Connect with us

Business

Interviu cu Radu Turcescu, consultant strategic de PR, specializat în comunicarea de criză. Cum a scos cele mai mari companii de pe piața din România din crizele de imagine

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui.

Published

on

Radu Turcescu a fost actorul principal în rezolvarea unora dintre cele mai răsunătoare crize de imagine ale unor firme extrem de cunoscute de pe piața din România. Jucători activi, comercianți și antreprenori de renume au trecut prin situații delicate, dificil de gestionat, după ce au fost ținta unor campanii de dezinformare și denigrare pe care nu le-au anticipat.

Cu o experiență vastă în comunicarea de criză, i-a fost ușor să identifice atât cauza, cât și drumul pe care trebuie să meargă firmele, care nu au reușit să gestioneze și nici să anticipeze posibilele blocaje prin care pot trece. Totul pornind de la comunicare. În cele mai multe situații descoperite de-a lungul timpului de către specialist, crizele au pornit de la un pion, care prin comunicarea sa și-a atins scopul, influențând comportamentul și starea mentală a unui grup de oameni, care pentru firme se traduce ca public țintă. 

Criza s-a adâncit și a luat naștere acolo unde companiile/firmele/antreprenorii nu au înțeles efectul produs de comunicare, în timp ce competitorii au obținut rezultatul scontat. În acest demers este important de analizat dacă la final, actul de comunicare a fost un “succes” în procesul său, având în vedere o acțiune diferită a subiectului.

Și cele mai mult crize au dus fix în acel punct, ne spune Radu Turcescu: “Publicul a fost influențat de situația nefavorabilă care i se atribuia unei companii și atunci intervine aplicarea managementului de criză. Trebuie să pornești de la fricile publicului, să cauți soluții pentru a-ți îmbunătăți relația și să comunici, asta dacă te afli în miezul unei crize de imagine pe care nu ai anticipat-o”. 

 

Anticiparea crizelor încă de la nașterea companiei sau cât mai curând este cheia rezolvării problemelor de imagine

Mulți se întreabă ce ar fi putut schimba să nu ajungă într-o situație care cere extrem de mult efort, energie și resurse, care costă enorm pentru o firmă, fie ea mică sau mare. De la Radu Turcescu aflăm că “anticiparea crizelor încă de la nașterea companiei este cheia rezolvării problemelor de imagine. Orice firmă are nevoie de consultanță și de crearea unei strategii de criză încă de la formarea ei sau cât mai curând. Doar un specialist în Crisis Management poate prin cercetare să identifice vulnerabilitățile și să găsească punctele unde o firmă poate fi atacată și astfel să prevină situații și să pregătească o campanie puternică prin care să iasă victorios”, spune el.

Care este principala vulnerabilitate a oricărei companii?

Majoritatea afacerilor au început să-și lărgească businessul și să activeze în zona rețelelor de socializare, bazându-și dezvoltarea sustenabilă pe calitatea relațiilor pe care reușesc să le construiască în mediul online, iar acolo este și principala vulnerabilitate ne spune Radu Turcescu: “În cele mai multe cazuri, o criză pornește de la un comunicat ce acaparează mediul online, presa și televiziunea. Dacă lași subiectul să înainteze în aceste medii, riști să ieși cu greu, dacă nu ai o reacție promptă, bazată pe adevărul tău”.

“Dacă lași subiectul să ia amploare asistăm la tehnica bulgărelui de zăpadă! E importantă pregătirea pentru a nu lăsa să alunece subiectul până acolo unde bulgărele devine tot mai mare. Oamenii se uită la cei care vorbesc, nu care tac, de aceea este importantă reacția imediată, iar pentru a avea o primă poziție cât mai repede și bună – în cazul în care o companie sau un antreprenor trece printr-o criză – pregătirea pentru o astfel de situație este cheia de a rezolva mai mult de jumătate din problemăAdevărul tău nu contează, dacă nu este știut și nu ajunge la publicul tău. Am rezolvat crize pentru companii ce nu aveau problemele de care erau acuzate, ci au fost prada dezinformării din partea competitorilor și am creat o strategie pentru ieșirea din criză cu succes.”, spune Radu Turcescu.

