strange World / O lume ciudată” este o poveste despre familie, în special trei generații care își caută fiecare locul în lume. Exploratorul Clade este un om de familie genial – care, în adolescență, a descoperit o sursă de energie bazată pe plante care a schimbat lumea. El a construit o afacere de succes din creșterea, recoltarea și distribuirea recoltei alături de soția și fiul său.
Tatăl lui Searcher (Exploratorul), Jaeger, și-a propus la o vârstă fragedă să fie genul din care sunt făcute legendele despre exploratori. O statuie din oraș confirmă că și-a atins acest scop, dar, nimeni nu a mai auzit de el de zeci de ani, după ce a dispărut subit în timpul unei expediții.
Fiul lui Searcher, Ethan, este un tânăr fericit, în vârstă de 16 ani, cu un mare simț al umorului și o etică decentă a muncii (pentru un adolescent). Ethan ajută la fermă, dar nu este sigur că vrea să calce pe urmele tatălui său. Cei trei Clade sunt atât de diferiţi, încât diferenţele par a-i dezbina – și, în același timp, au mai multe în comun decât este dispus să admită oricare dintre ei.
Co-regizorul și scriitorul Qui Nguyen își amintește conversațiile timpurii cu Hall. „Ceea ce m-a atras a fost când mi-a spus că este vorba despre tați și fii”, spune Nguyen. „Sunt și tată a doi copii și am simțit că tocmai aceasta este povestea de care aveam nevoie şi pe care voiam să o spun”.
„Empatizăm cu Jaeger și Searcher când vine vorba de copiii noștri”, mai spune Nguyen.
Producătorul Roy Conli spune că dinamica dintre personaje este, de fapt, miezul poveștii. „Relațiile tată-fiu sunt atât de frumoase și atât de pline în același timp”, spune el. „Am venit de la teatru. Piesa mea preferată în copilărie a fost «Moartea unui comis voiajor», care este o poveste clasică tată-fiu. Eu și tatăl meu am avut o relație extraordinară. Am crezut că este Superman până la 15 ani, când mi-am dat seama că nu este Superman. Am avut 10 ani buni de luptă prin care, din fericire, am trecut. Era un tip uimitor și acea relație tată-fiu este cu adevărat specială: este fenomenală și universală. Cred că tații își împing fiii; fiii își resping părinții și apoi, în cele din urmă, îşi revin cu toţii.”
„Strange World / O lume ciudată” este o aventură originală plină de acțiune, în spiritul romanelor pulp (de consum, ieftine). „Întotdeauna mi-au plăcut poveștile mari de aventură”, spune Hall, „genul de poveste de aventură în care exploratorii găsesc o lume ascunsă care până acum nu era cunoscută lor sau oricui altcuiva. Și asta merge înapoi atât de departe, la sfârșitul anilor 1800, începutul anilor 1900 – Jules Verne, H.G. Wells, Sir Arthur Conan Doyle. Am vrut să evoc ideea aceasta în film.”
Marea aventură din povestea familiei Clade începe atunci când președintele Avalonia, Callisto Mal, apare la ferma lui Searcher (Exploratorul) – spre surprinderea lui și a soției sale, Meridian. El aduce veşti proaste: pando – planta revoluționară pe care Searcher a descoperit-o cu ani în urmă – are probleme și toți sunt în pericol grav. Trebuie să meargă la sursă, oriunde ar fi aceasta, pentru a-și da seama cum să o salveze.
Conli spune: „Adesea mă gândesc că pando a afectat Avalonia în același mod în care apariția electricității a afectat lumea noastră. Dacă te uiți la anii 1880 și apoi la anii 1930, era o lume complet diferită, electricitatea a fost o forță fenomenală. Când ei descoperă că planta este în pericol, asta determină acțiunea filmului. Pando devine motivul expediției care îl conduce pe Searcher înapoi la tatăl său, Jaeger, care a fost dispărut de mulți ani.”
SINOPSIS:
Disney descrie noul film ca pe o poveste care „călătorește adânc într-un tărâm neexplorat și inselator, unde creaturi fantastice îi așteaptă pe legendarii Clades, o familie de exploratori ale căror neînțelegeri amenință distrugerea celei mai recente misiuni și – de departe – cea mai importantă.”