Crizele de somon și gheață rezolvate de Radu Turcescu, consultant strategic de PR, specializat în comunicarea de criză, consultant politic și sociolog

Radu Turcescu, consultant strategic de PR (specializat în Crisis Management), consultant politic și sociolog, a pornit prin cercetare, analizând situația factorilor externi și interni având în vedere istoricul și parcursul firmelor care s-au confruntat cu situații de criză.

Care sunt cele mai răsunătoare crize pe care le-ați rezolvat?

“M-am ocupat de criză pe partea de piață pentru un client producător de gheață. Ei bine, el a avut probleme după ce a fost remis un comunicat prin care publicul și retailerii erau informați că producătorul de la care primesc/cumpără gheață folosește pentru producție un loc neconform standardelor de sănătate și nu respectă, practic, niciun fel de norme. În urma acestei crize, clientul meu a pierdut la momentul respectiv foarte mulți bani pentru că a fost nevoit să renunțe la tot chiar într-o perioadă prolifică, vara, având interdicție să producă din partea autorităților statului, care s-au sesizat. Însă, producătorul nu avea nicio problemă în urma cercetărilor făcute. Totul a pornit de la un comunicat ce nu se baza pe fapte reale, ci făcea parte dintr-o strategie de denigrare și totodată dezinformare. A fost victima unor competitori și el a intrat în criză de imagine, fiind și cel care acapara piața la acel moment. El vindea produse marilor comercianți de pe piață”.

“Se întâmplă un lucru foarte interesant într-o criză.… Când subiectul este fierbinte este foarte multă panică în companie. Sună foarte multă telefoanele, sună parteneri, clienți etc. Dacă nu ai mai trecut prin asta, de principiu nu știi ce să faci pentru că presiunea este uriașă. Cele mai importante crize pe care le-am rezolvat au izbucnit în zile precum cele de sfârșit de săptămână și zile libere de la stat, atunci când companiile erau lipsite de instrumente care le-ar fi ajutat să comunice în favoarea lor. Eu am acționat fix în momentul în care companiile nu au reușit să comunice prin instrumentele presei și să aibă un drept la replică și nu se lucra la capacitate maximă”, spune Radu Turcescu. “Oferind consultanță și inclus un program de leadership am învățat conducătorul companiei să păstreze echilibrul în interior și să aplaneze conflictul cu angajații, dar și cu retailerii, ca mai apoi să cercetez cauza și să aflu în cele din urmă cine este actorul care a provocat criza. Clientul nu a dorit să vorbească publicului, ci să rezolve criza cu retailerii. Am dezvoltat un plan de comunicare și o strategie care a dus la soluționarea crizei apelând la toate mijloacele posibile. Clientul a ieșit din criză!”, povestește Radu Turcescu.

Alte crize cu răsunet au fost cele legate de somon. Pe deoparte o criză pornită de la un produs de hering cu aromă de somon și somon cu listeria, aflăm în cele ce urmează de la Radu Turcescu.

“În cazul somnului cu listeria lotul a fost retras în 24 de ore după verificările ANPC. Punând strategia cap la cap, ca și comunicare publică au fost prezentate dovezi care să ateste faptul că nu pleacă de la firmă somonul cu listeria. Am arătat pas cu pas cum se face igienizarea în, cum se fac verificările și la cât timp, astfel încât să se înțeleagă în mod clar că nu este vorba de o eroare din mijlocul firmei. M-am folosit de toate mijloacele posibile – presă, social media, comunicare și confruntare. Toată treaba în Crisis Management este să ieși repede din criză, dacă începi să te cerți cu terți ai o mică problemă. În acel moment tu ai deja un război cu oamenii care cred că le vinzi somon cu listeria, dacă te cerți și cu furnizorul sau cu cineva care are legătură cu firma ta, riști să pierzi pe mai multe părți, de aceea am creat o strategie complexă de ieșire din criză fără a ataca public pe cineva”, mai povestește Radu Turcescu.

“Strategia mea este să nu expun persoanele din interiorul companiei” – Radu Turcescu

“Am cercetat de fiecare dată cauza, am analizat opinia publică și strategia mea este să nu expun persoanele din interiorul companiei. Legat de opinia publică, în soluționarea crizelor am analizat de ce este neîncredere și am privit-o într-un context, aici intervine, practic, partea de sociologie. Trebuie să pornești de la fricile publicului și să le calmezi!”

O altă criză a fost cea legată de un produs Hering cu aromă de somon. “Criza a pornit de la ambalaj și de la nume care era scris jumătate în română, jumătate în olandeză. În urma unei cercetări, inspectorii ANPC au depistat acest produs și clientul meu a fost acuzat că vinde hering în ambalaj de somon din cauză că pe o parte a ambalajului scris somon – și hering în olandeză –  iar la ingrediente era hering Autoritățile statului au dat un comunicat, preluat ulterior de canalele media și s-a declanșat criza. Disensiunea a pornit de la numele aflat pe ambalaj. Compania a avut probleme cu listarea în marile supermarketuri din România. A fost destul de serioasă problema. Eu am acționat la momentul potrivit și printr-o strategie bine pusă la punct am reușit să le comunicăm atât retailerilor, cât și clienților de unde a pornit neînțelegerea. Evident, criza a fost soluționată”, povestește Radu Turcescu.

Cât de importantă este pregătirea și anticiparea crizelor?

“Problema cu pregătirea pentru criză vine din următorul aspect. Majoritatea liderilor de companie din România, că vorbim de multinaționale, că vorbim de mediul antreprenorial, nu recunosc că sunt în criză. Nu-și dau seama că trec prin asta și de cele mai multe ori pleacă de la percepția dacă nu am făcut nimic, nu are rost să comunic, dar adevărul nu contează, dacă nu este auzit! Adevărul tău dacă nu ajunge la oameni, vor fi crezute faptele de care ești acuzat. Oamenii se uită la cei care vorbesc și atât timp cât tu nu spui nimic, ai o problemă!”, spune Radu Turcescu.

Licențiat în Marketing la Academia de Studii Economice din București (ASE), cu studii de masterat în Cercetări de Marketing în cadrul aceleași facultăți, Radu Turcescu vine în sprijinul companiilor și a antreprenorilor cu o viziune proaspătă în ceea ce privește comunicarea de criză. Pregătirea profesională de-a lungul timpului a continuat cu încă un masterat în Sociologie, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA), iar în prezent este doctorand în Sociologie în cadrul SNSPA, ducând la un nivel superior aprofundarea comunicării, psihologia organizațională și strategiile de comunicare în masă.

Contact

Site: https://raduturcescu.ro/

Email: turcescu_radu@me.com

Facebook: https://www.facebook.com/radu.turcescu22

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/raduturcescu

Instagram: radu_turcescu

Bani si afaceri

Diana Bianca: Drumul către echilibru și reinventare

Published

on

Au fost ani în care numele Dianei Bianca era sinonim cu rafinamentul și prezența discret elegantă de pe micile ecrane. O figură calmă, dar fermă, cu un discurs mereu ponderat și o energie care transmitea stabilitate, într-o lume a mass-mediei adesea dominată de efemer și superficial.

Astăzi, Diana a ales un altfel de drum. Un drum cu mai puține camere de filmat și mai multă introspecție. Un drum pe care l-a parcurs nu ca o fugă de ceva, ci ca o apropiere sinceră de sine.

„În viață, ai perioade de creștere și perioade de liniște, de așezare. Ambele sunt necesare, trebuie acceptate și trăite plenar. Eu mereu am luat lucrurile așa cum au venit și am încercat să mă bucur de ele, să găsesc bucățica aceea de frumos care să-mi aducă pace, alinare și bucurie”, mărturisește Diana.

Retragerea ei din televiziune nu a fost o ruptură, ci o continuitate firească. De fapt, puțini știu că parcursul ei profesional nu a început în fața camerelor, ci în mediul de business. Antreprenoriatul a fost mereu parte din viața ei, chiar și atunci când lumina reflectoarelor o încadra în tiparele unei cariere publice. Astfel, tranziția nu a fost un salt în necunoscut, ci o reîntoarcere la un teren familiar, dar explorat acum cu o altă maturitate.

Schimbarea a venit la pachet cu liniște. Nu o liniște goală, ci una plină de sens. Cu mai puțină agitație, dar cu mai multă esență. Lumea media, cu tot farmecul și pulsul ei rapid, are și un revers: presiunea, relațiile de fațadă, uzura emoțională. Diana a simțit toate acestea, le-a înțeles și le-a integrat în propriul proces de creștere.