Filmul îl are în rolul principal pe Jake Gyllenhaal (vocea Exploratorului Clade), iar printre voci regăsim alte nume celebre ca Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Alan Tudyk, Lucy Liu, Gabrielle Union, Jaboukie Young-White. Filmul este regizat de Don Hall, alături de Qui Nguyen.
Filmul va avea avan-premiera în cinematografe pe 24 noiembrie 2022 (premiera in data de 25 noiembrie), fiind distribuit în România de Forum Film.
Paștele devine și mai special atunci când e petrecut alături de cei dragi, împărtășind povești care inspiră, emoționează și surprind. Fie că ai în plan o seară relaxantă cu prietenii, o dimineață leneșă în familie sau o porție de aventură pe canapea, pe Disney+ găsești o selecție generoasă de filme, seriale, documentare și animații potrivite pentru toate gusturile – perfecte pentru mini vacanță de Paște.
Aventură cât cuprinde
Fanii filmelor de aventura și mistere pot urmări blockbustere spectaculoase precum Indiana Jones – Cadranul Destinului, fascinanta serie Pirații din Caraibe, cu o distribuție memorabilă șicu un total de 82 de premii de-a lungul celor cinci filme lansate sau noul serial Marvel Television Daredevil: Renașterea.
Cei pasionați de lumi fantastice pot călători în regatul magic din „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”, o poveste atemporală despre curaj și sacrificiu, sau pot redescoperi orașul fascinant din „Zootropolis”, unde o iepurașă polițist și o vulpe formează un duo neașteptat. De asemenea, puteți păși în lumea jocurilor online cu producția Eliberează-l pe Guy cu Ryan Reynolds în rolul principal.
Producții pentru întreaga familie
Paștele este o sărbătoare a emoțiilor, a bucuriei, iar timpul petrecut cu copiii este foarte prețios. Lasă, așadar, magia poveștilor să aducă zâmbete, lecții și bucurie în sufletul întregii familii cu producții emblematice precum: Ratatouille, noile povești epice de animație, Mufasa: Regele Leu, cu vizionări record încă de la lansarea încinema și Vaiana 2, care a doborât recordul mondial de încasări în primul weekend de lansare în cinematografice.Sau noul serial original de la Pixar, Câștigi sau Pierzi, care explorează nu doar lumea sportivă, ci și complexitatea relațiilor interpersonale, oferind o viziune unică și profundă asupra a ceea ce înseamnă să câștigi sau să pierzi, nu doar pe teren, ci și în viață.
De asemenea, cei mici pot urmări producții clasice, emoționante, cu conținut specific pentru perioda Pascală: Winnie de Pluș – O primăvară cu Roo sau Ice Age: The Great Egg-Scapade, în care turma noastră preferată din Epoca de Gheață se angajează într-o misiune curajoasa de salvare care devine prima vânătoare de ouă din lume.
Noutăți de sezon și titluri originale
Primăvara acestui an aduce și o serie de noutăți în platformă, filme, documentare și seriale captivante din toate genurile: cel de-al doilea sezon din serialul Star Wars: Andor, ce va avea premiera pe 23 aprilie, Secretele Pinguinilor de la National Geographic, narată de Blake Lively și produsă de James Cameron disponibil din 22 aprilie, chiar la timp pentru a celebra Ziua Pământului. În plus, sunt recent lansate pe platformă: „Animale de companie”, un documentar simpatic și educativ despre legăturile extraordinare dintre oameni și animalele lor de companie și serialul Copilul Răpit, o dramă emoționantă ce spune povestea unei familii care trece prin situații greu de imaginat.
Așadar, fie că este vorba despre seriale, comedii, documentare, drame, aventuri fantastice, povești cu tâlc sau animații pline de lecții educative, filmele vizionate împreună creează clipe de conectare autentică. Iar pe Disney+ găsești producții pentru toate gusturile.
Colaborarea muzicală a momentului, chiar în pragul sărbătorilor de Paște, vine de la MIKI și Mahala Rai Banda. Artiștii sunt bucuroși să prezinte iubitorilor de muzică bună o piesă simpatică, cu un vibe de party și voie bună, “Așa a fost să fie”.