A ales să încetinească – o decizie pe care mulți o evită, de teamă că vor pierde teren. Dar pentru ea, încetinirea a însemnat câștig. A redescoperit timpul de calitate alături de familie, a putut să-și asculte gândurile și să-și regândească direcțiile. Nu a fost un „stop”, ci un „recalculează traseul” profund, autentic.

„Am înțeles că nu lucrurile materiale, nu lucrurile mari aduc fericirea – în definitiv, dormim pe o pernă și mâncăm dintr-o farfurie. Contează liniștea și starea de bine pe care le avem făcând lucrurile astea.”

În lumea antreprenorială, Diana și-a găsit un nou tip de provocare – una care îi solicită gândirea strategică, răbdarea, capacitatea de adaptare și, poate cel mai important, curajul de a crea și a construi. Spre deosebire de ritmul alert și aparent imprevizibil al televiziunii, businessul i-a oferit un cadru în care a putut canaliza ideile pe termen lung. A investit în oameni, în concepte, în visuri bine ancorate în realitate. Și a înțeles că leadershipul adevărat pornește din autenticitate și încredere.

„Am învățat că, pe măsură ce urci – în afaceri, în profesie, social – cu atât viața devine mai complicată, mai plină de stres, de griji, de nopți nedormite. În plus, apare invidia din partea anumitor persoane, invidie pe care eu nu am înțeles-o niciodată. În definitiv, ele nu au împărțit cu tine tensiunea anumitor momente, riscul, pierderile… De ce te-ar invidia? E o cheltuială inutilă de energie.”

„Eu nu am invidiat niciodată pe nimeni. Părinții mei m-au învățat de mică faptul că mereu vor fi oameni care vor avea mai mult ca mine și oameni care vor avea mai puțin. Și înțelegând tabloul amplu, invidia nu-și mai are locul. Ceea ce îți rămâne în suflet este empatia pentru cei care au mai puțin și admirația pentru cei ce au reușit mai mult. Pentru că niciodată nu este ușor, doar pare. Totul este frumos atunci când privești de la distanță.”

Din experiența acumulată în media a păstrat ceva esențial: viziunea de ansamblu. Fiecare proiect, fie că se desfășura într-un studio TV sau într-o sală de ședințe, începea cu o idee, continua cu un plan și se materializa prin muncă atentă și dedicare. Televiziunea i-a antrenat disciplina și capacitatea de a rămâne fidelă unui scop clar, chiar și în fața incertitudinilor.

Dar dincolo de tot ce a realizat profesional, cea mai profundă transformare a fost una interioară. Diana nu mai caută validare. Nu mai simte nevoia de a demonstra. Se bucură de ceea ce este și de ce a devenit. Își poartă cu mândrie vulnerabilitățile, fără a le ascunde, și își lasă emoțiile să fie ghid, nu obstacol.

În unele dimineți, recunoaște că îi lipsește emoția directului, magia momentelor în care un interviu reușea să miște ceva în sufletul cuiva de dincolo de ecran. Îi lipsesc oamenii frumoși care aveau povești de spus și bucuria de a aduce speranță prin cuvinte. Dar știe că impactul poate exista și altfel – poate fi tăcut, discret, dar la fel de profund.

„Nu spun că mă voi retrage pe vârful unui munte și voi trăi acolo, în solitudine. Voi continua să îmi dezvolt partea profesională, voi încerca să cresc, dar cu grijă pentru sufletul meu și pentru ceea ce toți sacrificăm, în goana spre împliniri iluzorii – timp pentru familie, pentru lucrurile simple și pline de sens.”

Diana Bianca nu a renunțat la dorința de a inspira. Doar că, acum, o face altfel. Din culise. Cu mai puțin zgomot și cu mai multă profunzime. Cu o voce caldă, dar clară. Cu lecții adunate din experiențe care au modelat-o.

„Viața e minunată, nu trebuie decât să ne oprim din alergat, să respirăm adânc și să o trăim. Pentru că vom clipi din gene și va trece. Să știm măcar că am trăit-o frumos!”

Continue Reading

Evenimente

GALA ATYPIC BEAUTY 2025

Published

on

Asociația Open Your Heart are plăcerea de a vă invita la Gala Atypic Beauty 2025, ediția cu numărul 48, un eveniment cu impact major în promovarea incluziunii sociale și a respectului pentru diversitate.