O producție MusicLOver, o colaborare inițiată de Sergiu Stoiadin de la La Casa Del Flow Vision și un videoclip plin de culoare care poartă semnătura lui Silviu Mîndroc. MIKI este extrem de încântată de această colaborare și de piesa nouă, plină de energie.
“M-am întâlnit cu băieții la un eveniment pe care l-am avut împreună, unde am cântat și eu și ei și mi-a plăcut foarte mult energia lor de show. Eu aveam o asemenea piesă, de party, de mare energie, pe care o scrisesem împreună cu Andy Any1 și o pregăteam pentru următorul single și atunci mi-a venit ideea să o fac împreună cu ei. Le-am propus, ei au fost drăguți și au acceptat, le-a plăcut și lor piesa și restul e istorie. Așa a fost să fie…”, povestește MIKI despre cum a luat naștere aceast proiect frumos. Mai mult decât atât, artista și solistul piesei Mahala Rai Banda au fost chiar și vecini de bloc în copilărie.
“Cu solistul trupei Mahala Rai Banda am fost vecini de bloc de când eram mici! Făceam spectacole prin spatele blocului! El cânta și cu chitara! “Așa a fost să fie “ să ne revedem după atâția ani!”, a mai adăugat MIKI, încântată de revederea cu trupa Mahala Rai Banda, care a fost una de bun augur.
De altfel, și băieții de la Mahala Rai Banda au numai cuvinte de laudă despre această colaborare.
“Ne-am întâlnit cu Miki la un eveniment privat (corporate) pe care l-am avut împreună și i-a plăcut foarte mult energia noastră de show. Sergiu Stoiadin ne-a spus că are o piesă, de party, de mare energie, pe care vrea să o facă cu noi și Miki și atunci i-a venit ideea acestei colaborări, “Așa a fost să fie…”. Miki și cu solistul nostru, Daniel Crețu, se cunosc din copilărie, au fost vecini de bloc în Berceni. La fel…“Așa a fost să fie!”. Toate premizele unei colaborări de succes au fost îndeplinite: conexiune, chimie și multă energie! “Așa a fost să fie!””, ne-au mărturisit și băieții de la Mahala Rai Banda.
„The Amateur”/„Amatorul”, noua producție marca 20th Century Studios, își face apariția în cinematografele românești pe 11 aprilie, cu avanpremiere începând din 9 aprilie, în formatele 2D, IMAX și Dolby Atmos, cu subtitrare în limba română.
Avându-l pe Rami Malek, laureat al premiului Oscar („Mr. Robot”, „Bohemian Rhapsody”), în rol principal, filmul este un thriller de spionaj captivant, în care pierderea și dorința de răzbunare se împletesc într-o poveste tensionată, plină de suspans.
Inteligența devine arma supremă
Filmul spune povestea lui Charlie Heller (Rami Malek), un criptograf CIA extrem de inteligent și introvertit, a cărui viață este zdruncinată de moartea soției sale într-un atac terorist, la Londra. Marcat de durere și dezamăgit de ineficiența agenției în rezolvarea cazului, Heller pornește pe cont propriu într-o misiune aparent imposibilă, în care descoperă rapid o lume a conspirațiilor și amenințărilor ascunse. Alături de el vor lua parte la acțiune un colonel dur, retras din CIA, care se ocupă de pregătirea agenților de teren, dar și un hacker care îl pune în fața unor dileme morale complexe. Linia dintre aliați și dușmani este însă, extrem de fluidă, iar încrederea devine o resursă prețioasă.
Regizat de James Hawes („Slow Horses”) și produs de Hutch Parker („Logan”) și Dan Wilson („Patriot’s Day”), alături de Rami Malek și Joel B. Michaels („After the Wedding”), filmul are un scenariu bazat pe romanul lui Robert Littell, semnat de Ken Nolan („Black Hawk Down”) și Gary Spinelli („American Made”).
Din distribuție fac parte actori de renume, precum Laurence Fishburne („The Matrix”), Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”), Caitríona Balfe („Belfast”), Jon Bernthal („Ford v Ferrari”), Michael Stuhlbarg („Call Me by Your Name”), Holt McCallany („The Iron Claw”), Danny Sapani („Black Panther”), Julianne Nicholson („Blonde”) și Adrian Martinez („Renfield”).
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.