Evenimentul va avea loc joi, 12 iunie, începând cu ora 19:00, la Palatul Parlamentului și marchează Campania Națională de Conștientizare Atypic Beauty – o pledoarie pentru incluziune, demnitate și respect.

Un concept unic în România

Gala Atypic Beauty aduce în atenția publicului un concept inedit, cu un puternic impact emoțional. Anul acesta, evenimentul trece printr-o transformare importantă: modelele în scaun rulant vor defila alături de manechine profesioniste.

Invitat special: Cătălin Botezatu

Modelele în scaun rulant și manechinele profesioniste vor prezenta publicului creațiile semnate de Cătălin Botezatu, iar în cadrul aceluiași eveniment, designerul va susține și un fashion show propriu, oferind astfel publicului două prezentări de modă distincte și complementare.
Cunoscut pentru viziunea sa îndrăzneață și pentru susținerea constantă a diversității în modă, Cătălin Botezatu va aduce în fața publicului creații ce îmbină eleganța cu mesajul social, contribuind la conturarea unei seri memorabile.

“Frumusețea e în noi, nu în aparențe!”

Acesta este mesajul care stă la baza proiectului. Modelele Atypic Beauty sunt exemple de curaj, perseverență și succes: persoane care, în ciuda dizabilităților, și-au construit cariere, au întemeiat familii și contribuie activ în comunitate.

O seară a solidarității și schimbării de mentalitate

Pe podium vor urca 11 modele în scaun rulant, iar alături de ele vor fi și personalități publice care vor transmite mesaje despre frumusețea autentică, incluziune și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități:
Elisabeta Lipă, Carla Tănăsie, Ioana Ginghină, Loredana Corchiş, Antonia Fudulu și Iusti Fudulu.

O inițiativă cu tradiție

Gala Atypic Beauty este organizată anual, începând din 2013, în București și în alte orașe ale țării, și are ca scop promovarea unei imagini demne a persoanelor cu dizabilități. Proiectul este inițiat și coordonat de Magda Coman, fondatoarea Asociației Open Your Heart, ea însăși un exemplu de determinare și implicare.

Amfitrionul serii va fi Cosmina Păsărin, care susține proiectul încă de la prima ediție și contribuie constant la promovarea valorilor acestuia. Alexandra Violin și Carla Burada vor susține mai multe momente artistice.

Detalii acces:
Intrarea este gratuită.

Accesul publicului se va face pe baza actului de identitate, începând cu ora 18:30, la intrarea dinspre Parcul Izvor.

Ușile se închid la ora 19:00, motiv pentru care rugăm participanții să ajungă din timp, ținând cont de verificările de securitate necesare.

Vă așteptăm cu bucurie, emoție și recunoștință, pentru a celebra împreună frumusețea interioară, curajul, și forța de a transforma obstacolele în reușite.

Continue Reading

Business

Melania Pop, International Work Finder: Lipsa forței de muncă este una dintre cele mai mari provocări în sectorul logistic

Published

on

De mai bine de 8 ani, International Work Finder sprijină companiile din România în accesarea forței de muncă non-UE, având în portofoliu peste 20.000 de angajați plasați cu succes. Pe parcursul acestei perioade, nevoia de personal a crescut constant, în special în sectoarele curierat și e-commerce, unde viteza și precizia joacă un rol esențial în buna desfășurare a activității. Melania Pop, Managing Partner International Work Finder, ne-a oferit o perspectivă detaliată asupra acestei industrii și provocărilor ei.

În contextul internaționalizării accelerate a companiilor de curierat și e-commerce, cum poate fi susținută operațional această expansiune din perspectiva forței de muncă?

International Work Finder este de peste 8 ani pe piață și, în tot acest timp, am adus peste 20.000 de angajați non-UE în România, pentru peste 1.000 de clienți. Ce am constatat în tot acest timp este că nevoia de personal crește constant și că industriile de curierat și e-commerce sunt printre cele mai bine reprezentate în portofoliul nostru. Avem deja peste 3.000 de angajați non-UE care lucrează și încă o mie care urmează să vină în următoarele luni. În total, primim solicitări pentru peste 1.000 de angajați non-UE pe lună. 

Lipsa forței de muncă este una dintre cele mai mari provocări ale industriei, mai ales în contextul în care cererea de livrări și volumul operațiunilor cresc exponențial, iar companiile se dezvoltă internațional. În logistică și e-commerce, unde viteza și precizia sunt esențiale, lipsa de personal suficient încetinește procesele și afectează calitatea serviciilor. 

Noi, la International Work Finder, vedem, pentru România, o nevoie estimată de peste 100.000 de muncitori în depozite în următorii 2 ani – o cerere care nu poate fi acoperită doar cu personal local. De aceea, recrutarea non-UE devine o soluție reală, imediată și scalabilă.

Mai mult, faptul că multe companii se extind acum internațional și oferă servicii transfrontaliere vine cu noi nevoie de personal. Ceea ce trebuie să avem în vedere este că, la nivel legislativ, deși avem dificultăți birocratice, România este o țară care permite angajarea de personal non-UE și care este mai deschisă, comparativ cu țările din Vest. De aceea, noi, pentru clienții noștri, oferim și servicii de detașare transațională, reușind astfel, să suplinim deficitul de la nivel european. Practic, recrutăm oameni pentru România, îi trainuim aici și îi trimitem internațional, în alte depozite ale aceluiași client. 

Automatizarea rezolvă problema forței de muncă în depozite?

Automatizarea ajută, dar nu o înlocuiește. Fiecare linie automatizată, fiecare sistem digital are nevoie de oameni care să-l opereze, întrețină și optimizeze. Avem nevoie de muncitori calificați, dar și de personal necalificat care poate fi instruit să gestioneze aceste tehnologii. 

De aceea, pe lângă divizia de non-UE, noi avem și divizia de recrutare din România, atât white, cât și blue collars. Atât angajații din Asia, Africa și America de Sud, pe care îi aducem, cât și tehnologiile folosite, au nevoie de personal calificat după legislația națională, de coordonatori sau manageri de proiect. Noi îi furnizăm și pe aceștia, atât în regim de angajare directă, cât și de outsourcing / leasing, și ne ocupăm de tot, de la identificarea și recrutarea lor, la relocare (dacă este nevoie), payroll, management etc. 

Cum afectează sezonalitatea – precum Black Friday sau finalul de an – planificarea forței de muncă în curierat și e-commerce, și cum se pot pregăti companiile din timp pentru aceste vârfuri operaționale?

Într-adevăr, industriile de curierat și e-commerce sunt puternic afectate de sezonalitate. Black Friday, sărbătorile de iarnă sau lansările promoționale generează vârfuri masive de comenzi și presiune pe operațiuni. Dar companiile care vor să rămână competitive se pregătesc din timp – uneori încep recrutarea cu 6-9 luni înainte de perioada de vârf.

Un lucru interesant pe care îl observăm este că mulți dintre angajații recrutați sezonier sunt păstrați ulterior, tocmai datorită eficienței și integrării lor în echipe. În cazul clienților IWF, avem o rată de retenție de 95%, ceea ce ne arată că, atunci când selecția este bine făcută și integrarea este susținută, aceste soluții nu mai sunt doar pe termen scurt, ci devin parte din structura de personal a companiei.

Cum arată, concret, procesul de recrutare a angajaților non-UE pentru companiile din logistică și curierat, și cât de pregătite sunt ele să susțină un astfel de proces?

Un proces eficient începe cu partenerii potriviți în țările de origine. La International Work Finder, lucrăm cu minimum două agenții validate în fiecare dintre cele 12 țări din care recrutăm (Asia, Africa și America de Sud). Acest lucru ne permite să alegem candidați pe criterii clare: adaptabilitate, experiență, capacitatea de a lucra în medii tehnologizate.

Pentru posturi cheie, organizăm inclusiv vizite de selecție la fața locului, în Asia, însoțind angajatorii pentru ca aceștia să-și aleagă personalul potrivit.

Odată ce selecția e făcută, ne ocupăm de tot:

  • documentația legală,
  • aducerea în țară,
  • angajarea efectivă – în majoritatea cazurilor în regim de outsourcing / prestări servicii,
  • integrarea,
  • și chiar cazarea – pentru că avem 13 facilități proprii de cazare, la nivel național, cu peste 3.000 de paturi.

Scopul nostru este să livrăm o soluție completă și predictibilă, care să elibereze companiile de presiunea logistică și operațională asociată cu fluctuația de personal.

Continue Reading

Trending